2010. március 13., szombat

Játékos játék, meg a kérdés

Én a játékkal úgy vagyok, hogy a sima dobókockásat nem szeretem, az olyan kiszámíthatatlan, rajtam kívül álló események döntik el, hogy nyerek vagy sem (mert játékról van szó, persze, értem én), igazából a gondolkodósat szeretem, de akkor meg versenyszellem és győzni akarás bújik ki belőlem, egyébként meg soha nem nyerek a blogos világban sem, ezt szűrtem le a néhány játékból, hát nem is nevezek be soha, de soha többé.
Most van a kivétel, Áginál azért csak megpróbálom, már tudom, kié a vers, a szerencse meg csak mellém áll vagy sem.

Nem a témához kapcsolódóan, mert nem kell mindig logikusan és lineárisan gondolkodni, nem pusztán azért, mert nők vagyunk, hanem úgy általában is lehet ilyen az emberi elme, szóval kérdezem, nincs valakinek baba/nyuszi/maci szabásmintája? Van valami gyermeki vágy bennem ilyeneket varrni, tud valaki segíteni? Minél több, annál jobb, cserébe patchwork újságokat tudok felajánlani, van elég. :o)

2010. március 11., csütörtök

Cím nélkül, mert semmi, de semmi nem jut eszembe / Without any titel


Nem elég, hogy megvette, kifizette, örült neki, de még ki is akarta fejezni örömét, hát küldött is gyorspostával pár palack saját bort is, nem akárhonnan, hanem a mesés Tokajból, s talán vétek volt egyet azonnal kibontani, már késő!, de nem bánom, ma este nem én.

Most, hogy ilyetén módon felbátorodtam, elmondanám, hogy a fotókat ÉN készítettem, a felsőre különösen büszke vagyok, mert éppen ilyet gondoltam, az alsó meg a "miért ne" kategória gyümölcse, s most már azt is tudom, hogy egy Nikon D80-nal bárki tud ilyet, tehát ZM esetében nimbuszcsökkenés lett a Tiszavirág Cuvée következménye. :o)

One of my costumers has bought a bag prepared by me, she was satisfied, very satisfied and wanted to express her pleasure so she sent me some bottles of her wine from the area of Tokaj, of course from her own wine-cellars. We had to taste it... we couldn't resist temptation, fortunatelly! What a wonderful wine... my God!

Besides I have to tell you that the images were taken by me (yes, by me) and I am proud enough of the first one... Everbody can take such photos by a Nikon D80, everbody... so the decrease of my husband's glory is the consequement of the phantastic wine. I think. :o))))


Blogcsere

Hogy kinéztem az ablakon, s ránéztem a blogomra, eszembe jutott, hogy sablont kellene cseréni, mostanra (úgy 1 percre rá) ez már égető szükséggé is vált, így aztán várom azok jelentkezését, akik ebben segíteni tudnának. Nincsenek nagy igényeim, de legyen 3sávos, vidám, de ne túl tarka, s ha esetleg a dátumot is mutatná, azt külön megköszönném. :o)
Cserébe felajánlom a jelenlegit, de ez csak vicc, komolyabbat még nem tudok, de kitalálom, ígérem.

Ha este / If you

10-kor kezdesz el aktivizálódni, akkor csak ennyi telik tőled. :o(
És ha ezek után még olvasol is, másnap igen álmos leszel. :o(

at 10 p.m. begins to sew something you must be satisfied with this result. :o(
And if you after the sewing begins to read you must be very-very sleepy the next day. :o(

2010. március 10., szerda

Gépek :o( / Appliances

Először a konyhai mérleg eleme fogyott ki, aztán a fürdőszobaié, majd előbb az egyik számológépé, utána a másiké is, elromlott a habverő, a vasaló egy maratoni vasalást követően kilehelte lelkét (persze, utána), a televízió haldoklik. És ma reggel a porszívó is rakoncátlankodott.
Egy ilyen énféle embernek nehéz ebben nem összeesküvést, hagy ne mondjam, lázadást sejteni. :o(

Firstly the scale was out of the battery than one of our calculators' battery has run out. After that the other one's as well. The egg-beater went wrong. The iron (after an ironing like a marathon, of course) has given up the ghost. The television is at the death's door. Today morning our hoover said "no" to me.
For a woman like me is difficult not to suspect a conspiracy. Or rebbellion. :o(


2010. március 9., kedd

(Sötét) lila / (Dark) purple

Ha azt mondjátok, hogy most is sötét, én Dunának megyek. Igaz, a fotó elkészülte után valamit még állítottunk a gépen, azóta nem használtam, nagyon rá sem bírok nézni.

Nowadays the photos taken by me are terribly dark. :o( I have got ideas to correct them, you can admire the newest version. I'm not sure... Opinion?


Update: nem tetszik, ronda. Túl világos.

Update: I don't like it, ugly. Too bright.

Update2: már mindjárt ki is törlöm, annyira nem tetszik, nem is ilyen a valóságban ez a táska, egyébként meg minek a kezembe masina, vasgolyó, az való nekem, azon nincs mit nyomkodni. :o((

Update2: terrify, terrify, I may delete it, it doesn't take after the original modell, I think I never ever want to take any photos. :o(((

Maslow meg a mosogatás

Én mindig úgy képzeltem, hogy vágyaink sokat elárulnak pillanatnyi élethelyzetünkről, úgyismint jaj, csak elérjem a buszt, jó tételt húzzak, a főnökömnek jó napja legyen, a gyereken reggelre tűnjenek el azok a pöttyök, le ne égjen az ebéd, megkapjam az állást, satöbbi.
A ma reggeli vágyam csak az volt, hogy az itthon lévő négy családtag (ebből kettő csak félnapos) ne használjon napi 15 poharat/bögrét, mert torkig vagyok a mosogatással, elegem van, s bár tudom, hogy ezzel a Maslowi szükséglethierarchia igen-igen alacsony szintjére helyezem magam, mégis.

Ennél rosszabb csak az lenne, ha nem lenne kire mosogatnom.

2010. március 8., hétfő

Frissesség, üdeség, miegymás / Freshness in the colours used by me

Ilyesmiken dolgoztam az utóbbi napokban, többesszámban mondom, mert rögtön háromféle variáció is készült. Az apropóját egy kedves törzsvásárló adta, aki írt olyasmit, hogy várja a tavaszi kollekciót, ami engem ismerve balgaságnak (tavaszi!), másrészről biztatásnak (kollekció). tűnik. S hogy szinte a megvalósításkor már-már a nyárba léptem át, az mutatja sóvárgásomat a már meleget is adó napsugarak után.

Last week I sewed bags like this one, I prepared 3 versions immediately. One of my regular costumers asked me to sew "my spring-collection". :o) It's nonsence asking me to sew in spring colours (after all I prefer the dark colours) and it's damned funny speaking about collection in my case... but. But I tried to do it, the result can be admired above and below. :o)


Részletekért katt ide.
Vélemény?

For more details click here.
Opinion?

2010. március 7., vasárnap

A gesztenye öröme legyen a mienk! / Sweet chestnut

Szerintem a gesztenye örült, hogy így végezhette, mi pedig osztozunk sorsa alakulása feletti örömében. Ezt igazolandó, mindet megettük. :o)

I think the chestnut must have been pleased about its destiny and we... we share the feeling. Giving proof of the success... we have allready eaten all of them. :o)

Ma pedig nem süt a nap,

ezért hát a vers.

Varró Dániel: Eszedbe jut, hogy eszedbe ne jusson

Eszedbe jut, hogy eszedbe ne jusson
valahogy mégis elfelejteni,
leírod, aláhúzod, kiragasztod, szamárfület hajtogatsz neki,

kisimítod, odateszed a székre,
az ágy mellé, hogy szem előtt legyen,
leülsz, kötsz egy csomót a lepedőre,
elalszol, elfelejted, hirtelen

eszedbe jut, felugrasz, zsebre vágod,
a szíved közben eszeveszetten ver,
sehogy sem hiszed el, hogy ott van nálad,

kihúzod, megtapogatod, de mindjárt
el is teszed, ráhúzod a cipzárt -
mikor megnyugszol, akkor veszted el.