2011. június 2., csütörtök

Nem leszünk

jóban, ha ezt az ötletet (kézitűzéses minta), akár csak részleteiben is, de meglátom, most szólok.:o(



53 megjegyzés:

  1. Jaj!!!
    Szép, a kockás füle zseniális.

    VálaszTörlés
  2. te, ez egy fenyegetés volt, nem hallottad ki? nem neked szóló, de úgy szeretném, ha az, kinek, az magára venné.
    szerinted értik az emberek ezt?
    most komolyan.

    VálaszTörlés
  3. Érthető ( nálam legalább is *lecsapódott*), csak sajnos akiknek szól, azok nem fogják érteni...

    VálaszTörlés
  4. Pedig épp most akartam ugyan ilyen mintát varrni hi-hi-hi

    VálaszTörlés
  5. :o(((

    Reni, hát persze, nincs neked ötleted, nincs , persze, persze....:o)))

    VálaszTörlés
  6. Nálad is, Rita? Én is olyan dühös voltam pár napja... A francba, hogy hiába alakít ki az ember olyan dolgokat, ami elvileg csak rá jellemző, jön valaki, és koppintja. >:( És az még jó, ha csak egy emberről beszélünk.
    Na, kimorogtam magam. :) Ez a tűzés abszolút hozzád köthető.

    VálaszTörlés
  7. nálam is, és ezek szerint "is". a hócipőm tele van, komolyan. bánt is, dühös is vagyok, még éppen ez kell nekem. meg neked. és mindenkinek.

    VálaszTörlés
  8. Ruhára sem? Nem fogom:)), pedig tetszik!

    VálaszTörlés
  9. Ja, és akinek szól az úgysem fogja érteni....

    VálaszTörlés
  10. ne keserítsetek, csak az nem érti, aki nem akarja, vagy nem?

    VálaszTörlés
  11. Hát igen, de szép is volna HA...mindenki a magáét...

    Azon szoktam gondolkozni, hogy ez mennyi energiát vehet igénybe, hogy loholnak a sarkamban!Állandóan résen lenni, árgus szemmel figyelni majd hanyatt-homlok nekilátni, széttúrni a gombolyagos kosarat és a mélyén meglelni a "megfelelő színt" és ha nincs elrohanni, megrendelni...
    Aztán ott a fotózás!Beállítani, hogy "pontosan" úgy legyen...aztán lihegve feltölteni...és máris ott a következő..

    Hát én inkább maradok a "háztartásos módszernél":próbálom összeállítani fejben mosogatás, takarítás,teregetés, gyermeknevelés, szülői értekezlet közben és alatt majd leülök a fejben dédelgetett fonalammal, elképzelésemmel és "gyere,összehorgolódunk, majd lesz valami" mondom neki...legfeljebb "szétrongyollak"...

    Bocsánat ha némi irónikus felhangok érződnek de a "hócipő tele"!

    VálaszTörlés
  12. Nem tudom a konkrétat, de... nem. Nem tudok TELJESEN egyet érteni. Lehet dobálni!Még nincs teljesen tele az a pohár. (Neeeem. Nem érzem magam érintettnek ebben az ügyben. :) )

    VálaszTörlés
  13. akkor fejtsd ki, ezt tették többen is, de komolyan kérlek, mert ez így lesz rendjén

    VálaszTörlés
  14. Rita, ez egy szélmalomharc...

    Akinek szántad az vagy nem érti, vagy nem akarja, vagy tesz rá...vagy még kuncog is rajta. Sőt! Annál inkább csinálja, minél inkább dühít Téged.
    Vannak ilyen emberek.
    A legrosszabb mégis az, hogy nem sok mindent tehet ellene az ember.
    Vagy csak én látom ilyen sötéten a dolgokat?

    VálaszTörlés
  15. 1. LEHET ezt véletlenül is ilyenné rajzolni.2.Akaratlanul is hathatnak rám a más népek motívumai.3. A te vonalaidhoz hasonlókat pl. lehet látni a Connecting threads webshop anyagai között a tendrils kollekcióban.
    Erősen gyanítom, hogy magad találtad ki ezt a mintát, magadénak érzed, sőt, még azt is erősen valószínűsítem, hogy valaki nem véletlenül épp most hasonlóan kanyarintja a vonalakat.Amikor azonban így összezsugorodott a világ a hálónak köszönhetően, akkor nagyon nehéz megmondani, hogy mit, kinél, mikor, hogyan látott és legfőképpen a szándékosságot. Volt már olyan blogos, és még mindig van, akit nagyon eredetinek gondoltam és azt mondtam, hogy na de ilyet aztán tényleg nem csinált még senki. Majd kattintgatva össze-vissza a linkeket jutottam el egy külföldi blogra, ahol évekre visszamenőleg megnéztem (rossz szokásom)a szebbnél szebb dolgokat és vajh mit találtam? Akkor kezdtem "másként" gondolni erre a témára.

    VálaszTörlés
  16. A kendőim leírásait, amiknek a végén ott vannak rögzítve a jogaim, azokat sem tudom megvédeni...

    VálaszTörlés
  17. táskán, éppen ott, ahol én, azon az oldalon, éppen ilyen kacskaringós, sok a véletlen
    és eladásra, természetesen.

    VálaszTörlés
  18. Nekem pl. 2010-ben volt egy táskán kézzel varrt minta pont ezen az oldalon és még ciráda is van rajta valamicske. ;) :):)

    VálaszTörlés
  19. Nah, nekem is tele a tököm a meskás felfogással. :-( Épp ma ajánlottam a facebookon, hogy esetleg a pasimat is kölcsönadom, elég szép a szeme, ha már az agyszüleményeimet is szabadon használják..., oly szorgosan lopják az ötleteket sokan, mintha legalábbis az lenne a feltétel a meskás megjelenéshez..., pedig dehogy.

    VálaszTörlés
  20. Szerintem nem csak a kacskaringók teszik egyedivé a táskáidat.
    A belső kialakításuk az összevarrási technikájuk....stb.
    ha már fent van a net-en nem tudod megóvni,de nem is feltétlen kell,mert csak a Tiedben van a Te védjegyed és a sorszámod is.
    Szerintem aki ismeri a Te minőséged és elégedett vele,nem fogja másét megvenni.
    Amúgy a nagyi táskájának volt ilyen kockás füle,de nem baj,mert ma is tecc és,ha tehetném szívesen rendelnék tölled egyet.
    A divat már csak ilyen.Mindig vissza tér és ismétli önmagát,ha nem tud rólla akkor is.
    Ne mérgelődj inkább alkoss sok szépet és ne törödj semmivel.
    Az egyéniség mindig utat tör magának megállíthatatlanul.

    VálaszTörlés
  21. Csili: remek :o(
    Sample: ez jól hangzik, meg örülök is , hogy ezt írod, csak... dehát tudod.

    VálaszTörlés
  22. szia, eddig olvastam a másik blogodat is, de ma már nem engedett belépni... ha esetleg kaphatnék meghívót, azt megköszönném:) ajnocska@freemail.hu

    VálaszTörlés
  23. Én ezt most magamra vettem. Talán azért, mert van egy táska, amit még az elsők közt varrtam, aminek a jobb alsó sarkán van vmi ilyesféle és ma a meskán is megjelent, mert vásároltak a boltomban. Szóval ha én vagyok, nagyon sajnálom, hogy ezzel rossz napot vagy rossz érzést váltottam ki benned. :( De komolyan mondom, hogy nem másoltam. Hiszed vagy sem, így van. Mikor azt a táskát varrtam, még azt sem tudtam ki az a Zazálea.
    Na mindegy, magyarázkodom... A másik dolog pedig az, hogy szerintem a te munkáid másolhatatlanok.

    VálaszTörlés
  24. Kaphatok meghívót?
    Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  25. ercsu, küldtem, igen

    Fáni: nos, igen. nagyon megütköztem, nem tagadom, javadra írom,hogy nem siklottál el felette, nézd, ez olyan nagyon furcsa, nem is tudom hová tenni :o(

    VálaszTörlés
  26. Reméltem, h mégsem én vagyok, dehát igen. :( Sajnálom, még egyszer mondom. És azt is, hogy nem másoltam. :(
    Én mindent a lelkemre veszek, így ezt is. Ezért most leveszem azt a táskát a meskáról.
    Különben megértelek, szerintem én is kiadnék ilyen helyzetben. De én még azt hiszem elég messze vagyok attól, hogy ez a veszély fenyegessen. :)

    VálaszTörlés
  27. én nem szeretem az ilyen fenyegetéseket, csak hogy világos legyen, habár szerintem azt nagyjából már mindenki tudja rólam....pedig úgy hiszem ötletért nem kell a szomszédba járnom....mégis, sem a kézzel tűzés, sem a minta maga nem egy korszakalkotó valami....miért ne csinálhatna ilyet bárki más halandó, aki ugyanolyan halandó mint te, vagy bárki más....írom mindezt úgy, hogy jobban kedvellek, mint bárki mást....

    VálaszTörlés
  28. Hali!
    Pontosan melyik táskára hasonlít állítólag? Arra, amelyik Fáni blogján a május 1-i bejegyzésében látható?
    Ez az egy,amire nagy nehezen rá tudtam húzni,hogy esetleg nagyon távolról hasonlít...talán...de az is csak annyiban,hogy a minta vonala szintén csigavonalat követ.
    Szóval ez az a bizonyos táska?
    Kitty

    VálaszTörlés
  29. Ezt úgy hívják, műbalhé!

    VálaszTörlés
  30. Fáni, én túlléptem rajta, levenned nem kellett volna most már, egyébként nem is láttam a meskán, hanem a blogodban.

    dióhéj: nem baj, ha nem szereted, én váram, én blogom, én bajom, legfőképp. a fenyegetés pedig ennyi, hogy nem szeretném, ha...
    Ám ha ebből te többet érzel ki, azzal kezdeni nem tudok mit, van nekem elég bajom, nem tudok megfelelni mindenkinek. egy parányi szeglete a világnak pedig lehessen az enyém.

    névtelenül véleményt formálni könnyű, ezeket nem nagyon igyekszem figyelembe venni. én vállalom, ők vállalják, te miért is nem.

    VálaszTörlés
  31. én többet érzek ki, igen...de szerintem ezt csak akkor éreznéd, ha te lennél "fenyegetve"...és perszehogy a te várad és azt írsz, mondasz itt amit szeretnél, ahogy a hozzászólók is, amíg engeded, és míg nem törlöd azokat a hozzászólásaimat, amik nem tetszenek én jövök és véleményt mondok, mert szerintem egy ilyen várnak nem szabad torz tükörnek lennie...nekem ez a véleményem, hát leírom, ha törölsz, utána nem jövök többet, ilyen egyszerű ez...

    amúgymeg, mindenkinek van elég baja szerintem...tudnám én is sorolni például, csak nem teszem :)

    VálaszTörlés
  32. ha az embert zavarja valami nem mindig konnyu nevet adni neki. szerintem nagyon fontos, hogy ne mindenfele arnyekok telepedjenek az emberre, hanem meg tudja oket ragadni es igy jobb esetben meg is szuntetheti.
    amit leirsz az ilyen. nem erdekes, hogy igazad van-e. ha te fazol, akkor neked kell pulovert felvenni meg akkoris ha mindenki mas furdoruhaban izzad.
    szerintem nem az a kerdes, hogy mi miert hasonlit, ez rosszul feltett kerdes, csak rossz valaszokat hoz. a masik oldaladrol nem megoldhato a problema, ezen lehet keseregni, meg a hibaztatni a vilagot, de attol meg semmi nem valtozik. ez pont olyan, mint az idojarason nyuglodni.
    egyszer az indexen beszelgettunk masolas-eredetiseg kapcsan, ami nekem nagyon epito volt. kiderult, hogy igenis van olyan, hogy valaki `nem veszi eszre` hogy nem gondolkodik. es ha felhivod a figyelmet megsertodik.
    kepzeld magad a masik helyebe, de ugy igazan. es kepzeld el, hogy TENYLEG nem erti, amit irsz. (most nem ez volt es ennek orulnod kell, hogy ilyen is van)

    VálaszTörlés
  33. senki meg ne sértődjön, de nekem ezekről a kacskaringókról rögtön Kwandera bőrtáskáinak lyukasztott mintája jutott eszembe. Persze nem az a technika, nem az az anyag, de na nekem pl. ő jutott eszembe. Ettől ez a táska nem kevesebb, sőt csodálatos. Szerintem manapság újat alkotni nagyon nehéz. És az is nagyon nehéz, hogy hobbivarróként bontogassuk a szárnyainkat, mert folyton attól tartunk, hogy ki veszi magára a másolást. Nekem pl. nagyon tetszik ez a táska:
    http://cherry-crosstich.blogspot.com/2011/03/stolahoz-taska.html
    és valószínűleg el is fogom magamnak készíteni, nem új ötlet, de csodás.

    VálaszTörlés
  34. én kommentet még nem töröltem ki, azt hiszem, tehát nem ismer, aki ezt gondolja
    az meg kissé bántó megfogalmazás, hoyg az én váram torz tükör, ezt meg én mondom.

    Kriszta: megint a lényeget ragadtad meg, látod, ezt értem legalább.

    ths: a választóvonal valahol a magamnakcsinálom és az eladásrakészítem között lehet.

    VálaszTörlés
  35. nem azokat írtam amiket te értesz Zazálea, azt írtam egy ilyen várnak nem szabad torz tükörnek lennie...ha csak pozitív visszajelzést kap valaki, az torz tükör szerintem, mert olyan nem létezik, hogy valakivel a világon mindenki egyetért...

    nem ismerlek, ez tény...valakit megismerni egy élet is kevés, nemhogy ilyen kicsike ablakok :)

    VálaszTörlés
  36. s miután tényleg nincs olyan, hogy mindenkivel egyetértsünk,ez most meg is történik, ezzel pedig a dolog élét el is vettem, remélem

    VálaszTörlés
  37. Szerintem olyan világban élünk, amikor rengeteg benyomás éri az embert már interneten keresztül is, otthon a fotelben ücsörögve. Márpedig a benyomások akaratlanul is hatnak az emberre. Nézelődsz, látsz szép dolgokat, az agyad - akár tudat alatt is - elraktározza ezeket a benyomásokat, alakítgatja, csűri-csavarja, majd egyszercsak "kidob" egy végeredményt, pl egy motívumot. Te azt hiszed, te találtad ki, ilyen a világon még sosem létezett, de valójában a sok-sok benyomásból gyúrtad össze (és benyomás alatt nem csak a kész mintákat értem, hanem a természet mintáit, régi motívumokat, stb.). Szerintem ez mindenkinél így működik, hiszen senki sem képes kizárni a fejéből a külvilágot. Szerintem :)

    VálaszTörlés
  38. Kedves Zazálea!
    Régóta olvasom a blogod, nézelődök, hozzá szólni nem szoktam. Nem is tudom most mégis miért teszem. Vedd figyelembe azt, hogy te az alkotásaiddal nagyon sok mindenkire hatsz, akarva-akaratlanul, és inkább légy büszke magadra. De ne ilyen módon, hogy fenyegetsz. A szellemi tulajdon védelme a mai korban már szinte lehetetlen, vagy ha mégis védeni akarod a saját alkotásaid, akkor csináld meg zárt blogként ezt a blogodat is. Ámen. :)
    Üdvözlettel:
    Kriszta

    VálaszTörlés
  39. Ilyen mintát magam is csináltam már. Rólam másoltad?
    Ugye milyen nevetséges ez a kérdés??
    Tudomásul kellene inkább venni - és ez most nem személyeskedés, vegyék csak minél többen magukra -, hogy ha valami kikerül a netre, az onnantól kezdve szabad préda lesz. Ezen nem kell megsértődni, a dolgok egyszerűen működhetnek így is. (Néha csak jóízlés kérdése persze...) Arról nem is beszélve hogy milyen gyakori lehet egyébként is az öntudatlan plagizálás... de már ezt is elmondták előttem.(Hozzáteszem hogy ez a másolás-ügy csak annak igazán ügy, aki megélni akar a "saját szellemi termékéből" és az állandó megújuláshoz legtöbbször nem elegendő a saját, valóban egyedi ötlete...)
    Nem hiszem hogy sűrűn vissza fogok jönni ide, nem szeretem az ilyen hangvételű bejegyzéseket. Bántó semmiképp nem szerettem volna lenni; néha az igazság fájó. Ez van...
    Kívánom, hogy legyél képes ezeket a dolgokat inkább más szemszögből látni: töltsön el büszkeség, ha látod "magadat szembejönni magaddal" :-))) Sok sikert! Szeretettel

    VálaszTörlés
  40. Kriszta: igen, ez valóban egy nagyon komoly fenyegetés, hogy nem leszünk jóban, ennél több senkit ne érjen, azt kívánom. Zárt blogról beszélni akkor, amikor a Meskán vagyok, nevetséges lenne.:o(

    Tigrislilijom: nem kell jönni, ha nem akarsz, ez van.És én is azt mondom, igen, az igazság néha fájó, még a másolások esetében is. :o(

    VálaszTörlés
  41. Ebben az is a rossz, hogy ha nem szólsz, őröl a dolog és nem tudsz túllépni rajta, ha meg szóvá teszed, egyből te leszel a negatív figura.
    Most már én is azt mondom, talán jobb el sem kezdeni, jó nem tud kisülni belőle. Arról nem is beszélve, hányan hányféleképpen gondolkozunk. Lásd pl:
    http://juhizs.blogspot.com/2011/05/az-irigyseg-es-szekreny-melye.html

    vagy még inkább ezt:
    www.austinkleon.com/2011/03/30/how-to-steal-like-an-artist-and-9-other-things-nobody-told-me/
    Az előző csak bosszantott, nem is nagyon próbáltam beleélni magam. Az utóbbi viszont nagyon elgondolkoztatott. Tisztában vagyok vele, hogy nem épp arról szól, amiről mi itt beszélünk,egész egyszerűen más nívó, meg több is jóval,és nem is egy könnyű szöveg annak, aki nem igazán tud angolul, mint ahogy én sem, de érdemes megküzdeni vele, mindenképp tanulságos.

    Megyek, előveszem a Parkinson törvényét, ha már így eszembe juttatta. Úgysem olvastam az idén :D.

    Nem létezik közös nevező.

    VálaszTörlés
  42. Kata, a masodik nagyon errol szol!!! most mondhatnam, hogy en PONT ezt akartam leirni... de nem tettem, o tette es irta le. es az hogy ertem, egyetertek vele nem jelenti, hogy IGY meg tudtam volna irni. de elolvasva gazdagodtam, formalodott a velemenyem. nelkule is formalodhatott volna.... talan.
    miert mindig mentegetozesek es mutogatasok vannak? en pl tudom, ha valami az en otletem es valami nem. persze hatas, meg internet blablabla. de a kerdes, hogy EN mit adok. nem erzem, hogy kevesebb (hulyebb) leszek, ha tanulok masoktol, gazdagodom. es nem leszek kevesebb, ha ezt meg is koszonom.
    itt csak arrol beszelunk, hogy el lehet venni. de vannak emberek, akik tudnak alkotni, gondolkodni, amibol el lehet venni. ez a kepesseg nem demokratikus alapon van elosztva. van aki kepes meghallani, latni dolgokat es van aki csak masolni tud. mivel en nem vagyok `alkoto` , igy abbol `elek`, amit masok alkottak.

    VálaszTörlés
  43. Kriszta, szeretek veled beszélgetni :). Szeretem a kristálytiszta megfogalmazásaidat. Még eszembe jutott egyik kedvenc mondatom Raymond Radiguet tollából: «L'originalité consiste à essayer de faire comme tout le monde sans y parvenir.» Nem tudom rendesen lefordítani, de valahogy így hangzana magyarul: Az eredetiség abból áll, hogy megpróbálunk úgy tenni,mint mindenki más,és nem sikerül.

    VálaszTörlés
  44. Nem akartam ebbe belefolyni, nemrégiben én is kiborultam és akkor az ilyen dolgokat kibeszéltem magamból.
    De most már elmondom, hogy nem tudok Tigrislilijommal egyetérteni. A szellemi tulajdon is egy tulajdon.
    Nemrégiben valaki fel akarta használni a növényfotóimat egy digitális gyűjteményhez és megsértődött, amikor kértem, hogy a nevemet tegye oda. Pedig jó fotós az illető, nálam tutira jobb... akkor miért ragaszkodik ahhoz, hogy az én munkám az ő neve alatt jelenjen meg? Miközben pedig nem is akarok a fotóimból megélni.
    Tigrislilijom, szerintem akinek van eredeti ötlete, az ragaszkodik a szellemi tulajdonjoghoz, akinek nincs, az vagdalkozik azzal, hogy ezt nem kell szóvá tenni. Ami a többi részét illeti - nem kell olvasni egy blogot, ha nem tetszik.

    VálaszTörlés
  45. Én meg azt szeretem, hogy nálam írtátok le mindezt, de most komolyan mondom. este átnézem a linkeket, amiket küldtél, Kata!

    Krisztánál én is azt szeretem, hogy értem, mit mond és hogy konkrét. meg egyébként is szeretem.

    Annamari: igazat szóltál, sajnos. :o((( egyébként ez is fenyegetés, hogy nem jön többet ide valaki - legalább olyan komoly, mint az én fenyegetésem

    VálaszTörlés
  46. Zazi, hát de most komolyan: számít Neked az, hogy aki úgy gondolja hogy fenyegetsz meg mittomén, az többet nem jön?!

    VálaszTörlés
  47. Kedveseim! Ez a vihar a biliben. Már rég nem az a kérdés hogy a zongora fehér vagy fekete-e. Nem arról van itt szó hogy egy van Gogh képet hamisítanának és szakértőkért kellene kiabálni... Kissé nevetségesnek is érzem a témát, már kezdem sajnálni hogy 'ittragadtam.
    Drága Annamari! Te is fenyegetésnek hiszel egy ilyen mondatot "Nem hiszem hogy sűrűn vissza fogok jönni ide" - hát szerintem te is fekete festékesbödönt tartasz a kezedben. A dolog engem nem zavar, mindenki maga dönti el hogy szeretné-e élvezni élete hátralevő részét, vagy bizalmatlanul, boldogtalanul kuporog-e a rongykupaca tetején. Azért vicces hogy most találtatok egy közös ellenséget :-))) pedig én alapjában barátságos ember vagyok ;-) Kár hogy nem ismertek :-)))

    VálaszTörlés
  48. Igen, élvezzük az életet, épp ezért nem foglalkozunk a zavaró tényezőkkel - ezt jelentette az előző kommentem.
    Ha kicsit megnéznéd mit írtam, rájönnél, hogy nem mondtam olyasmiket, amiket most a nyakamba akarsz varrni.
    S ha pedig úgy érzed "ittragadtál" akkor nyugodtan abbahagyhatod a hozzászólogatást - de ha vissza-visszatérsz, akkor mégiscsak valamilyen szinten érdekel a dolog.
    Na jóéccakát, itt már holnap van :o)

    VálaszTörlés
  49. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  50. Inkább kitöröltem előző bejegyzésemet, túl hosszúra sikeredett.
    Mivel itt már érdemi vita nem zajlik, hát nem érzem magam a továbbiakban késztetve arra, hogy válaszolgassak neked Annamari...

    Kedves Zazálea!

    Elnézést hogy ilyen belerondítás-féle keletkezett a blogodban. Most már én is tudom, hogy hogyan keletkeznek a mikroviharok...

    Továbbiakban kívánok sok szép anyagot, ötleted és legfőképp erős cérnát ami sosem szakad el :-)
    Szeretettel: Zsuzsa

    VálaszTörlés
  51. Juj, hogy ti mikről tudtok beszélgetni...

    Zazálea: részemről tuti nem fogom másolni a mintádat/ a táskádat, stb, ahogy ezt eddig se tettem...bár azt szeretném elmondani neked, hogy szerintem ennél az igen egyszerű egymásba csatolgatott csigavonalnál van neked szebb saját munkád is amit védened kellene... Szerintem ez a fajta vonalkapcsolás sok helyen megjelenik máshol is (távol álljon tőlem a munkád leszóláse, de pl ( annélkül, hogy másolnám, tűznék, varrnék ilyesmit) gyakran firkálok csigavonalat magam is ha unatkozom, hiszen egy képlékeny, bármit ki lehet kanyarítani belőle vonalacska...nem lesz nehéz hasonlóval találkoznod (ismétlem nem nálam/másnál)....

    Mielőtt bárki megkövezne: NEM SZERETNÉM MÁSOLNI, NEM IS SZOKTAM, PLÁNE NEM ELADÁSI CÉLRA...Viszont én ezt most nem érzem Zazálea részéről annyira egyedinek, hogy konkrétan ekkora port kellene felverni körülötte...hiszen itt már rendesen egymásnak ugrottatok...Persze értem a te blogod/te várad/te dolgod, ő véleménye részt is...csak nekem sok volt ez egy csigavonal miatt...Bocsánat ha ezzel bárkit megbántok, nem állt szándékomban..

    Most nem keresem vissza kinek a megjegyzésében olvastam a számomra lényeget, de úgy gondolom, hogy ahogy ő leírta igen is aki a Zazálea által képviselt minőséget szereti nem fog átpártolni egy másolóhoz...

    VálaszTörlés