2010. január 29., péntek

Világkép, jövőkép avagy keresem a megfelelő szót

Méghogy sötét a világképem?

A Középső rakta az ágya fölé nagy hirtelenjében ezt az x évvel korábban készült faliképet (vagy mi a szöszt). Akkoriban Columbus-szal próbálkoztam, ma meg nagyon sehogy. Egyelőre.

Nem tudom, látszik-e, de a tűzés is különböző színű cérnákkal készült.

Lynette Anderson

Lynette Anderson-t nemcsak azért kedvelem, mert van kutyája, mint nekem:

I like Lynette Anderson because she has a dog like me:

És mert van cicája, mint nekem:

And a cat like me:

Vagy azért, mert azokat a színeket kedveli, amelyeket én is:

And she prefer the colours like me:

És még csak nem is azért, mert úgy hímez, ahogy én szeretnék, abban a stílusban:

And she can embroider in style I would prefer if I could embroider:Hanem azért, mert számomra ő a kiegyensúlyozott nő. Látom rajta, hogy szereti a ráncait, szereti a kissé elálló füleit, nem jön zavarba és x évesen a szőke hajról égővörösre vált. Tud váltani, ha kell, tud alkalmazkodni az új ritmushoz, kultúrához, abban is megtalálja saját útját. Képes kifejezni önmagát.
Egyensúlyban van, s ez a legfontosabb, nem igaz?

But the relevant thing: she personalizes for me the man of poise. It can be in evidence for everbody that she likes her wrinkles, her ears. She doesn't get confused if she would like to have red hair instead of the earlier blond hair. She can change her life, can adjust to a new culture, new rhythm. She could find the way to express herself.
She is in balance - in transferred sense. It's the most important thing all in the life, isn't it?


2010. január 28., csütörtök

Gratulálok ... :o(

De az meg már milyen, hogy csak azért, mert 7 évvel később születtem, mint az ildomos lenne jelen esetben, már nem vehetek részt ebben? Éjjel még azt is kitaláltam, hogy végre nekiállhatok annak a "kutatásnak", amire kértek, vagyis, hogy majd jól elmélyedhetek a gondolatpárhuzamban, meg közben írhatom a mesémet is.
Születni időben kell, kérem.

Ui.: Az a gyanú, hogy valaki a betűket jobban szereti, mint a számokat, ott kezd testet ölteni, hogy tud-e különbséget tenni az 1968 és az 1975 között. Mert ugyan nem mindegy, hogy melyik oldalról közelítjük meg a témát, de vannak egzakt tudományok. Talán ezért nem szereti őket... a valaki. :o)

2010. január 25., hétfő

Hétvége / Weekend

"Oroszlánok, griffek, sasok, medvék,
szép karcső címerállatok..." (Vas István: Zászlók)

helyett: neszeszerek, irattartók, bevásárlótáska.