2009. március 12., csütörtök

Szakdolgozat-ok /Thesis-es

Ma az utolsó előtti konzultáción voltam a főiskolán, hihetetlen, hogy ezt mondom. Utolsó előtti... Nem volt egy fényes menet, kissé rányomta a bélyegét a szakdolgozati készenlét, illetve annak hiánya. Persze, azokhoz képest, akik egy csomó tárgyat nem teljesítettek, s esélyük sincs rá, hogy a közeljövőben ezt pótolják, így nem mehetnek államvizsgázni; vagy ahhoz képest, hogy valakinek még konzulense sincs- ahhoz képest én tényleg remekül állok.

Március 31. a határidő, de többen vagyunk, akik haladékot kérünk, állítólag 2 hét a maximum, de az aranyat ér jelen esetben. Úgy állok, hogy a zsoltáros szakdogámból 42 oldal van készen, ami önmagában jól hangzik, de... még kegyetlen sokat kell írnom. Ma a konzulensem azt mondta, hogy választékos a stílus, alapos az egész, jók a meglátások- így, ha elérem a 150 oldalt, kiadjuk doktori disszertációnak. :o))

Hogy ne legyen oly fényes a glóriám, elmondom, hogy a másikból 3, azaz három oldal van készen, s mindezek ellenére a konzulensem bízik bennem. Jelzem még egyszer, hogy elvileg március 31. a határidő, gyengébbeknek április közepe. Utóbbi én (is) vagyok.

Today I was staying at the college, it was the next to last consultation. Unbelievable.... The deadline of thesises is 30 of March, of course I'm not be able to finish them. I am in a tight corner but it is possible to ask for getting extension of time. We can get ... 2 weeks (at the most) not to much but I must finish them!
My thesis about the Psalmen consists of 42 pages which seems to be good news. But. It's a very difficult topic and I have a lot of things I should write about.... My consultant said to me I had been highly articulate and I had carried out a painstaking piece of work- if the thesis will be a 150-page-long work, we publish it as Ph.D.thesis. :o)

But my other thesis! :o( I have written 3 (three) pages so far, it is rankling. My other consultant has faith in me but I was ashamed of myself. And the deadline is 31 of march max. the middle of April- for neglectful people. Like me. :o(

2009. március 11., szerda

Süssünk, süssünk valamit / Let's bake

Ennek a kiflinek a receptje valamelyik sütős-főzős újságomban volt, s az elmúlt években számtalanszor megsütöttem már. Eleinte ragaszkodtam a leíráshoz, aztán egyszer csak reszeltem a tésztába fokhagymát, majd a siker elszédített és utána egészen elszemtelenedtem.
Először megtöltöttem márványsajt-krémmel, aztán tettem a tésztába (nem tölteléknek, hanem a tésztába) párolt káposztát, sajtot, pirított hagymát, de az egyik legjobb változat az, amikor aszalt paradicsomot vagdalok össze és ezzel bolondítom meg...
Valami csodásan finom. Mindehhez annyira egyszerű a receptje, annyira nem kell hozzá semmi különleges és annyira remek érzés dagasztani kézzel, hogy már-már szégyenletes.
Hozzávalók: 80 dkg finomliszt
4,5 dl tej
2 dl olaj
5 dkg élesztő


Ez az alap, bátran lehet variálni....

There is a recipe for our favourite crescent roll! I like backing it because it's absolutelly easy to prepare, it' s wonderful to knead and we don't need any special ingredients.
It's a basic-recipe which can be changed after the taste of the family. I have already baked it filled with Roquefort and after this succes I began to ring the changes on it... Steamed cabbage, onion, cheese were kneaded in it but our fauvorite is the sun-dried tomato, it is adorable...
The recipe: 800 gramms flour
4,5 decilitre milk
2 decilitre oil
50 gramms yeast
salt

It's the basic and the flavoring is up to you.:o)

Eredményhirdetés


Ugyan a mai sorsolást megejtettem, de váratlan akadályok (nem találom a fényképezőgép átjátszóját) következtében nem tudom (egyelőre) bizonyítani a hitelességét, talán mégis elhiszitek nekem, hogy mindenki bekerült a kalapba. Összesen 23-an jelentkeztetek ezért a táskáért, amelyet azonban csak 1 valaki kaphat meg. :o(Ő pedig nem más, mint... ELI! Gratulálok a nyertesnek, hogy magáénak tudhatja ezt a kis testi hibával, de egyben a készülése közben magába szívott energiáktól meglehetősen sok szeretettel is bíró táskát. Legyen benne sok öröme!(Címet kérnék szépen.)

Unfortunatelly I can't find the wire and without it it's inpossible to prove the credibility of my sweepstake. You may believe me... 23 people have applied for this bag but only one of them can get it who is.... ELI! Congratulation! I hope you will like this bag, please send me your availability...


Posted by Picasa

Márpedig...

... ma sorsolunk! :o)

2009. március 10., kedd

Háttér / Background

Minden úgy kezdődött, hogy (bár nem ez volt az első) kaptam egy levelet (köszönöm, Ildi!), amely ugyan nem a háttérről szólt , de újból felmerült, hogy a blogomra kattintással együtt mindenféle kaszinós oldalak is feljönnek, ami annak, aki nem akar internetes játékkal foglalkozni, nem annyira jó.
Nagyon kedvelem a levélírót és arra gondoltam, hogy majd én megoldom ezt a problémát egyszer s mindenkorra, vége a szépséges háttérnek, egyszerűsítünk, különben is errefelé tendál az életem, hát akkor nyilvánuljon ez meg itt is. Az konkrétan nem merült fel bennem, hogy nem tudom megoldani, nem mintha csak pozitív tapasztalataim lennének a blogcsinosítással kapcsolatban, de valahogy nem csináltam nagy faksznit a dologból.

Hát... jelentem, jaj. Ez, amit most láthattok, ez egyórás kísérlet eredménye, előbb még válogattam, keresgéltem, végül feladtam és próbáltam menteni, ami menthető. Akkor már mindennel elégedett lettem volna, csak legyen.

És amikor úgy tűnt, hogy továbbra is nyitva leszek, mert van pofája az egésznek (na, nem az, amit akartam volna), akkor telefonált Zsuzsi, hogy kész a fejlécem, csak egy kérése van: ne a pöttyös hátteret alkalmazzam, mert azon nem működik.
Nos, az eredményt láthatjátok. Természetesen pöttyös a hátterem, mármint a fantázianeve, ennyit sikerült tennem.

A legjobb azonban az, hogy Zsuzsi felvilágosított: nem a háttérrel van a baj, hanem a számlálómmal. Úgyis írhattam volna ezt, hogy feleslegesen küzdöttem egy órán át, de nem akarom, mert pozitívan nézzük és mondjuk azt, hogy felugró ablakokkal továbbra is rendelkezem, de mindezt egy szép, frissességet, üdeséget sugalló blogon. Ami határozottan előrelépés. Nekem, mert Ildinek nem. :o(


2009. március 9., hétfő

Legyen! /Sweepstake

Játék a hűségeseknek, azoknak, akik számon tartanak, akik olvasnak kitartóan és rendületlenül- vagyis a rendszeres olvasóimnak. Van ez az előző postban már megénekelt kis testi hibával rendelkező, de annál nagyobb szeretettel készített vidám nyári táska. Nem szaporítom a szót, de aki szeretné magáénak tudni, az hagyjon egy megjegyzést (szép magyar szóval, kommentet) mondjuk szerda délig. Hogy mit ír, az teljesen önkényes alapon történik, nem hagyok útjelző táblákat, nem kell sem dicsérni, sem ömlengeni, elég annyi, hogy szeretné a táskát és kész. :o)
Én meg sorsolok...

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a zseb fordítva van belevarrva, vagyis a belső oldalon van ugyan, azonban az első oldalon. Mert én varrtam, ugye. Csak mondom.

I have made a decision in reference to the bag - it will be a surprise for one of my regular readers. If you would like to have it anf if you are my reader, you should do nothing else, only leave a message (a comment). It's up to you what you want to write, you don't need to praise it (me). Write ... that you need this bag...:o) The deadline: Wednesday, noon.

You can remember, it has a little mistake with the pocket, don't forget.... Because it was made by me... :o)


Táskavarrás / Bag

Tegnap megint fekete fellegek voltak rajtam (nem nagyon akarnak távozni), arra gondoltam, hogy sok hasznomat a szakdolgozat úgysem látná, mert koncentrálni nem nagyon sikerül, hát akkor varrok valamit. Így született a fenti táska. Meglepő, hogy ezekhez a színekhez nyúltam, szerintem még életemben nem varrtam ilyen vidám, (mondjuk) nyári táskát- na, ennek is eljött az ideje.

Először arra gondoltam, hogy ez lesz az a jutalom, amelyet a rendszeres olvasóim között kisorsolok, de miután kis testi hibás lett, mégsem illik. A hiba ott van, hogy a belsejét sikerült fordítva belevarrnom, ami ha nincs zseb, nem gond, de én még arra is gondoltam, hogy kell- vagyis a zseb nem a táska hátsó falán van, hanem elől. Mondhatnám, hogy sokkal praktikusabb így, jobban kézre is esik, de azért mégsem így akartam.

Viszont jó a formája, igaz, nem lenne nekem való, egészen pontosan arra elég lenne, hogy a sarokig elmenjek, mert hosszabb távra (2 sarok) már minden fenét beleszuszakolok a táskámba, ami nélkül elindulni nem is érdemes, azaz nekem malaclopó méretű az ideális. Amitől, persze, leszakad a vállam, mérgelődöm is. Ez viszont sokkal kisebb, bár leteszteltem, belefér az aktuális könyvem. :o)

Sorsa ismeretlen.

Yesterday I was feeling blue... so I was not be able to write my thesis. I made a decision to sew something and this little bag was born. My first thought was it would be fit for my regular readers (43) but unfortunatelly it has a little mistake, the pocket isn't on the right site. :o(

The bag has summerly colours, it is the first time I have chosen this colours... her size is perfect for them who prefer the small bags. I need a large bag because of my countless things I always lug along. The result: sometimes I have pain in my shoulders. :o(

Its future is unknown.

2009. március 8., vasárnap

Rendszeres olvasók

Nem tudom, mikor és hogyan történt, de egyszercsak azt vettem észre, hogy 42 rendszeres olvasóm van... Jaj, ez már kötelez bizonyos dolgokra, most konkrétan arra gondolok, hogy (úgyis már a fejemben mocorog valami) meg kellene jutalmazni őket, ha már ezt a vegyes felvágottra hajazó blogot olvasgatják... folytatás következik! :o)