2010. december 12., vasárnap

Akartam én

verset posztolni, mert vasárnap van, vers is van, de ha jól látom fél tíz van, mostan ébredtem fel, minekután 11 után, fagyhalál közeli állapotban hazabotorkáltam, a botorkálás szó szerint értendő, leszálltam a buszról, s arra gondoltam, hogy semmi baj, nem nézünk előre, csak egyik lábat tesszük a másik után, autó úgysem jön, a fejem nem kell felemelni, néztem hát a lábam a hóban,végül hazaértem, itthon aztán jól elkényeztettek, de erről nem mesélek, mert inkább panaszkodni szeretnék, van ilyen.
Arról, hogy bedagadt kezem, lábam,de a fejem is, orcám (mely napközben is hasonlít a mesék két piros orcájú királylányához, csak itt a szél, meg a hideg, ugye), olyan a fejem, mint egy medicinlabda, most akkor leírom, hogy ez a nem-pisiléstől lehet, 11 óra. Mondta egy lány ottan kint, hogy ezt pszichésen ki lehet bírni, az én pszichémmel  (ugyebár, khm) pedig semmi baj, de inkább a finnyásság az oka mégis, egyszer megpróbáltam a három nap alatt, de nem tudok bemenni egy irgalmatlanul mocskos WC-be, használni végképp nem, hát gyűjtöm magamba a folyadékot, mi reggelre a felszínre vezetődik dagadás formájában.Az pedig ideális, hogy mire az első érdeklődő jön a vásárba, már lelappadok, mert a minden bizonnyal alkesz árus (vörös és dagadt fej) nem tesz jó benyomást, valljuk meg.
Na mármost, kialakul egy véd-és dacszövetség az árusok között, pult alatti kincsek előkerülnek, de ezek (szinte) kizárólag folyadék formátumúak, s mit mondjak, mi az, mi nem fagy meg, van pálesz és vodka. Még tartom magam, hogy én ezeket nem szeretem, a szagukat sem, de lehet még olyan idő, mikor bástyáimat feladom, s már előre gondolkozom, mivel is jó a vodka, mondjuk naranccsal. Forralt bor és tea, előbbi finom, de én attól is vigyorgok (placebo, tudom), kellemes lebegés, ilyen az én asztrálutazásom, megelégszem ennyivel, mindig is a sekélyes megoldások híve voltam. A tea klasszikus napközis tea, de forró, ez mindent visz, kulacsom nyújtom, s már töltik is, bár kitaláltam, hogy kedden vízforralót viszek, bent van már a Lady Grey-em, önellátó leszek. 
De komolyan mondom, hogy lakosztály alakul a téren, van ugye a faház (ez egy másik történet,  de panaszkodós ez is), van benne egy olajradiátor, 15 év félretoltság után a jóember előbányászta, eljött az ő ideje, szeretem is nagyon, van egy hálózsákom bent (mert a barátnőmnél aludtam egy este, de akkor meg a házban felejtettem), sőt, tegnap a  kitartó havazást nejlonokkal (takarófólia, 20 nm) próbáltuk mérsékelni, végül ez nekem nem vált be, de akkor kaptam nagyon erős, strapabíró szemeteszsákot, erősítendő a homeless érzést, sikerült is.
És akkor még panaszkodhatnék a marketingre, a beígért promóciókra, a szélre (orkánra), a hóra, a vásárlókra, a két órás áramszünetre, melynek következtében a kuckó sötétté és hideggé vált, mondhatnám, értelmét vesztette), sok mindenre, de most, hogy a dagadás lejjebb ment, melegben vagyok, család is itt van, olyan hihetetlennek tűnik a két napos kaland, bár nem félek, mert kedden megint megyek, a sorozat következő része tehát csütörtökön érkezik.

Addig pedig csak szépet és jót, üdvözlettel:


14 megjegyzés:

  1. A szerda délutánodat mivel tehetem kellemesebbé? Mehetek? Anyuval meg a Lányommal...

    VálaszTörlés
  2. Azért az ilyen dolgokkal kell vigyázni. Jó, hogy most jól vagy!

    VálaszTörlés
  3. gyere, gyertek!
    (kajával :o) )hahaha

    VálaszTörlés
  4. A kerületi újságban épp most volt egy cikk a Christkindlmarkt elszánt árusairól. Eddig nem nagyon képzeltem bele a helyükbe, hála neked, sikerült. Együttérzés :)

    VálaszTörlés
  5. Zazikám, a verstől eltekintünk. A legfontosabb, hogy pihenj, egyfolytában melegedj, kívül és belül egyaránt, és készülj a következő megmérettetésre, ha már ilyesmire adtad a fejed:o)

    VálaszTörlés
  6. Úgy szeretem,hogy a panaszkodásod is megmosolyogtat,na nem azért,mert kinevetlek.Csak olyan jól eső ez a stílus!
    Wc gondokat megértem,van pár felnőtt pelenkám,elküldjem?(na jó,csak vicceltem) :)

    VálaszTörlés
  7. felnőttpelenka nem kell (még), igyekszem melegedni, fontosabb, hogy belül, igazad van, Nöné, ez sokkal fontosabb, kicsit le is eresztettem, no

    VálaszTörlés
  8. Pár évvel ezelőtt nekem egy Vörösmarty tér tette be a kaput (elejétől a végéig egyedül a mínuszokban). Nagyon együttérzek!

    VálaszTörlés
  9. Zaza, meg tudlak érteni, ha van áram, akkor esetleg egy melegítő párna segíthet, ami folyamatosan melegen tart ott, ahova gyömöszölöd.
    vagy legalább néha-néha kicsit átmelegít!
    Nekem van, de ugye azzal 200 km-ről nem sokra mész, de hátha akad másnak is kölcsönbe közelebbről!
    A WC dolgot abszolút megértem, bár nem egészséges tartogatni, főleg, ha fázol és innád a meleg folyadékot.
    Szomjúság ellen én a mentolos cukrot használom, erre a Szeged-Zalaegerszeg vonalon szoktam rá a 8,5 - 9 óra utazások alkalmával.
    Az aldis stormy cukorka nagyon jó erre, cukormentes, de nincs kellemetlen édesítőíze, így nem kell a kalóriák miatt sem aggódni (világoszöld csíkos, ami nekem bejött, de bármilyen erős mentolos segíthet)
    A WC-s dolgok áthidalására esetleg végszükség esetén legyen nálad fertőtlenítő kendő a kilincshez, meg esetleg papír ülőketakaró, és akkor semmilyen formában, még a kezeddel sem kell érintkezned a felületekkel.
    Ezek csak ötletek,
    bízom benne, hogy ennek ellenére legalább megéri majd a végén ez a sok kellemetlenség!

    VálaszTörlés
  10. Együtt érzek veled, bár a hideget így még nem tapasztaltam meg, csak az esős vásározást. Ez most még pocsékabb lehet. :(
    Csak valami "hajrá, Kovács néni!"-féle bíztatást tudnék írni... Na, de tényleg, talán jön a melegebb idő, nagyobb forgalom.

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Bocsánat, dupláztam az előbb.

    VálaszTörlés
  13. Emelem kalapom előttetek, hogy ezt végigcsináljátok! Nekem már három nap is bőven sok szokott lenni. Sem a hideget, sem a piát nem szeretem, így nehezebb, ugyebár :)
    MInden vásáron első dolgom, hogy feltérképezem az alternatív toilett-lelőhelyeket: múvház, vendéglő, cukrászda, iskola, orvosi rendelő, könytár, közelben lakó barátnő, mindegy, csak a hivatalos fertőforrást elkerülni jó messzire.
    Kitarást és sok vásárlót!

    VálaszTörlés
  14. Egyszer csináltam, soha többé ! Esetleg a múzeumba nem lehet bepofátlankodni ? Az legalább kulturált :))
    Kitartás, ha tudok, jövök vasárnap. Pussz

    VálaszTörlés