2012. február 6., hétfő

Melegedve

A mi házunk mind beosztását, mind fűtésrendszerét tekintve egy kuriózum, mellőzve logikát és praktikumot, egyszerűen csak úgy ...  van. Most például, hogy az ideje java részét itthon töltő családtagok száma jelentősen megcsappant, lettek cserék, így alakult ki az a helyzet, hogy a hálószobánk (a még mindig, sőt, a hideg beköszöntével egyre inkább spártai) nem fűtött, viszont két fűtött szoba között van, tulajdonképpen egy átjáró,  s bár vannak terveink vele, azért most még inkább a  célszerűség jellemző (van benne egy nagy ágy például), semmint a kuckójelleg. Azt, hogy a hálószobából nyílik a spájz, most nem részletezem. Meg azt sem, hogy a szoba jelentős részét az ajtók foglalják el.
Tehát adva ez a hálószoba, a hűvös hálószoba, mi ezt szeretjük, hűvösben aludni jó, sőt, remek, azonban az ország jelentős részéhez hasonlóan nyilván minket is meglepett a -20 (reggel 8-kor), erre nem készültünk fel, igen, nem gondoltuk, hoyg télen hideg van. Az ágyban is.* Takarók alatt is.
És akkor én kitaláltam, hogy forróvizes palack, az kell nekünk. Későn fekszünk, így az, hogy nagyjából be tudjuk lőni, mégis mikor térünk nyugovóra, már megy, zuhanyzás előtt megtöltünk forró vízzel két ásványvizes palackot, másfél litereset, bedugjuk kinek-kinek a paplana alá, s mire a fürdőből (ami egyébként a konyhából nyílik) visszatérünk, az ágyban finom meleg van, nem akármeddig, reggelig. Zoltán mindennap megdicséri az én csavaros eszemet, az én okos kis fejemet, a zsenialitásom, a találékonyságom, hogy szabadalom és világtalálmány és világbéke és boldogság és öröm.
Mondjuk... az feltűnt, hogy mindezt csak este teszi.

* nem úgy. úgy nem.

17 megjegyzés:

  1. azzal csak óvatosan, mármint a palackkal, mer kifolyhat a víz, aztán a vizes, soká száradó immár nagyon hideg ágyban nem kellemes a tartózkodás...:)

    VálaszTörlés
  2. kifolyhaaat? nem folyik ki... de azért vigyázunk :)

    VálaszTörlés
  3. Persze, hogy este, hát napközben mihez kellene nektek a melegvizes palack? :-)

    VálaszTörlés
  4. :)
    Én sem tudok melegben aludni, amióta meg sok a vér bennem és hevülök, úgy van, hogy éjjelente Zuram fázik, én meg nem :)
    Jövőre meg majd meg kell tanulni melegben aludni... midnkettőnknek. Ez izgi lesz.

    VálaszTörlés
  5. Z.egy érdekkutya!:-)))
    (Már bocs...)

    De azért kedves!

    VálaszTörlés
  6. Hétvégén, életemben először én is kaptam ilyen forróvizes pillepalackot. Hogy az milyen finom!? Eddig csak a könyvekben olvastam ilyenről.

    VálaszTörlés
  7. Hidegben aludni jó. Milyen jó lenne most is..

    VálaszTörlés
  8. Jó kis labirintus a lakásotok, de nem vagytok ezzel egyedül szerintem.
    A hidegre azért készüljetek fel, mert még eltart egy ideig.....meleg vizes palack, forró tégla...stb.

    VálaszTörlés
  9. a melegvizes palack egy kész csoda,az a helyzet, én pl.most értem haza, a buszon sikítani tudtam volna a hidegtől, jólesett volna egy ilyen finomság...

    VálaszTörlés
  10. Nekem reggel eszembe jutott ami a Nagyi mesélt. Az iskolába menő gyereknek a zsebébe egy-egy hajában sült krumplit dugtak. Az melegítette.
    És az volt a tízórai.

    Vajon mit szólna az én gyerekem....


    De ez olyan mint a melegvizes palack. :)

    VálaszTörlés
  11. tényleg! de jó, hogy mondtad ezt most... én átérzem ezt, h az remek lehetett, meleg volt,fűtött!

    VálaszTörlés
  12. Zazi: azért az veszélyes lehet, hogy a hálóból nyílik a spájz! :)

    Anais

    VálaszTörlés
  13. Azért ez elképesztő, két hete alszom 3 (hm) palack után! (Fej, tor, potroh.) :)
    Azért csak után, mert félek, hogy ráfekszem az ásványvizes palackra és kidurran. Jó lenne erre is kitalálni valamit, mert az mindig egy rossz pillanat, amikor a teli vizes palackokat ki kell rángatnom a takaró alól és leraknom az ágy mellé.

    VálaszTörlés
  14. Anais: nagyon veszélyes, nagyon, látom beleélted magad a helyzetbe! :)))


    Mária: óh,mi nem szoktuk kivenni, igaz, csak egy van, mert az befűt rendesen, csak reggel vesszük ki, félálomban azt az egyet tologatjuk ide-oda. :)

    VálaszTörlés
  15. Az éjszakai bekuckózást elősegíti az úgynevezett "téli ágynemű" (legalábbis mi így nevezzük) :) - eleve nem hűvös az érzete, mintha flanel-frottír volna. Vagy az is? Mindegy, puha és meleg, minden fillért megért! Ajánlom szeretettel! (A palack hatását fokozandó...) :)
    Luca

    VálaszTörlés
  16. Hú de jól hangzik! Régen a nagyim mindig a konvektoron melegítette fel a paplanom. Hogy milyen isteni érzés volt úgy bebújni az ágyba!
    Mi sem fűtünk a hálóban, így jó hideg van éjszaka.Nagyon bevált, hogy gyapjúpaplant fektetek alulra, így a jéghideg matrac nem tudja elszívni a testmeleget.
    Persze egy bögre forralt bor is segíthet! :-)

    VálaszTörlés
  17. hát kérlek szépen, itt elhangzott konyak, házi pálesz és forralt bor, nevezzük házipatikának. :)

    VálaszTörlés