2013. május 17., péntek

áradjon

Szabadságot adok magamnak az elkövetkező néhány napra, nem érdekel, ha esik az eső, vagy ha hétágra süt a nap, legfeljebb a helyszínen  változtatok és lustán betolom a napról a szobába a széket /ágyat, de én *á heverészni akarok, olvasni akarom a jó kis ponyvát (AC),  kötni akarok, megint olvasni, epret enni fekve, ha szól a férjem, az asztalhoz ülni és megenni az összes flekkent, sört akarok inni ( a lájtosakat, meg a  durvábbakat is), a Zsömivel akarok sétálni,  mellé akarok heveredni, filmeket akarok nézni* és néha-néha, ha azt érzem, kész vagyok a feltöltődéssel, akkor összekeverem az ebédhez való salátát, majd visszadöglöm az ágyra és *-tól *ig ismételni akarok.
Szerintem jó lesz.

2013. május 16., csütörtök

fokozat

Az illeszkedésről még annyit, hogy az én orrom például pontosan beleillik a férjem szemgödrébe. 
Csalhatatlan bizonyíték a jó választás(om)ra.

illeszkedés

Azért kell bemennem gyakran a városba, hoyg elcsodálkozzam a sokszínűségen, láttam zoknis- szandálos férfit, meg egy nőt, akin blézer volt, meg hosszú, rózsaszín szoknya és fehér zoknival viselt fekete cipő,  de láttam talpig csadorban lévő ismerős lányt is, meg egy olyan nőt is, akinek a pólója kirajzolta az összes hurkát és felcsúszott a derekán is, és az volt ráírva, hogy I'am sexy.

És azért is kell bemennem, hogy lássanak olyat az emberek, hogy valakinek a város közepén szétreped szétszakad a nadrágcipzárja, imigyen illeszkedve a városképhez.

2013. május 14., kedd

hoyg

Azt a szót, hogy "hogy", csak nagyon nagy erőfeszítéssel tudom rendesen leírni, nyilván látens diszgráfia*.Én ezt annyiszor elhibázom, hogy nincs az az ellenőrzőprogram, ami aláhúzná, így aztán az esetek 90 % - ában észre sem veszem.  Előfordul más szavaknál is, hogy tévesztek, ezek főleg a kétjegyű mássalhangzók, azok közül is az y-osok (ny, ty, gy, ly). Nem bírom az y-t, gondolom én. Zavar.
Ha azt írom, hogy billentyű, akkor természetesen a gép jelez és javítom, de a "hogy" már annyira állandósult, hogy a gép is elalszik, én meg főleg.
Ezért aztán értem én, hogy ez nem jó így,  nem tetszetős, nem helyes és nem elegáns,  de hát van,  aki meg a névelőket nem ismeri!  Én legalább nem adok ki könyvet.

És most átbogarásztam a szavakat, ha mégis maradt helycserés szó, legyetek nagyvonalúak,. please, ne szólajtok be.

(reflektálás a mostanában (pl. a lenti poszt után) engem ért (sajnos) jogos kritikára)



* a szócikket elolvasni nem esett jól,  olyanokat mond, hogy az írás rendezetlen, kusza,  nem igazodik a vonalrendszerhez, a szavak között távolság nagymértékben különböző. a betűk formája változékony - a füzeteim.... lehet a rossz mozgáskoordináció tünete is - itt van a béka elásva.

Rubin Eszter : Barhesz

Egyébként meg végre frissítettem az olvasmányaimat. Az a helyzet, hogy nagyon mérges lettem egy könyve, csak az a kínos, hogy egy nekem nagyon kedvestől kaptam és akkor olyan kellemetlen rosszat írni róla. Olyan érzés, mintha a kölcsönadót bántanám,  holott dehogyis.

Szóval, ez a könyv csapnivaló, még akkor is, ha Chilianyánk elragadtatással írt róla. Először is nem szeretem, ha a főhős nevét még nem tudom, de a második oldalon járva azt már igen, hoyg nem veti meg az orális szexet. Nem ezzel van a baj, hanem, hogy de tényleg, ez ennyire fontos, hogy nekem már itt tudnom kell róla? Még azt sem tudom, ki ez a nő, milyen az élete, hoyg hívják, meg még semmit, de ezt már igen.
Itt felhúztam magam és dühödten olvastam végig,  de minden oldalnál azt éreztem, hogy mindjárt bevágom a  sarokba,  szóval, kijelenthetjük, hoyg nem tetszett.
Iszonyatosan zavart a mondatképzés, végig az egész könyvben, egyszerűen hiányoztak a névelők. Mondok két  példát:
" Epertől és tojástól karomon csalánkiütés, tejtől minden szál hajam égnek áll." vagy:
"Padlizsánkrém nem nagy ügy, lényeg a füstös íz."

Nekem egy halom helyről hiányzott a névelő, a beköszöntőhöz pont ez kellett még és hát az az igazság, hogy a történet valahogy... mintha nem lenne szerkezete, csak néztem, hogy most mi van, mit mondott? Mintha nem érteném, amit olvasok. Szövegértés: hármas alá.
Emellett a rövid mondatokkal elképesztően pattogósra sikeredett az egész, felsorolás töményen, tiszta dedó.

Egy fiatal, zsidó nőről szól egyébként, van benne nem kevés kulturális / történelmi / vallási érdekesség,  ráadásul süt és főz a csaj, szóval, lehetne ez éppen jó is, de (számomra) valami szörnyű a stílus, elképedve olvastam és ez azért szomorú. Jó, Upius, mit várok, oké, na de azért mégis.

Most ezek után nagyon ne csodálkozzunk, hoyg kettest  (sem) adok neki.

(közben rákerestem, tessék, ugye?? mondom én)

2013. május 13., hétfő

naplemente

belógatott CD-vel. na jó, nem is.


utána

Én a wampon remekül, de tényleg,  jól van, hoyg 4-kor menetrendszerűen meguntam / elfáradtam és én akkor már csak haza leginkább, de még utána is annyi jóban volt részem.
Nem fogok álszerénykedni, lett egy szuper bevétel, ami éppen jókor és nagyon jókor, de azért komolyan, hát milyen vásárlóim vannak, hoznak horgolt nyuszit, baglyokat, meg csokikat, hozzák a humorukat.Én ennyit wampon tán még soha nem nevettem, az hizlal? vagy fogyaszt? vagy hogy van?
Mondjuk, még nem pakoltunk ki a kocsiból, benne a tegnapi cucc, sztem egy wampos sem ilyen rendetlen, mint mi, én ma még rá sem néztem, annyira elfáradtam.