2009. november 28., szombat

Szöveg nélkül / Without any words


Tilda és én / Tilda and me

Tilda és én nem vagyunk nagyon szoros kapcsolatban, zavar, hogy a könyvekben ismétlődnek a minták, hogy rengeteg ötlet már-már nevetségesnek tűnik (spanyolviasz), de azt elismerem, hogy jó a marketing, mindenhol ott a hölgy, és van stílusa - még ha hozzám nem is áll annyira közel.
Viszont most kitaláltam, mi is zavar a legjobban:Tilda babái tulajdonképpen a Barbi-babák textiles változatai. Igen, erre jöttem rá.

Lehet velem nem egyet érteni. :o)

Tilda and me aren't in close rapport with each others. I don't like that patterns usually return with some changes, some ideas seem to be ridicuolus. Besides I have to approve of the marketing, Tilda is everwhere and I am aware of the fact she has an own style- even if I don't prefer it.

But.. now I could recognize what my problem is: the dolls designed by Tilda are the version of Barbi - made of fabrics. They are the same. :o(

It's possible not to agree with me. :o)

2009. november 26., csütörtök

"Garp szerint a világ" helyett : ZM szerint a mesefalu

(A könyv az egyik kedvencem).

Meseország közepében áll egy kis mesefalu, mely nappali fényben is szép mint mindig énnekem, de éjszaka kimondottan misztikus.


A vörös csík a képen nem azt jelenti, hogy éjjelente vastag kötéllel kerítjük körbe a mesefalu közepét, hanem azt, hogy ZM az állvánnyal ilyen csudadolgokat is tud, talán a hosszú exponálással van összefüggésben. Vagy a kitartással.

Nem, nem Caspar David Friedrich, hanem ZM. Az én ZM-em. Hol van hozzá képest a jó öreg Caspar? :o)f


2009. november 24., kedd

Nem a fotó a lényeg vagy mégis


Közeleg már a szilveszter, s kezd körvonalazódni bennem, milyen fényképeket válogatok be "Az év legborzalmasabb fényképei" elnevezésű online magánkiállításába, nehéz a döntés, mert dömping van, de az biztos, hogy homályosság kategóriában dobogós helyezett reményei lehetnek (akár) az alábbinak is.


Pedig nem indult rosszul, legalábbis ami a díszkészítést illeti, aztán az előre megjósolható bukás persze ott vigyorgott, s hiába nyomkodtam én a vakugombot, meg a fehéregyensúlyt, valahogy ez jött ki belőle. Vagy olyan, amely nem éles, vagy éles, de fertelmes színek vannak, igazából azonban nem okoz gondot a kettő ötvözése sem.


Valójában valami ilyesmi:


2009. november 23., hétfő

Ez most... / It was...



... a neszeszerek hétvégéje volt.
Nem is tudtam, hogy ennyi rózsaszín textilem van, mikor vehettem, fogalmam sincs, milyen apropóból, azt sem, de ha már itt van, gyorsan el kell varrni, rontja az összképet. :o)
Egyelőre ennyi telt tőlem, a Meskán utolérhetőek. :o)

... the weekend of the vanity bags.
I haven't known I have so many kinds of pink fabrics what a surprise! I remember neither the time I was bying them nor the occasion but I must have sewn something to retouch the overall view. :o)
They have already been in my online shop! :o)