2010. szeptember 11., szombat

Fahéjas tejbegríz

Tejbegrízre mindig fahéjat szórunk (nem tudok fahéj nélkül élni, mit nem lehet ezen érteni, de ezt emelkedő hangnemben kell ám mondani), de úgy, hogy legyen szeme, orra, szája, ez a rend nálunk, mégis, amikor a Legkisebb (az érettségiző) formálta a saját tejbegrízét, akkor nekem kicsit összeszorult a szívem, nosztalgia vagy deja vu, eldönthetetlen.

Levél


Van nekem egy vonzódásom a levelekhez, nem vágjuk az aranyesőt sem, a vadszőlő is kajánkodik, körbenőnek bennünket, igazi Csipkerózsika érzés ez, csak fel ne ébresszen senki, jó ez így nagyon.
Álmodni pedig azt álmodom, amit akarok.
Egyébként gumicsizmára vágyom, ez álom is, de realitás is.

2010. szeptember 10., péntek

Életkép / Subject picture

De semmi különleges, csak éppen nagyon jó, hogy az a gyerek, aki régebben sokat sütött, most kevesebbet, az reggelire kérés nélkül sütött nekünk mákos-bogyós muffint, csak azért, mert csak, hogy örül nagyon a tegnapi táska tulajdonosa és örül előre egy leendőnek a gazdája, hogy a család (bölcsen) nélkülem ment el bevásárolni, mert én most inkább egyedül és sokat és hogy némi takarítás után finom a tea és a muffin, de annyira, hogy eső eshet, azt sem bánom.
Mondom, semmi különleges.

Nothing special happend but one of our daughters baked us muffins with poppy-seeds and berried , and one of my costumers is happy about her bag sewed by me and another one is looking forward to have her own and my family could understand my request to leave me alone awhile and went to shop without me and ater cleaning I am pleased with tehmuffins and some cups of tee. That's all. As I have mentioned nothing special.

Viseletek Napja

(nekem ez a kedvencem, kérem, a csikóst nem a ruha teszi, az már csak a külsőség)

Én nem mentem el körbenézni sem, mert éppen határidős feladatokat teljesítettem, kiküldött tudósítóm jelentette, hogy igen sokan voltak, igen szép ruhákban, igen esett az eső.



2010. szeptember 9., csütörtök

Különlegesség/ Specility

Megrendelésre készült táska, különleges színekkel, egyéniségeknek való!

One of my costumers wanted a special bag, it must be grey with other colours. My choice fell on the red and black in my opinion the result stands all demands. I hope. :o)

További fotók itt!
More photos here!

Földöntúli Revontuli / Revontuli

Ha mennék a kötős találkozóra, ezt vinném. Hogy nem megyek, telenyomom a blogom a legújabb kendőmmel, csak a színek miatt, természetesen, hiába, kinek a pap, kinek a papné.

Unfortunatelly I won't be able to take part in the meeting with the knitting girls but if I went I would take this shawl, my brand-new Revontuli. I like its colours...




2010. szeptember 8., szerda

Kezdődik/ Autumn


Az ősz pedig akkor kezdődik, amikor az első puliszkát megfőzik.
Nálunk ma.

And the autumn goes on when people cooks the first mush (hominy).
In our family ... today.

2010. szeptember 7., kedd

Blokkolás alatt/ Blocking


Egyelőre ennyi, mert a fotók, melyek az egész kendőt hivatottak bemutatni, vállalhatatlanok lettek, csak éppen a kendő színeinek mélységét és sokféleségét nem adják vissza, egy nagy szürke kendő, ezt mutatták, pedig éppen nem. Sebaj, majd blokkolás után (talán holnap) magamra kapom, beleburkolózom, s hogy ZM-nek is jó legyen, felkérem a fotózásra.
És akkor majd ketten örülünk. De mennyire!



Mi így

ZM vett egy víztakarékosan működő zuhanyrózsát, s mivel még nem jöttünk (senki) rá a nyitjára, hát telelocsoltuk (mindenki) a fürdőt vízzel.
Fogyott tehát több víz, idő, energia és türelem.

Nyugati szél / West wind

Legyen a te neved Zephyrus!
Your name must be... Zephyrus!

Már a Meskán!
They have been in my online-shop!

2010. szeptember 6., hétfő

Ütem

Úgy gondoltam, hogy ennek a napnak nincs ritmusa, nem találom, de kiderült, hogy nagyon is van, csak éppen saját, általam befolyásolhatatlan ritmusa van, éppen, mint az olvasott könyvnek. Kezdődik valahogy, éppen hogy, észrevétlenül, aztán mikor kijelentem a ritmustalanságát, elkezd mozgolódni, végül teljes gőzzel halad előre.

Arc

Nem annyira örülök annak, hogy az ősz rögtön ezt a szomorkás arcát mutatja, lehetett volna egy kis reggel hideg-napközben meleg is, meg napsütés, meg őszi színek, meg avar, de ez a fejet lógató október vége, ez nem annyira.
Egyébként pedig minden zöld. Jaj, össze vagyok zavarva.

2010. szeptember 5., vasárnap

Pipálás 2. / Bad weather

Viszont befejeztem egy újabb megrendelést, jöhet a következő!
I am ready with the next bag-order (insteaf of the fair).

Nem-Gouba

Napsütésre ébredtem korán reggel, hogy ezt összekapcsolva a Goubára nem-menéssel, legyen jó kis lelkifurdalásom, de ettől meg az időjárásnak lett lelkifurdija, hát jól elromlott, hogy ne legyen nekem olyanom.
Én így gondolom.

Vasárnapi vers / Poem for Sunday

Negro el Raven: Betűk

Almavirág illat
Nehezen felejtem
Egyszeri pillanat
Talán sosem volt
Talán sosem lesz

Kerestem emberben
Azt hittem, meglelem
Találtam lelkemben
Azt hiszem, elvesztem