2009. szeptember 18., péntek

Polcz Alaine és a Mastercard / Lunch after the Mastercard-advertisement


A mai ebéddel csak egy egészen kevéssel léptem túl a Polcz Alaine által ideálisnak minősített félórát, de azt kell mondjam, a mennyiség és a minőség fordított arányban állt egymással. Kevés idő - nagy finomság. :o)
Mi is volt ez?

Hagymaleves: 300 forint.


Almás crumble: 600 forint.

A hétköznap délben a Férjünkkel kettesben eltöltött kényelmes ebéd: felbecsülhetetlen. :o)

Today I cooked an absolutelly easy lunch. It took about 30 minutes to prepared it but the result was in inverse relation to the length of time. Some time - delicious lunch. :o)
And what was this phantastic lunch? Briefly in the style of Mastercard-advirtesement:
Onion-soup: 2 Euros
Crumble with apple: 3 Euros
The lunch with our husband together on weekday: invaluable. :o)

2009. szeptember 17., csütörtök

A készülő falikép / Wallhanging


Tegnap délután festhetnékem támadt, így nem haladtam a faliképpel, de aztán éjjel egy kicsit belehúztam. Minden alkalommal, amikor a motívumok már a textilen vannak vagy éppen készen vagyok a blokkokkal, úgy érzem, hogy mindjárt kész is vagyok, pedig... jön a tűzés, hátlap, miegymás.
Most már vannak házak, autók, fák, virágok, gombák, madáretetők, de nincsenek még repülők, madarak, lepkék, felhők, halak, vitorlások...
És nincs még tűzés, pedig az adja meg a lelkét mindennek, ugye.
Vagyis, van még mit csinálni.

Szerintetek jó lesz?

Yesterday I had urge to dye fabrics so I wasn't doing well with the wallhanging, but at night...!
If I am ready with the application-motifs or the blocks, I always thing I need some hours and I will be totally ready. But...
On the wallhanging there are houses, cars, trees, flowers, mushrooms, bird tables... but birds, fishes, clouds, sailboats, airplanes are missed.
And the quilting , the biggest project... I have lots to do. :o)

I am corious of your opinion, do you like it?


2009. szeptember 16., szerda

Valami hagyományos / Something traditional


A tegnapi után lehet levegőt venni, egy klasszikus falikép. Nem, nem tegnap készült... Egészen mással vagyok elfoglalva, falvédőt készítek egy kisfiúnak, részletfotók talán már ma.
Mindenesetre ezek a színek sokkal jobban tükröznek engem, jobban kedvelem. A tegnapi egy kirándulás, egy utazás volt - a világ körül :o)- , ez viszont az otthon, az édes otthon.

It's a traditional pattern made of my favourite colours.
I prefer these colours, they mean the home (sweet home) for me and the colours of the yesterday's blanket belong to a ... gripping trip - around the world :o)
No, it wasn't prepared yesterday, nowadays I am dealing with a wall-hanging for a nice 2-year-old boy. I am trying to show you some details of it, maybe today...

2009. szeptember 15., kedd

Valami vadság /Something wild

Egy 1986-os amerikai film címét kölcsönöztem ennek a finom, puha és meleg takarónak.


Őszintén: nagyon vad? Nekem tetszik, pedig nehezen illeszthető be az én világomba.

Már a Meskán!

It's a soft, warm blanket, which is called after an american film. :o) Tell the truth: is it too wild or not? I like it although it 's difficult to adjust into my earlier quilts. You can find it in my online-shop!

2009. szeptember 14., hétfő

Sorsolás / Sweepstake


A "Sokan vannak a meghívottak, kevesen a kiválasztottak" igazsága ismét beigazolódik, hiszen a szülinapi játékra jelentkező 52, többségében ismerős személy közül csak egy valaki viheti el a pálmát, akarom mondani: faliképet.
A random most az én kezem volt, hinnetek kell nekem, bár az igazam alátámasztásául szolgáló fotó megint homályosra sikeredett, hogy-hogy nem. Még jó, hogy nem egyedi az eset, produkáltam én már ilyet a blogban nem egyszer, így senki nem mondhatja, hogy persze, most éppen nem tud jó fotót készíteni, máskor meg csak úgy ontja magából az éles, tiszta és remek képeket. :o)

Az eredmény:

Én már látom, de azért még egyszer, hátha:

Ha esetleg nem látnátok, akkor mondom: Jucuu, a messzi Tamperéből! Jelentkezz, kérlek...
Mindenkinek, aki részt vett az ünneplésben, köszönöm. Nem a megjegyzést, nem a kedves szavakat, hanem, hogy eljöttetek, itt voltatok. És jöttök, vagytok. Velem.

52 readers applied for the wall-hanging prepared by me but unfortunatelly only 1 of them could win it. She is Jucuu from Tampere, from Finnland...
Thank you for your participation, thank you not for your comments, not for your kind words. I am happy you were here, you came. To me.

Az ajándék / The gift

Nem táska, nem sötét színű, nem praktikus.
Ellenben vidám, gyöngyös (!) és még csálé is. És ajándék. :o)

Hogy kié lesz, azt a délután hozza el, de addig is: tetszik-e?

It's not a bag, not made of dark colours, not utilitarian.
But: happy, pearly and a bit leaning. And the most important: it's my gift.
Who will get it? It 's turning out in the afternoon but until I am curious: do you like it? :o)

2009. szeptember 13., vasárnap

WAMP a gyerekkel

Rávettem magam (vagy a Középső vett rá, már nem is tudom) egy rövid WAMP-látogatásra, s azt kell mondjam, sok szépet láttam, sok pénzt költöttem (volna), de voltak meglepetések is. Belenéztem táskákba, s láttam olyan, de olyan varrásokat, amelyek a tömegtermelésre jellemző gyors és lelketlen, összecsapott munkákat hozták elém ... a másik oldalon pedig láttam olyan, de olyan eredeti, ötletes és szépséges kivitelezésű alkotásokat, amelyekért érdemes volt kilátogatni.

Emellett leszólítottam egy nőszemélyt (Anyahajó), aki szerintem megkönnyebbüléssel (vagy éppen elszörnyedéssel) láthatta, amint a 18 éves Középső (őszintén szokatlan módon) 2 éveseket is megszégyenítő módon, percenként ismételte, hogy "Gyere már, menjünk már...most!." Már csak a szoknyarángatás hiányzott. Ugyanezen gyereknek tavasszal már felhívtuk a figyelmét, hogy 18 évesen már nem kezd kamaszodni az ember, ha eddig kibírta, most már ne tegye. Talán szólnom kellene neki, hogy időnként két évesnek lenni sem a felnőtté válás jellegzetessége.
Előtte-utána bűbáj, abban a súlyos 5 percben, amikor a szokásos kommunikációs paneleken túlmenő beszélgetést kezdeményeztem volna, akkor nem. Ki érti ezt?