2010. július 24., szombat

Szombat

Bármikor szívesen tekerek neked fonalat, Ercsukám!

Dumbó is leszállt közénk, kötni akart, mit tehettünk...

Igaz, csak pezsgővel, de azzal nagyon megy! :o)

Hivatalos fotónk...

Úgy kötünk, de úgy



2010. július 23., péntek

Kötőtábor indul / 3-day-long course for knitters


Azt mondják a lányok, sem a hőség, sem a kevés hely, sem a rengeteg szúnyog, de még a meg nem javított bojler sem tántoríthat el minket attól, hogy kötőtűt és gyapjúfonalat ragadjunk és kössünk. Három napig, permanensen.

Én úgy képzelem, hogy befejezem a Luteámat, amelyből csak a short rows- féle befejezés van, befejezem a Lamináriámat, megtanulok zoknit kötni, meg bevásárlószatyrot, meg rendesen blokkolni, elkezdek egy Gail-t, meg egy Travelling woman-t, esetleg egy Saroyan-t is, mindemellett eszünk, iszunk, strandolunk, sétálunk, kicsit alszunk, de és legfőképp pedig hihetetlen jól érezzük magunkat.
Így legyen!/

My husband went home and today begins our "course", my female friends come to me to knit. It's a 3-day-long course which means we will knitt and eat and drink and go for walk and swim and a bit slip. Together 8 women. I am looking forward to it...
I would like to finish my Lutea (I have to learn to knit the short rows) and my Laminaria, to learn to knit socks and shopping-bag, to begin a Gail, a Travelling woman and a Saroyan as well. It's too much I guess but I am known about the over-planning.

2010. július 22., csütörtök

Globálisan

Mondhatják a tudósok, hogy a tehenek, meg az autók, a gyárak és miegymás, én úgy látom, hogy a férjem a felelős a globális felmelegedésért. Nem izzad, de olyan hőt termel és ont magából, hogy szoktam őt kemencének, a karját kályhacsőnek hívni, de mostanában már a hőközpontra is hallgat. Télen nagyon praktikus, mert saját forróvizes palackom van, de most nyáron...

2010. július 21., szerda

Tihany/ Lake Balaton


(pénteken érkező kötős lányok figyelmébe /is/)


Hogy két felnőtt egy balatoni nyaraláshoz szükséges holmija vetekszik ugyanezen két felnőtt és három kiskorú gyermeke külföldi nyaraláshoz szükséges cuccával, az két ok miatt lehetséges:

1. öregszünk, egyre több minden kell a komfortérzetünkhöz
2. holmijaink a gázhoz hasonlóan betöltik a rendelkezésre álló teret (erről nem adok közre fotót)

Meleg is van, napernyő is van, száradó törölköző is van, be kell látnom, nem használjuk ki a nyaralót. De majd most, ebben a két hétben...!
Igen, van Balaton is, el ne felejtsem.

We have a small cottage at the lake Balaton where we have been staying for some weeks. Of course I am writing posts about the life here, about our knitting- weekend, of course. I like it very-very much so I can't understand why we don't stay here all the summer.
/the titel of this song is: the lake Balaton is the Riviera for me.. )



2010. július 20., kedd

Na, a Goubáról is írni kell már

Hogy a lovak váltásakor a minden fontosat tartalmazó táskám ZM-nél maradt, s hogy ezt ő nem vette észre, de még én sem, csak a vásár bejáratánál.. hát ilyen nálunk van, nem jó.
Hogy az idő kellemes volt, az annál jobban jó.
Hogy rengeteg nézelődő volt, arra sincs panasz.
Hogy kevesebben vásároltak, arra annál inkább.
Hogy sokan simogatták a termékeinket, nem rossz.
Hogy sapkát nem vettek, érthető.
De hogy a majdnem-vásárlás előtt még fel is kiáltottak (Mütze in Sommer!), na, az csúnya és fantáziátlan volt. Viszont vicces is.
Hogy jött hozzám mindenféle ember (nem a felsorolás számít, nálam nem), hogy odajöttek, odaültek, odasimultak, ajándékoztak, meg ilyesmi, azt mondanom nem kell, milyen volt.
Hogy a keresett bevételt ma átadtam a laptopért cserébe, azt nézhetem így is, úgy is, inkább így, jobb az.

Hogy Brigiben egy remek társat ismertem meg, egy nekem valót, kiegyensúlyozottat, nyugodtat és mosolygósat, beszélgetőset, az volt a teteje mindennek, egyértelmű a nap nyeresége.

(Bónusz: remek jegeskávét kaptunk, ezt még a bal oldalra felírom)

Furaság

Csak két nap mentesen, még csak nem is internet nélkül, hanem a saját laptopom nélkül. Fizikálisan is nehéz volt a Mac, nem szeretem, nyilván viszont, tudom, hogy van előnye, vírus és egyéb nem bántja, gyors is, megbízható is, mégsem. Lelkileg pedig pláne nehéz volt, nem találtam semmit, nem volt meg az összhang, zavarban is voltam, és mély sóhajokat ejtettem a szerviz felé.

Közben elgondoltam, hogy ha majd itt lesz és megint együtt dolgozunk, akkor megírom a belém fagyott dolgokat, hogy mi volt a vásár meglepetése, hogy mindjárt kötünk napokon át, hogy lesz igazi csajos buli, hogy mit kötök és mit varrok, hogy listagyártásban mennyire jó vagyok, hogy pakolásban mennyire nem, de egyáltalán, annyi minden kavargott bennem. Most meg csak örülök a masinának és csodálkozom, mekkora öröm.
Egy gép.

Perpill

A levelet és bejegyzést íróknak mondom, hogy még lázadozik a laptop, de talán a kamaszkor nehezén túl vagyunk, reménykedő szülőként mondom ezt. Igaz, a Goubán talált bevétel bánja, de a gyerekért mindent, persze.

2010. július 19., hétfő

Lázadás

Masinériafronton lázadás van megint, laptop a szervízben, telefonom töltője már a temetésen is túl van, autó a szerelőnél, mérleg minden alkalommal mást mutat (sosem jót, csak jobbat). A Machintost nem kedvelem, nyűgös egy szerkezet, én is nyűglődöm tőle, nem lesz ebből jó bejegyzés, lehetetlen.