2012. október 20., szombat

Breukelen

Rengeteg fénykép készül, de most ezzel nem foglalkozom. Nem ezzel foglalkozom.

nem tudom, hazamegyünk -e

Utrecht

2012. október 18., csütörtök

Fényképes

Nekem az a hét csodája, hogy 72 ember jelentkezett a játékra.
A 72 ember 95 %-a a vízcseppes, ködös fényképet szeretné, hát jól van, értem én.:)
A verssorok pedig... böngésztem őket, rákerestem a neten, mert nem ismertem, vagy éppen fordítva, a számomra is nagyon kedveset írták, szóval, ez nagyon jó volt. Egy elszomorító volt, amikor a kedvenc verssorhoz azt írta valaki, hogy nincs, mert irodalomórán megutáltatták vele...

A  72 résztvevőközül a random ezt hozta:
a
azaz Rab Nóra nyerte a választott fényképet (vízcseppes, ködös). Nóra ezt a verssort írta:
"A kultúra
úgy hull le rólam, mint ruha
másról a boldog szerelemben -"

(József Attila:Nagyon fáj)


A másik fényképet a FB-on a játékot megosztók közül (27) Kovácsné Süli Mónika nyerte.



2012. október 17., szerda

az csak Urban Legend

Ellenben sok képpel. Megszerettem.











(g)az táskákról

Megtaláltam a legmegfelelőbb időt a táskamutogatásra, végülis csak holnap indulunk.
Kezdem az enyémmel, friss, bőven volt éjszaka és kora reggel még idő egy újra, különben is, ha nincs egy göncöm táskám, ugye. A szükség.
Alapból nagyon nagy,  tényleg az, de lehet kisebbíteni. Ezren csinálnak már ilyen lehajtós táskákat, tudom. 






 A ketteske az Urban Legend. Ezt majd még mutatom, most megyek pakolni. Dehogy a bőröndbe, a rumlit elfele előbb.



2012. október 16., kedd

tudom ám, mi a baj

Hogy kiveszett belőlünk a nemtörődömség. Gondolom, az életkor növekedésével kophatott ez ki, mert emlékszem, 30 körül még megvolt, 18 körül pedig.... (legyintés) tombolt. Vagy kisebb volt a felelősségérzetünk? 
Mindenesetre mostanra beszippantott minket az előrelátás jóleső érzésének hiánya, de nem ám az amszterdami tervezéssel kapcsolatban, fenét, az itthoni teendők (a biztos tudat, hogy megvan minden, hoyg legyen meg minden, kutya, macska, gyerek, etetés, itatás, szállás), Amszterdam az majd esik, ahoyg puffan, és jól fog puffanni, most megígérem, hanem,  hogy a mindenféle hétköznapi dolog, de komolyan, hát hogy bírok én ennyi mindennel együtt élni? Szívják a vérem ezek a dolgok,. ilyenkor derül ki, csak hétköznapokon észre sem veszem.

2012. október 15., hétfő

tornyosul

De hogy a kutyapanziók is tele vannak?? Közben az is kiderült,  hogy a kisebb méretű húzi-voni bőröndjeink a múlté*. Hát
Többet kell utaznunk, úgy érzem, méghozzá nem saját autóval, mert oda tökmindegy a csomag, és a Zsömi is jön velünk.

*
a. ott vannak, ahová megyünk
b. van, de nincs meg egy görgője
c. eltűnt

Babérlevél akció

Szóval: nem képzelem, hogy az általam készített fényképek mindenkinek korlátlan vizuális élményt nyújtanak, nem is kell, babérokra sem török ezzel kapcsolatban, játék ez. Meg öröm. Az elmúlt pár hónapban volt  azonban néhány kérés, hogy le lehetne-e tölteni fényképet, ki lehet-e nyomtatni. A válaszom kategorikusan: nem.
Viszont: kinyomtattam néhány fényképet egy profi cégnél, s ezekből most felajánlok egyet, játék keretében megnyerhető tokkal - vonóval,  azaz kerettel együtt. Három fényképet mutatok, a nyertes választhat, melyiket szeretné magáénak tudni, ill. azok között, akik a saját FB oldalukon megosztják a játékot, s erről nekem a Zazálea FB oldalon nyomot hagynak*, külön sorsolásra kerül egy meglepetésfénykép.
A fényképek 10 x 15 cm-esek.
(a játékhoz még annyit, hogy elképzelhető, hogy csak egérrel görgetve lehet a kérdésekhez jutni)







* pl. úgy, hogy a saját FB oldalamon közzétett játékot osztják meg, tehát nem a blogot linkelik be, hanem a Fb oldalamon megjelenő bejegyzést - így nyomon követhető, ugyebár

sose

Az pedig teljesen nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy nem akkor voltunk a meggondolatlanok és vakmerőek, amikor váratlanul jegyet vettünk, hanem akkor, amikor készpénznek vettük (szó szerint) a biztosító törvényben foglalt kötelezettségének határidőn belüli teljesítését.

2012. október 14., vasárnap

egy pipa

Na, szóval,az történt, hogy Amszterdam lesz a világközepe abban az egy hétben, míg mi is ott, így ebből leszűrhetem akár azt is, hogy ott leszünk, ahol történnek a dolgok, mindenesetre szállást nem találtam, a mi árszintünkön, ezt azért hozzátenném. Kibérelhetnénk akár egy lakóhajót is, meg kandallós hálószobát is kaphatnánk, de hát azért, ugye. Az összes többi (számunkra megfizethető) hostel, hotel, panzió, magánszállásmind foglalt, ami azt is hozza magával, hogy nem pusztán a világ fele lesz velünk, hanem,hogy  a Világ Csóróinak Világtalálkozójára megyünk.
Couchsurfingolni nem akarok, nekem az, hogy minden átgondolás nélkül vettünk jegyet, már kimeríti a kaland és izgalom kategóriát, elolvastam egy újabb blogbejegyzést erről, nemleges a válaszom. Az igaz, hogy sosem voltam az a hátizsákos, stoppolós fajta, ez nekem kimaradt, én biztonsági játékos vagyok (vagyunk),  még ha ez most ellentmondani is látszik a történéseknek.
Mindenesetre írtam 625 levelet, kaptam 620 "sorry, the room is already taken"-t. A maradék 5-tel folytattam a dolgot, de nem volt egyszerű, viszont mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, de tényleg,nem panaszkodhatom rájuk.  Azt nagyon nem akartam firtatni, hoyg perpill 3 éjszakát tudok kifizetni (legfeljebb), ennyi van a számlán, de nem is kellett, mert végül találtunk egy olyan helyet, ahol nem sokkal többért, mint amennyibe a legolcsóbb magánszállás kerül (milyen ravaszul kikerültem a konkrétumokat, hehehe), még reggelit is kapunk, de ami a fő, hogy összesen 40 eurós foglalást kellett utalnom, ezt nagyon vagányan és gond nélkül tettem meg. Ez Utrecht-ben lesz, a szívem csücskében, ahová a Legkisebb átbicajozik, annyira közel leszünk hozzá. És ahol állítólag várni fog minket, na, ebben én kételkedem.

Most akkor az van, hogy a szállás elméletileg megoldva, jöhet a következő (nem kisebb) gond, hoyg a Zsömlekutyát hová tegyük.