2013. augusztus 24., szombat

hát így és ezért

A Legkisebb egyébként egészen jól van, csak elege van a családból és eljön onnan, nem az a típus, aki ha nem érzi jól magát egy a helyzetben, akkor is csinálja becsületből, konokságból vagy akármiből, ő szereti jól érezni magát és ha ez nem valósul meg, akkor ő abból kilép és új utakat keres magának. Nem mondom, hoyg nekem ez nem szokatlan, én addig veszek részt egy-egy ilyen szituációban, amíg bírok, gondolom, ezzel sokkal több kárt okozva magamnak.
Mindenesetre Virág szereti, ha van magánélete, ő szeret egyedül lenni, neki nem gond, ha egyedül megy sétálni, vagy ha nincs programja délutánra, ő elmegy futni, hegyet mászni, bicajozni, bármi, neki szüksége van, hogy naponta legyen x órája, amikor csak maga van, itthon is sokat üldögélt a hegyoldalban és szerintem ez érthető és elfogadható. Természetesen szeret buliba is járni, ezek nem egymást kizáró tényezők. 

Most viszont úgy alakult, hoyg teljesen belemásztak az életébe,  s bár fentebb írtakat próbálta tisztázni a host-family-vel, egyszerűen nem ment, állandóan a nyomában jártak , na jó, ez az ő elmondása, de azért az, hogy szombaton reggel 7-kor felkeltik azzal, hoyg az  esti beszélgetéskor valami kimaradt, az tényleg nem normális dolog, mint ahoygan az sem, hogy az anyuka teljesen a horoszkópnak veti alá magát és minden történést, nem-történést ezzel magyaráz, ráadásul Virágot is elküldte a saját spirituális vezetőjéhez (?), akinek a címét ő nem találta meg szerencsére. Az ember azt nem talál meg, amit nem akar, ugye.

Szóval, változások vannak, és ez mindig abban érződik a leginkább, hogy váratlanul kiderül rólunk, szülőkről, hogy tök jófejek vagyunk, kedvesek és megértőek és nagyon hiányzunk, és beszéljünk már csak azért is, hoyg hallja a hangunkat, de mindenek mélypontját az jelentette, mikor a Teliholdfutam utáni izzadt képemhez valaki odaírta, hoyg na, hát 10 évet fiatalodtál, Rita, szóval, ezt Virág kiegészítette, hogy és milyen szép is vagy.  Azt hiszem, nagyon jönni akar a Kölök.
,

2013. augusztus 23., péntek

Cascata

(iszonyú sok kép következik)

Több hete (úgyismint: hónapja) kezdtem el a Cacscata kendőt, régóta izgatott a mintája, a formája, csak elég nehezen tudtam túltenni magam a szemfelszedésen, vagyis, hogy 383 szemmel kezdődik Legalább négyszer ugrottam neki, mire ez sikerült és nem mondom azt sem, hoyg az első sorok már könnyebbek voltak, de azért csak belejöttem. 
Megérte. Én sokkal jobban szeretem (viselni) a hosszan elnyúló formájú kendőket, semmint a háromszög alakúakat, de erre nincs magyarázat, csak a tény van.












Minta: Cascata
Fonal: Buci barátném által festett fonal, 90 % merino, 10 % selyem
Mérete: 215 cm x 41 cm
Súlya: 70 gramm

2013. augusztus 22., csütörtök

szép napunk lesz ma

Alacsony vérnyomás esetén nekem bevált trükköm, hogy elmegyek valami ruhát nézni magamnak, a legjobb a  nadrág, bár az igaz, hogy általa nemhogy emelkedik a vérnyomásom, kipirul az orcám, de rendkívül zaklatottá is válok. Nem is merem gyakran alkalmazni ezt az ősi praktikát.

2013. augusztus 21., szerda

nulla

Mindezek közben vettünk egy ipari varrógépet iszonyat sok pénzért, hogy nekem jó legyen, de szerintem igazából csak azért, mert megrémültünk, hogy van egy kevéske pénzünk és tétováztunk, mit is tegyünk vele, mikor is felkiáltottunk, hogy heuréka ipari varrógép. Mivel pénzünket ily módon sikeresen elvertük, s a számlánkon ismét semmi, nyugodtan hajtottuk álomra fejünket.

2013. augusztus 20., kedd

még ez is

Elég, ha annyit mondok, hogy a Kölök jön haza Svájcból? Hm?

2013. augusztus 18., vasárnap

öt betű

Helyrebillenni látszik a kizökkent idő.
Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere, nem ragoznám inkább, mindenesetre talán újra a fedélzeten. Talán teljes gőzzel előre. Talán letudom végre a restanciákat.  Talán kialszom magam igaziból. Talán feldolgozom, hoyg egy barátnőmmel kevesebb. Talán koncentráltabb leszek, s nem szórom szét az erőimet (erőimet..) mindenre, talán nem forgácsolódom szét.
Talán mindez sikerül is.