2009. október 24., szombat

Előzetes / Forehand


Most ez van porondon, vidám, színes táskát szerettem volna. Nem tudom, milyen apropóból vettem meg ezt a piros táskafület, nem is szeretem a pirosat ( a bordó azért más!), nem véletlen, hogy hetek óta itt áll, mindig csak arrébb raktam nagy sóhajtás közepette... most meg ráugrott a mustárszínű textilre. És még tetszik is. Még egy táskát szeretnék varrni a hétvégén, majd gyorsítok a tempón vagy változtatok az idődimenzión. :o)

Szerintetek nem vad?

I wanted to sew a bag with happy colours! I can't remember why I have bought these red handles as I can't stand this colour... that's why I always look at them with sigh and put aside. But yesterday the handles jumped on the mustard-yellow coloured fabric and ... what a surprise! I like it! :o)
I would like to finish the bag today and begin a new one. To do it I should increase the speed or change the time-dimension. :o)


I am curious of your opinion: isn't it too wild?

2009. október 23., péntek

Nahát

Mondjuk, azt eddig is tudtam, hogy a foltosok egész világot behálózó volta képes meglepetéseket okozni akár egy osztrák kempingben is, na de azt, hogy ott, ahol a héten voltam (meg leszek az elkövetkezendő hétköznapokon), ott is utolér, azt azért nem is sejtettem. Az "ilyen kicsi a világ" sablonszöveg tökéletes beteljesedése. Éljenek hát a foltvarrók!

Én pedig egy szép hosszú, varrással teli hétvégét töltök itthon, melynek képes beszámolója érkezik- hamarosan, remélem. :o)

2009. október 21., szerda

A hét vicce / The joke of the week

Egyelőre a roppant elszántan kötős időszakomban vagyok (még nem értem el a laza, félszemes állapotot), Zsófinak kötöm ezt a mellényt, amely az Amelie-ben jelent meg. A már eddig felhasznált fonalmennyiség mindenesetre elgondolkodtatott arról az igazságról, érdemes-e kötni, már amennyiben pusztán anyagi szempontból szemléljük a dolgot. Mert ezt leszámítva igen. :o)

Nowadays I am knitting a tanktop ( I haven't known this word) for our oldest daughter which was presented in the hungarian magazin for knitter. I have used so many yard for it that I am not sure it's worth to knit or not.... financially. On the other hand: absolutelly. :o)

A fonal hasonló az újságban megjelenthez:

The yard is similar to the original model:

A hét vicce azonban nem ez, hanem az, hogy a Meska interjút kért tőlem. Éppen tőlem, éppen most. Nem is értem, nem vagyok én akkora szám. De azért adom. :o)

About the joke: the online-shop, Meska would like to introduce me so they asked me to give an interview. Just now and me. :o) I can't understand... but I do it. :o)

2009. október 19., hétfő

Fáradt színek / Boring colours

Most vagy a festék volt már fáradt vagy én, esetleg mindketten, mindenesetre sikerült jó kis unott színeket festenem, nem baj, méltó hozzám is, az időhöz is. Igaz az az örök érvényű megállapítás, hogy nem ezt akartam, de majdcsak jó lesz valamire. :o)

I don't know why but the result of my fabric-dying is so boring... There is a persistent truth: I didn't want it but it will good for something. I hope. :o)

2009. október 18., vasárnap

Múlt és jelen / Past and present

Őszintén nem tudom megmondani, mikor varrtam ezt a táskát, nem is emlékeztem már rá, de az, hogy Zsófi még képes használni, azt hiszem, felülmúlta minden döbbenetemet. Azért megnézném azt, amikor az ELTE-n ebből a rongyosból, szakadtból veszi elő a cuccait. Mindenki szeme láttára. :o)
Ennyit a múltról. A jelenről meg annyit, hogy a korábban többször, félmondatokkal beharangozott változás már lassan egy hete bekövetkezett, sokáig töprengtem, beszámoljak-e róla, ha igen, akkor milyen mélységig, mennyire részletesen, vagy egyáltalán akarok, nem akarok, a fene sem tudja, mindenesetre érdekes. S bár éppen én írtam egy bejegyzést "Szétválogatott életünk" címmel, s azt is gondolom, hogy ez a blog nem kizárólag kreatív blog, hanem benne van az is, ami bennem/velem/általam történik... azért a mostanság való történések mégsem érdekelnek mindenkit. Feltételezem. Így aztán csak nyitottam egy másikat is, akit érdekel, itt megtalál. Nem mindig vidám, de többségében törekszem az elkövetkező hetekben velem történtek humoros megközelítésére. Ahogy szoktam, hisz ez is én vagyok. :o)

Megjegyzem: minden megrendelésnek eleget tudok tenni, tudok feltenni a Meskára is, a blog is marad... szóval vannak azért változatlan dolgok. :o)

I have no idea how long ago I was sewing this bag what's more I have completely forgotten about it! Thanks for our Oldest who isn't ashamed of wearing it. :o) I can imagine when she appears at the university with this shabby, ragged bag...
It was the past and what about the present? I have full many time written about it and I have tried to predict that there will be a big change in my life - for some weeks. Firstly I didn't want to begin to write a new blog but now that I come to think of it... I made a decision. My other blog can be found here! I am trying to translate but it is difficult enough for me... I am doing my best!