2011. április 14., csütörtök

Most már azt is


tudom, mert a véletlenbe burkolózott valamelyik családtagom hozzásegített ezen tapasztalat megszerzéséhez, szóval, tudom, hogy a gyapjú valóban remekül filcesedik, gondolom, valamikor csak fogom hasznát venni ennek a tudásnak is, türelem kell csak hozzá, de az ma is kellett, mikor megláttam a valamikor 150 cm hosszú és 30 cm széles stólámat. Majd jól kitalálom, mi legyen a sorsa ennek a nyúlfarknyi hosszúra, ellenben páncéling vastagságúra  zsugorodott izének. És milyen jó, hogy van már "filc" szófelhőm is.
A tudatosságon még van mit javítanunk, igen.

17 megjegyzés:

 1. jajj
  vaccheppönnd?
  (de milyen szép puklisra filcesedett!:))

  VálaszTörlés
 2. varhatsz belőle egy táskát....:))
  én azt tenném....:)

  VálaszTörlés
 3. Nekem is a táska jutott eszembe:)
  szépen befilcesedett!:)

  VálaszTörlés
 4. Én is így jártam, a Geri a mosógépbe tette a baktusát a pulcsikkal együtt...gutaütés után vártam egy-két hetet, aztán kidobtam...remélem Neked jobb ötleted támad :)

  VálaszTörlés
 5. Táska!
  Több táska, mert ezt nyugodtan szabhatod. :-)

  VálaszTörlés
 6. Én is a táskát akartam javasolni. :o)

  VálaszTörlés
 7. Te jószagú...:o((( A táska remek ötlet! És büszke vagyok Rád, mert megmutattad, én még nem mertem az 5 órai tea fonalból készült pulóveremet bemutatni, hasonlóan jártam vele:o(((

  VálaszTörlés
 8. táskának sztem ez kicsi, esetleg kicsi táskának :o)

  Gyöngyi: ez csak egy sál, de a pulóver, az más tészta!

  VálaszTörlés
 9. Ójaj :o(. Tudom milyen érzés, tavaly karácsony előtt pár nappal ajándékba én is kedvenc kasmírpulcsimat kaptam, filcesítve. Azt is tudom, kitől :o)
  Hát mit is mondjak, tedd túl magad rajta, elmúlik, és ezentúl majd ne bízd senkire a mosógép megpakolását. Biztos, ami biztos.

  VálaszTörlés
 10. ójaj. én megőrülnék, az biztos. remélem, jobb ötletek is lesznek...

  VálaszTörlés
 11. kicsitáska projektbe vagy.....
  neeeem?.....:))))

  VálaszTörlés
 12. A színei gyönyörűek!!!

  Kicsiketáskát varrjál. Legalább szütyőkét.


  Én is készítettem már félcombig érő kedvencemből akkora pulcsit hogy az öt évesnek lett volna jó. Ő meg épp a páncéljelleg végett nem volt hajlandó viselni.

  Én meg majdnem agyvérzést kaptam...

  VálaszTörlés
 13. Rita, a szokásos táskáidhoz használd fel a darabjait betétként. Vagy virágokat, leveleket is vághatsz belőle, nem fog foszlani.
  A puklisságán egy kis gőzzel tudsz segíteni, ha akarsz.

  VálaszTörlés
 14. Szerintem ez nagyon jó! Persze benne van a munka meg minden, de vannak, akik direkt ezért kötnek, hogy aztán filcesítsenek.
  Van róla egy egész könyvem (CD-n martimeztől), majd ha jössz, odaadom.
  Addig is nézelődjél Violini-Timinél:)

  VálaszTörlés
 15. :-( Nem vagyok nagy barátságban a gyapjúval, nekem egy takarót sikerült filcesíteni. Azt tanácsolták, hogy hideg vízben és hajbalzsammal áztassam. Állítólag visszanyeri a rugalmasságát. Egy próbát megér, remélem segít. Én a takaróval a nyári kánikulára várok.

  Egy sunnyogó olvasód

  VálaszTörlés
 16. Nálunk sapkából lett kaspó - nagyon kicsi cserépre. Azt hiszem, ezt nem lehet megúszni, ha az ember fonal és a családtagjai időnként segítenek a mosásban...

  VálaszTörlés
 17. Én biztos sírógörcsöt kaptam volna.Mennyi munka van benne, és milyen szépséges! Nálunk csak én pakolhatok be a mosógépbe, ki azt már másnak is lehet.

  VálaszTörlés