2010. december 16., csütörtök

Értelmetlen

Tegnap este, miután teljesítettem a feladataimat, de éppenséggel lett volna még, szóval a kettő közötti mezsgyén voltam, amikor nem bírtam már ezt a tervszerűséget, kötni támadt kedvem, nézegettem a fonalakat, lapozgattam a minták között, de nem jutottam dűlőre. Mert azonnal kellett volna, hát persze, de türelmetlen is voltam ahhoz, hogy válogassak, kitaláljam, mit is akarok. Sálat nem, kendőt nem, stólához vékony fonal kellene, de azt nem esett jól fognom, végül rábukkantam a legértelmetlenebb fonalra, mit valaha vettem. 
Színes, de értelmetlenül kerültek egymás mellé a színek, rózsaszín, sárga, bordó, mi tetszhetett meg benne, elképzelni sem tudom, azt sem, mi legyen belőle, én csak elkezdtem körbe-körbehorgolni, lesz belőle sapka, mondjuk. A színek váltakozása is értelmetlen, semmi átmenet, egyszercsak bordó jön, de nem is egyenletes az eloszlás, amikor már lemondtam róla, hogy a sárgán kívül más is lesz, akkor jött a pink, s akkor azt gondoltam, ez a fonal, olyan, mint én vagyok. Váratlanul, hipp-hopp vált, meglepetésszerűen, mikor nem várja senki, nem lehet vele tervezni, mihaszna is kicsit, de nem esne jól leírnom azt, hogy értelmetlen is.
Közben pedig, ahogy haladtam sorról sorra, engedett a feszültség, nem kell értelmesnek lennie mindennek,  pláne nem mindig és folyvást, meg racionálisnak és jól kiszámíthatónak, lehet, hogy semmire nem lesz jó ez a fonal, ki vesz fel ilyen sapkát, kérdem én, de egy estémre (vagy többre) éppen jó volt a színessége, elégedjünk meg ennyivel.


9 megjegyzés:

  1. Én pont ebből a fonalból horgoltam Katicának ezt a sapit!:-)
    http://katbo.blogspot.com/2010/03/horgolva.html
    Nekem nagyon tetszik ez a fonal!

    VálaszTörlés
  2. de neked mintha lenne benne lila és barnás vagy óarany szín is, nem? Mert a tied , na, az remek!

    VálaszTörlés
  3. Nekem tetszik ez a fonal! A belőle készült sapkát is felvenném! :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk takaró lett belőle meg a testvéreiből (két másik árnyalatos-átmenetes-bolond változata is van, imádom mindet!): http://2.bp.blogspot.com/_mfol2kQ9o90/S9224xY3QYI/AAAAAAAABCw/L1qLfTEItB0/s1600/M%C3%A1jus.jpg

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek, néha kell, hogy értelmetlen legyen...

    Első ránézésre párnát láttam bele. Jó kis székpárna lehetne belőle.

    VálaszTörlés
  6. Hát, én felvenném bizony... Van is egy még ennél tarkább. Abban még a kék is meg a zöld is benne van :)))

    VálaszTörlés
  7. Ebből az értekezésből kifolyólag az én összes munkám "értelmetlen"...
    viszont örülök annak, hogy egy kis kiruccanásod volt eme birodalomba:-)

    VálaszTörlés
  8. minden úgy jó, ahogy van, gondolom én!
    (tanácsokat köszönöm, megfogadom)

    VálaszTörlés
  9. Tetszik a gondolatmenet, az okfejtés, az eredmény.

    VálaszTörlés