2009. április 4., szombat

Tilda és én



Nem fogom senki felém irányuló szimpátiáját növelni a következő bejegyzéssel, de nem is célom. Mindenesetre a ma reggeli önvizsgálat után bevallom, hogy bár 2 Tilda-könyv tulajdonosa is vagyok, ami azért azt jelzi, hogy a vásárlás pillanatában volt bennem késztetés a nyulak, libák és karácsonyi társaik varrására, de be kell látnom: tetszik, tetszik, de nem varrom őket. Akkor meg minek. Rakosgattam őket ide-oda, nézegettem is eleget, de a megvalósítás soha nem jött el.
Valószínűleg Anyahajó pakolása is hathatott rám (még az általa ajánlott könyv elolvasása előtt, mi lesz akkor utána), mindenesetre szabadulnék Tildától, na. Van-e valaki, aki akár kedvezményes áron (nagyon kedvezményes), akár barterügyletként (megnéztem, a kereskedelmi szakzsargonban csereügyletet jelent) meg szeretné kaparintani? Lehet egyesével is, de szívesen veszem az azonnali, egyutas szabadulást is. Ez esetben bónuszként jár a hirtelen felindulásból (de azonnali megbánást generáló) Párizsban vásárolt Friendship quilts.

I can imagine your backlash but I have to confess: although I have 2 books written by Tilda I have never sewn anything after her idea. :o( That's why I would like to offer these books for sale ( for reduced price) or I am interested in bartering as well. If somebody wants to have both of them the third book bought by me in Paris can be a bonus.



2009. április 2., csütörtök

Pay it forward...

Szerintem remek pszichológiai érzékkel az előbbi bejegyzésre érkezett kommentekre lecsapva közlöm, hogy a 3-ból még 3 hely kiadó a PIF-emben. Csak mondom, hátha elhiszi valaki, hogy képes vagyok időre varrni valami jót.

After the lot of words of praise I think it's time to say: I have 3 places in my PIF. Somebody may believe I am able to meet the deadline for sewing something nice... In my opinion the timing can prove my feeling for psychology.


2009. április 1., szerda

Több mint takaró / More than a bedspread


Amikor a Legnagyobbunk az általános iskolát befejezvén középiskolába, s ezzel együtt kollégiumba ment (talán 2003-at írhattunk), akkor ezt varrtam neki. Tökéletes meglepetés volt, éjszakánként varrtam.
Két üzenete is volt azon túlmenően, hogy valóban takaróként funkcionált:
1. mi mindig Vele leszünk
2. ilyen a világ, mint ez a takaró: rengetegféle anyagdarabka, amelyek mégis egységet alkotnak

When our oldest daughter left the primary school to continue her studies in the secondary school, she stayed in a dormitory. For this occasion I sewed this bedspread which was a surprise, she didn't know anything.
It had 2 messages besides its functionality:
1. we always stand behind her
2. the world is like this blancet: it consists of a lot of fabric-scraps which are absolutelly different from each other but they form unity


2009. március 31., kedd

Most magamnak

Nem nagy cucc (ami meg így nem is igaz, mert elég nagy, hiszen a gazdája is az-egyelőre!), de még a nyelvem is kidugtam készítés közben, annyira koncentráltam, hogy minden ott és úgy legyen, ahol és ahogyan lennie kell. Csak egy szoknya, még mindig szürke, de legalább már nem fekete.
A kék blézeremmel szerintem nagyon jó lesz. Felhívnám a figyelmet arra a fotóra, amelyet a Burdában látni szokott "stílustippünk"-kel jelöltem, mert a porszem most is bekerült a gépezetbe, nem lévén itthon szürke szalag. Ez azért mégiscsak kell, mielőtt azt hinném, hogy ez már tökéletes.

It's not difficult thing but during the sewing I was putting my tongua out because of the concentration. It's only a grey skirt, not black any more. It suits my blue jacket. Although I tried to sew a perfect skirt of course I couldn't manage it: you can see I used green ribbon instead of grey- I didn't have ribbon in any other colour. This green ribbon takes care of not to think too much of myself. :o)


PayPal


Szerintem itt az idő, hogy legyen PayPal fizetési lehetőségem.
Felmentem a honlapra, elolvastam, amit csak tudtam. Biztonságosnak ítélem meg, bár az informatikai ismereteim és a pénzügyi zsenialitásom még csiszolásra szorulnak. Nekem elegendő a Personal Account, majd ha nagy és híres leszek, váltok valami komolyabbra. Egyelőre az anyagvásárlás izgat, de nagyon.
Ti használjátok?

I think it's time to have an own PayPal account. I have found the website, have read the information I need . In my opinion it's a safety opportunity to buy and sell, send and get money... although my computer and financial knowledge leave much to be desired. Personal Account is enough for me later if I am a very-very famous designer I will change for Business. :o) Firstly I would like to buy fabrics, it' s my aim.
Do you have it and use it? I am interested in your experiences.

2009. március 30., hétfő

Elmebeteg eszperente

Fentebb jelezve lett termetes testem, de meg kell fedjem e jelet, mert cseles, ezen rengeteg felesleg nem teljesen fed le engem, egy keveset (6 kg) sebesen elvesztettem, kellene jelezze, ez nem helyes!

Mellesleg: ezen reggelen beteg lelkem nem lehetett rejtve, elemezve lett felettesemmel, ecsetelnem kellett fergeteges kedvemet. Jellegzetes "nem szeretem-de megteszem" helyzet.

Rendelkezem egy bestseller-rel, melyben emberek szerepelnek, ezek lelke (kellemetlen, de) beteg. Ezen esetekben ez emberek helyzete egyre nehezebb, lenyelnek vegyszert, mert nem tehetnek egyebet... Fekete felleg lesz felettek, s nem lehet nem sejtened ... kellemetlen. Ellenben ezen emberek remekek lehetnek egyben, e.g. festhetnek, nekem ezen eszperente megy egyre kerekebben, jelenthet ez egyet: elmebeteg leszek?


Értelmezés kérdése

Amikor tegnap este a Híradóban a következő képaláírás jelent meg: "Bajnai lehet a miniszterelnök", akkor azért elgondolkodtam, mégis kire gondolhatnak... :o))) Össz-vissz ennyi vicces jut eszembe a dologról. :o(
(Aki nem tudná, Bajnán lakunk.)



2009. március 29., vasárnap

Earthhour- sajátos formában

Mert ugyan elhatároztuk, hogy mi is kikapcsolunk minden kevésbé fontos áramforrást tegnap este fél 9-kor, csak azzal nem számoltunk, hogy a nagy szél miatt már délelőtt részeseivé válhatunk a kezdeményezésnek. Mert hiába a 21. század, meg az internet és az általa megvalósuló korlátlan szabadság- a mi kis falunkban, amely mellesleg nem a világvégén, hanem a fővárostól 40 km-re van, nagy szél esetén elmegy az áram. Csak úgy. És órák múlva jön vissza. És olyankor hiába a szombat délelőtt szokásos takarítás, mosás, vasalás, miegymás. Arról a méregről nem is beszélve, ha valakinek a kazánt is áram működteti vagy éppen villanytűzhelye van. Vagy mindez együtt.
Szerintem a mi falunk szépen takarékoskodik, bár az eredmény feletti örömet némiképp csökkenti az önkéntességre utaló jel mindennemű hiánya. :o

Igen, azt is vállalom, hogy szűk látókörű vagyok, és azt is, hogy nem gondolok arra, milyen volt a háborúban, stb., amikor egyáltalán semmi nem volt.