A következő képeken nem az van, amire gondoltok, nem egy zsák/tasak/zacskó, nem, hanem egy csodazacskó, méghozzá krumplisütő csodazacskó, csodazsák, a neve még nem eldöntött.
Úgy van az, hogy végre (!) sikerült beszereznem a tengerentúlról azt a speciális anyagot, amelyet a zsákba belevarrtam, s amelynek segítségével olyan, de olyan krumplit lehet sütni 12 perc alatt, hogy ujjainkat nyalogatjuk azóta is. Használata egyszerű:
1. a krumplit megmossuk, alaposan megtöröljük
2. a zsákba tesszük
3. a mikróban (nem grillezős, hanem sima mikróban) 900 watton 12 percig sütjük
4. a 12 perc lejártakor a zsákból óvatosan kivesszük, baromi forró, ahogy az kell
5. igen jó étvággyal megesszük, de a látszat ellenére nem, nem héjastól.o)
Általánosságban elmondható, hogy három termetes vagy négy/öt közepes krumpli fér el a zsákban, arra kell figyelni, hogy ne a hosszuk, hanem a keresztmetszetük legyen hellyel-közel egyforma. A zsák mosható ugyan, de nem szükséges, tekintve, hogy nem történik semmi olyan tevékenység, amely miatt ez szükségessé válna, így egy zsák legalább két évet is kibír, ha nem többet (többről még nem számolhatok be, nekem két éve van).
Azért szeretem, mert a vízben főzős változathoz képest pillanatok alatt elkészül, az egyik adag fogyasztása közben készülhet a következő, a sütőt be sem kell gyújtani, nincs mosogatnivaló, stb. És finom, sajnos, nagyon finom.
Egyelőre négy darabot varrtam, a következő színekben van (felhívom a figyelmet a csendélet egyszerűségben rejlő erőre, a két krumplinak a tudatalattira fejtett hatása páratlan):
1. zöldségeskertes:
2. gyümölcsös:
3. vagány:
4. visszafogott:
Holnap rakom csak fel a Meskára, sok készül, elárasztom vele a piacot, mert rést láttam rajt', azonban ma még az olvasóké a választás lehetősége, s kedvezmény is jár, lehet kommentben, de lehet e-mailben (nyirati.rita@gmail.com) is jelentkezni. :o)
Csak mondom.