2010. december 16., csütörtök

Azt szeretném,

hogy amikor azt mondom valakinek, hogy firefoksz, meg facebuk, akkor ne tegyem hozzá azonnal, de még zárójelben sem, hogy tudom ám, hogyan kell helyesen mondani, csak én nem úgy mondom, szóval, ne kezdjek el magyarázkodni, hanem gondoljon, amit csak akar, ez a tyúk azt sem tudja, te jó ég.
Miután ez még soha nem sikerült, talán át kellene szoknom a fészbuk és a fájrfoksz szavak használatára.


10 megjegyzés:

  1. Ez jó volt! :))))
    Mikor a gyerekek meghalják, hogy jutyu, akkor már tudják is a you tube-ről van szó. Nekem még mindig nem megy a kiejtés és ezért "kapok" is. "Anya, hát ezt így kell mondani!" És ki nem ... le? Aki akarja megérti, aki nem annak meg teljesen mindegy, hogy én hogyan is ejtem. Vagy a kecsup szó, én kecsapot szeretek mondani, de a kölkök kecsup-ot mondanak. :)))))
    Hát ez van. :))))

    VálaszTörlés
  2. Nekem két kifejezésem van: fogalmazásgátló ill. alfabéta. Valamelyik reggel a boltban beszélgettem, és alfabétát mondtam, a srác csak lesett, mint a moziban. Azért szerintem ebből már lehetne tudni, mire gondoltam. Látni kellett volna a fizimiskáját, gondolta: na ez sem megy már a butaságért a szomszédba:o)

    VálaszTörlés
  3. de akkor titeket nem érdekel, hogy mit gondolnak rólatok, ugye? mert ha így van, akkor ez szuper!

    VálaszTörlés
  4. Szeretném azt gondolni, hogy nem érdekel, Ágim is állandóan ezt erősíti bennem: "Anya, ki nem sz..ja le?" Igyekszem ehhez igazodni, állandóan:o)

    VálaszTörlés
  5. Zazi, nem így kéne ezt fölfogni. Persze, hogy érdekli az embert, mit gondolnak róla. Csak nem mindegy, hogy ki az a gondoló! Általában aki érdekel, az tudja, hogy ki tudom ejteni... :-))

    VálaszTörlés
  6. Ez sarkalatos pont, a különbségtétel, kinek a véleménye érdekel, kié nem, na, ezen még dolgozom!

    VálaszTörlés
  7. Jaj, én már jártam úgy, pl. épp 36Évivel legutóbb, hogy a mondatomból nem volt egyértelmű, hogy suk-sükölök, vagy felszólító módot használok, ezért addig bonyolítottam a folytatást, hogy ez kiderüljön a hallgatóságnak. Persze tök érdektelen infókat ismételgettem csupán emiatt.
    ...szóval vagy így, vagy úgy, de hozom a formám én is:-)

    VálaszTörlés
  8. A fácsebukk-kal próbálkoztál már? :-)

    Nos, én angol kéttannyelvűbe jártam (vagy vmi hasonlóba) és kb elsőben (a nulladik után) kitaláltuk a "bubble gum language"-t, ami így hangzik:

    Máj dír szvíthárt, kud ju passz dö szólt plíz .. stb stb...

    Azóta néha így beszélek olyanoknak is, akik ezt nem ismerik, és mondhatom néha kapom a furcsa nézéseket, de én elég jól mulatok :-)

    VálaszTörlés
  9. látom én, hogy milyenek vagytok, látom én! :o)

    VálaszTörlés
  10. Nekem -mióta megnyitott- a burger king, az burger king. Már észre sem veszem. A facebook viszont már hol féjszbuk, hogy facebook. A beavatás mértékétől függően. Evolúció vagy visszafejlődés? Lehet, hogy nem is arra van az előre, amerre gondolod? Lehet, hogy nem baj, ha számít?

    VálaszTörlés