2009. március 28., szombat

Megértem ezt is

Úszni mindig is szerettem, az egyetlen sport, ami örömet okoz. Sport- persze, a magam fürdővendég stílusában. Viszont soha nem volt úszószemüvegem, valahogy ez kimaradt az életemből. 41 éves koromban kaptam az elsőt, ZM már nem bírta nézni, ahogy prüszkölök, meggyőzött, hogy minőségileg magasabb kategória az ezzel való úszás. :o)

Most az úszósapka-úszószemüveg párosítással a fejemen úgy nézek ki, mint egy igazán profi úszó- persze nyaktól felfelé. Viszont be kellett látnom, hogy egészen más, tényleg. Az orvosom javaslata alapján járunk úszni, és most először élveztem az úszást, szerintem a kiegészítő felszerelésem miatt.

A kép nem engem ábrázol, én sokkal jobb vagyok. :o)

Swimming is the only one sport-activity I like doing. But I have never had swimming-glasses , they were out of my life. Yesterday ZM bought me a pair because he couldn't see further how I can swimm without them. :o) He promised me it would be a higher quality of swimming- I couldn't believe but really he is right, of course!

My appearance is similar to a professional swimming champion- above my neck. The photo wasn't taken of me... I am better, much better. :o)))))


2009. március 26., csütörtök

Murphy avagy így varrok én (táskát)

Az ember mindig jót akar, csak néha nem úgy jön ki. Talán nem kellett volna erőlködnöm a táskával. Talán elég lett volna valami tudomisén. Talán, ha több időm lett volna. Talán... Rövid szösszenet a készítésről:

1. A anyagok, amelyek éjszaka, lámpafénynél tökéletes választásnak tűnnek, reggelre megcsúnyulnak.
2. Ha a szabad gépi tűzés legalább 1 fajtája már megy, akkor biztos, hogy a döntő pillanatban mégsem.
3. Ha végre belelendülnél, elszakad a cérna.
4. Az az anyagdarab, amelyet félóra illesztgetés után is feleslegnek láttál, biztosan hiányozni fog a levágása utáni 5. másodpercben.
5. Az előző nap még az asztalon tárolt 3 gomb közül másnapra csak 2 van. Ha mégis megtalálod, kiderül, hogy a harmadiknak nincs lyuka.
6. Amíg a papíron megrajzolt táska mérete pont jónak tűnik, ugyanez textilből mintha sokkal kisebb lenne.
6. Az utolsó 10 cm-es varráson biztos, hogy eltörik a tű.
7. A pontosan kiszabott bélés mégis kicsi/nagy.

Talán ennyi. És akkor még nem beszéltem a fotózásról, pedig arról aztán tudnék mesélni cifrákat, de nem szabad egyszerre minden bénaságunkat kitálalni.
Szegény Millie, majd Kapitánynak adja, kiváló játéktartó lehet belőle. :o))


2009. március 25., szerda

Későn, mégis

Nem volt egyszerű menet a mai nap, de ha ígértem valamit, hát legyen! Végülis még március 25. van a naptáron, időben vagyok, mondjuk.

Csak tőmondatokban:

1. lépés: fecnik a nevekkel (na, ezt legközelebb a gépre bízom)

2. lépés: KicsiKató kosara átlényegül

3. lépés: a nyertes:

Bizony! Millie!

Na, de mit is nyert? Snassznak éreztem volna, ha újságokat adok, legyünk stílusosak.

Íme:

Remekműnek nem nevezném, de erről majd holnap. Ma csak annyit, hogy az állatorvosi ló esete jutott eszembe. Meg annyit, hogy noha a táska színe majdnem a szivárvány minden színében ragyog (a képen), csak jelzem, hogy egy időben, egy helyen, egy géppel és egy kézzel készült. A kéz az enyém és ez a döntő. Mint az látszik.

Jelentkezz, Millie.... :o)))

Nem...

... felejtettem el, hogy ma van a sorsolás napja, csak egy kis időt kérek még. Nemrég értem haza és próbálok magamhoz térni. Meg van még egy kis dolgom itten ezzel a... micsodával.

I didn't forgot about the sweepstake but I need some time... I came home a half hour ago so I am trying to gather strength. A bit later... everthing will come to light. :o)


2009. március 24., kedd

Próba / Test

Nem ma készült, de megmutatom. Kipróbáltam az Avalon fóliát, a Varrógépcentrumban vettem, beruháztam fél méterre. Az azért nagyon érdekes volt, hogy az első pasinál, aki elkezdett kiszolgálni, még 1420 volt métere, a kettes számúnál, aki befejezte, már csak 560. Mikor rákérdeztem, az volt a magyarázat, hogy egyeske nagyon éhes volt, még nem ebédelt. Hm. És ha az egész vásárlási folyamat megtörténik ebédidő előtt, akkor....?

Szóval, szokás szerint nem tudtam az egzakt megoldást, de nagyot hibázni ezzel tán nem lehet, különben is egyszer Violini írt róla. Fecniket tettem egy anyagdarabra, rá ezt a csodanejlont és ment a gép alá. Aztán hideg víz. Nagyon kíváncsi voltam, mert el nem tudtam képzelni, hogy ez csak úgy elolvad/felszívódik/eltűnik, de így volt. Mondjuk, meglehetősen gusztustalan állagú lett közben, persze, nem kellett volna fogdosni.

És arra a logikusnak tűnő, de számomra bizonytalanságot okozó kérdésre, hogy mi lesz belőle, felelni nem tudok. Most nézegetem.


I always wanted to try out the foil called Avalon. I bought it in a shop where the 1. shop-assistant (who began to serve me) wanted to sell me it for 1420 Forint but the 2. one (who finished the service) correct ed him, it costed only 560 Forint. The explanation: the 1. was very-very hungry... it's interesting.

I didn't know the directions for use but in my opinion it couldn't be very complicated. Besides I have already read something about it. I put scraps of fabric on a bigger one, the foil was about them and I sewn it with stitches. After that: cold water. I was very curious of the result, I couldn't imagine how the foil disappears but ... yes! It was disgusting enough, I shouldn't have handle during the process. :o)

And although your question about the using up would be absolutelly rightful, don't ask me, please. I don't know. It was a test only. You can know me...:o))



Keresés

Violini javaslata alapján keresgéltem Ildikó blogjában az angol Amazon után. Azt ugyan még nem találtam, de vesszek meg, ha nem megyek el bámulni valamelyik tanfolyamára. :o) Szédületes, na.

Amazon, de nem úgy és nem az

Rendelt már valaki az Amazonról könyvet? Rövid, néhány perces keresés után egy nagy halom könyvvel léptem ki (persze, gondolatban) a könyváruházból. Némi habozás, önfegyelem és lemondás után az alábbiakat azért szívesen látnám az ágyam mellett:

El tudnám képzelni, hogy összefognánk és osztoznánk a szállítási díjon...

Is somebody who has already ordered books from Amazon? In the morning I had some free minutes and was staying here awhile but ...what abundant offer! I could have bought a lot of interesting books but (of course) I went without buying anything. These books ar my today-choices (e.g.)...
What about sharing the shipping cost?...:o)

2009. március 22., vasárnap

Öröm, megkönnyebbülés, hitetlenkedés

Na most, az úgy volt, hogy pénteken éjjel már azt hittem, hogy kész a szakdolgozatom (az egyik). Ehhez képest még a szombat éjjel, vasárnap kora reggel is elment vele, de végül 9-kor elküldtem a konzulensemnek, kukkantana már bele olyan tessék-lássék módon. Noha eledddig is remek volt konzulensnek (én meg diáknak renitens, de nagyon), nagy reményeket nem fűztem hozzá éppen a többiek saját konzulensükkel való tapasztalata miatt, mégis...
Délutánra itt volt a válasz, nem is tudom, most ez dicsekvés vagy öröm (és akkor elnézhető)?
Idézem:

"Kedves Rita!

Elolvastam, nagyon szép, alapos, gazdag dolgozat, különösen a gondolatritmusról szóló rész sikerült kiválóan. Gratulálok! Azt gondolom, érdemes volna tovább foglalkoznia a témával, tovább írnia a gondolatritmusról szóló részt, és ezt valamilyen kiadványban megjelentetni. Ha van hozzá kedve, szívesen segítek a továbbiakban is......
Örülök annak a lelki gazdagodásnak, amelyről a befejezésben ír- jó volna, ha mások is olvashatnák az írását, s így ebből a gazdagodásból sokan részesülnének... "


Mit mondjak: van nagy öröm, boldogság. Jöhet a másik: :o)