2011. április 13., szerda

Egy nem létező

ország zászlajára hasonlít a neszesszer, vicces, no. Ezért arra gondoltam, ha van kedvetek játszani, meséljetek erről az országról, hol van, milyennek képzelitek, milyen emberek élnek ott, nemzetkarakterológia is jöhet, bármi, ami eszetekbe jut erről a neszesszerről. Rövidre szabom a határidőt, vasárnap estig lehet mesélni. Mert ez mese, semmi más. :o)A jutalom? Az maradjon meglepetés. Benne vagytok?

19 megjegyzés:

 1. Háát, mindenképpen vicces egy ország lehet, a színekből és a levélből (mely igencsak hasonlít egy másik növényre:)), az emberek lazák és nyugodtak, mindenképpen valahol a trópusokon, leginkább Jamaicát idézi :D:D

  VálaszTörlés
 2. Szerintem ez egy olyan ország, ahol piroslevelű fák vannak. :)

  VálaszTörlés
 3. Nekem is Jamaicás hatású.Ahol lazaság van,és mindenki szívja a piros levelű füvet....:D

  VálaszTörlés
 4. Van tenger és van sivatag, és van dús lombú fa rengeteg.

  VálaszTörlés
 5. Egyik kedvenc versem jutott eszembe róla, (meg a bushmanok, akik állítólag a világ legboldogabb emberei...:-)

  Weöres Sándor: Majomország

  Hej de messze majomország,
  ott terem majomkenyér,
  majomablak majomrácsán
  majomnótát ráz a szél.

  Majomtéren, majomréten
  majomhősök küzdenek,
  majomszanatóriumban
  sírnak majombetegek.

  Majomtanártól majomlány
  majomábécét tanul,
  gaz majom a majombörtönt
  rúgja irgalmatlanul.

  Megépül a majommalom,
  lesz sok majommajonéz,
  győzve győz a győzhetetlen
  győzedelmes majomész.

  Majompóznán majomkirály
  majomnyelven szónokol,
  egyiké majommennyország,
  másiké majompokol.

  Makákó, gorilla, csimpánz,
  pávián, orángután,
  mind majomújságot olvas
  majomvacsora után.

  Majomvacsoraemléktől
  zúg a majomreterát,
  majombakák menetelnek,
  jobbra át és balra át.

  Rémületes majomarcot
  vágnak majomkatonák,
  majomkézben majomfegyver,
  a majmoké a világ.

  VálaszTörlés
 6. Egy olyan szigetország jut róla eszembe ahol sokat süt a nap. A lakói idetelepültek, mert megunták a pénz és szenzációhajhász életmódot.Itt nyugalmas és értelmes életet élhetnek.Valahogy egyszerre érzem benne a jelen nyugalmát és melegségét és a múlt hideg mókuskerekét.De végeredményben: ebben a szigetországban már mindenki megtalálta a helyét a világban!

  VálaszTörlés
 7. Ez vicces, nekem is Jamaica jutott eszembe. De nem hagyom magam becsapni... Ez az ország kérlek szépen Majaica. A nevében viseli sorsát (nomen est omen, mint tudjuk), mindent bevet, hogy Jamaicára hasonlítson. Lakói főállásban szívják a dekkeket és hallucinálnak reggelről estig a reggae-t, sodorgarják egymás haját, hogy minél inkább olyan legyen, mintha eredetileg raszta lenne... :)

  VálaszTörlés
 8. "Jöjjön el a Te országod..."

  VálaszTörlés
 9. Ez szerintem is egy szigetország lehet. Régen ez a sziget arról volt nevezetes, hogy nem éltek rajta fák és bokrok, lakói földműves szegény emberek voltak, akik nehezen tengedték életüket, sokszor éheztek. Nem is ismerték a szigetlakók ezeket a növényeket.Egyszer aztán egy nagy vihar kerekedett, ami a sziget partjához sodort egy kidőlt fát egy lakatlan szigetről. A fán termések voltak, ami a sziget jó földjében csírázásnak indult.Zászlójának fekete(vagy barna? ) színe ezt a földet szimbolizálja, a középső a napsütést, ami a termést érleli. Mikor termőre fordultak a fák a szigeten akkor volt csak nagy csodálkozás, mert ízletes termését hasznosíthatták, és elrakhatták a nehezebb napokra. A szigetlakók élete megváltozott. Volt bőven élelem, nem kellett szűkölködni. Az emberek azonban nem változtak meg. Apáról fiúra száll azóta is a történet, zászlójukon pedig ott díszlik a fa levele, emlékeztetve őket arra, minek is köszönhetik szerencséjüket, és hogy soha ne feledjék el értékelni életük jobbra fordulását. Szép példája ez a történet annak, ha az ember okosan használja fel (és nem "ki") a természet adta lehetőségeket.

  VálaszTörlés
 10. Szerintem afrikai az ország. Az egyenlítő környéke mindenképpen, ahol jó csokik az emberek, és a fülledt őserdő mindenhova benyomult, persze hegyek is vannak, talán tengerpart nincs is a közelben.

  VálaszTörlés
 11. Nekem egy olyan ország jutott róla eszembe, ahol mindig ősz van! A nap épp csak kellemesen cirógat, a fák levelei gyönyörű színesek... Nem kell télikabát és bikini sem! :o))

  VálaszTörlés
 12. Ez Sinacso zászlaja, a sivatag, napfény és csomaládé országának jelképe. Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen is az a csomaládé, akkor egy sűrű sötétbarna édes, nyúlós-karamellás krémet képzeljünk el, amit az omala csodaszép piros virágából főznek. Mikor az omala virágzik, akkor annyira erős és édes illata van, hogy Sinacsoban mindenki mosolyogva tölti a napjait, és este is mosollyal hajtja álomra a fejét.

  VálaszTörlés
 13. Hogy szigetlakók, az biztos, és a hőmérséklet sem megy náluk 10 fok alá, az is. A melegben láblógatva szívószállal szürcsölnek valami élénk színű italt.

  VálaszTörlés
 14. Mindenki szerint sziget és meleg? Ha erre jár egy értő, ezt fejtse meg, kíváncsi vagyok...

  VálaszTörlés
 15. Egyértelműen a raszta fíling ugrott be nekem is, még ha a színek finomabbak is. De hát ott a kis kannabisz is, igaz hiányzik néhány levélkéje.
  Mindenesetre ennek az országnak a lakói azok, akik a Zaza-cuccoktól, mint finom spanglitól mély kábulatba estek, és egy narancsos bágyadt gőzben látják a világot, és tökre jól érzik magukat, amíg meg van az utánpótlás a táskákból és neszikből, amúgy Zazásan. Jó kis hely ez. :)

  VálaszTörlés
 16. Egy messzi messzi vidéken, Seholország közepén állt egy hatalmas hegycsúcs,melynek teteje felhőkbe burkolódzott. Senki sem tudta pontosan,hogy milyen magas, mert a bongyor bárányfelhőktől nem
  látták,megmászni pedig senki sem merte.Élt ugyanis egy helyi legenda,melyből az ország zászlaját és nevét is eredeztetik, és amely, ahogy seholországi unokatestvérem mesélte volt, így hangzik: Még jóval Seholország előtt, amikor még csak elvétve éltek ott völgylakók, a nagy
  hegy már állt. Ezen a nagy-nagy hegyen élt egy vörös hajú leány. Bár senki sem látta, mégis tudtak létezéséről, mert az év egy bizonyos szakán,egy bizonyos napon (Te biztos tudod! Aznap van a születésnapod! :) ) levágott egy fürtöt gyönyörű hajából és a keleti széllel elküldte a völgylakóknak. Ahogy közeledett a földhöz, a hajtincs szépséges háromosztatú vörös levélkévé változott. Azon a bizonyos napon, 3 beteg ember lelke meggyógyult a völgyben a levélkétől. Ahogy ennek híre ment, messszi földről szomorú,elkeseredett zarándokok érkeztek a völgybe, mert már a csodás gyógyulások láttán is jobban lettek. Élt azonban három hatalomvágyó fivér, akik elhatározták,hogy megkísérlik a lehetetlent és elrabolják a gyönyörű leányt, bűvös hajkoronájából pedig meggazdagszanak. Neki is vágtak tehát az útnak,a legidősebb
  sárgaköpenyes ment elöl, őt követte naplementeszín felöltőjében a középső fivér, végül a legkisebb éjszínű zekéjében. Hiába figyelmeztették őket a völgylakók nem hallgattak rájuk. Három nap,három éjjel meneteltek mígnem eltűntek a gomolygó felhők mögött. A völgybeliek sokáig nem hallottak róluk, s hiába küldtek utánuk
  gyűrűzött galambokat,senki sem tért vissza. Évekig nem hullott aztán vörös levélke a völgybe, a zarándokok is lassan elmaradoztak,egyre több lett a búvalbélelt komor ember, egyedül a völgylakók hittek még mindig
  a vörös hajú lány csodáiban. Mígnem egy nap három köpeny hullott alá az égből,és ahogy a földhöz értek, a sárgából dús kalászú szántó, a narancsszínből gazag citrusliget, az éjkékből pedig bőséges halastó lett. Ekkor tudták már a völgylakók,hogy a vörös hajú lány megjutalmazta őket a hitükért, igazi gazdagsággal. És bár a hegycsúcs körül sűrűbb lett a felhőburok, újra hullani kezdtek a gyógyító levelek is.Igaz, ritkábban,mint rég, de ha jól figyelsz,talán Te is elkaphatsz
  egyet! :) Hálából a völgybeliek zászlójukra varrták a vörös hajú leány győzelmét a becsvágyó fivérek felett, földjüket pedig Seholországnak nevezték,mert a Földön sehol,senki nem tudta megmondani pontosan mi történt ,mégis mindenki hiszi. Aki mégsem, járjon utána!

  Nekem ez a kis mese jutott eszembe eme igazán inspiráló játék kapcsán :) Remélem tetszett :) Zsuzsi

  VálaszTörlés
 17. Az biztos, hogy melegebb az éghajlata, mint a miénk.

  VálaszTörlés
 18. Mikor lesz eredményhirdetés?

  Zsuzsira lettennék egy voksot, nagyon tetszik amit írt.

  VálaszTörlés
 19. Köszönöm motymoty nagyon aranyos vagy,örülök,hogy tetszett :)

  VálaszTörlés