2010. október 24., vasárnap

Almafa

Örökké hálás leszek a kutyánknak, mert amikor kicsi volt ő is, meg az almafánk is, jól megharapdálta a törzsét, kiharapott belőle valami férgeket, azóta ontja a fa az almákat, s biztosan lehetne mást is tenni vele, mint csodálni a virágjait, majd a terméseit, gondolom én, hogy lehetne permetezni, nyesni, metszeni, mi azonban hagyjuk szabadon és önkényesen nőni. Olyan is, mint egy banánfa, fürtökben lógnak az almák, savanykásak ZM szerint, szerintem ehetetlenek, így viszont most készül(het)nek az almás  piték, lepények, torták, crumble-k, levesek, s ha valakinek van még ötlete, ne kíméljen, mert Csülöknek hála, almánk, az van.


8 megjegyzés:

  1. Almás palacsinta jól hangzik.Van aki töltelékként használja,szerintem úgy az igazi ha a tésztába reszeljük,majd a kész palacsintát porcukros fahéjjal töltjük meg.Utoljára akkor ettem,mikor nagyim sütött,lassan 10 éve már.
    De az imént jött a telekről egy nagy rakomány alma,így lesz ez is:))

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűen sült alma. Hmmmm!

    VálaszTörlés
  3. Nálunk a mai rántott hús mellé almakompót készült :)

    VálaszTörlés
  4. Igaz, igaz, lesz itt minden, almával folyó napok:D

    VálaszTörlés
  5. Az almalevest amikor átpasszírozom, marad egy finom massza, abból kis keményítővel pudingot, kis zselatinnal almazselét szoktam, mindkettőt karamellszósszal.

    VálaszTörlés
  6. Ha már meguntátok enni, akkor száríthatsz is belőle karikákat, drótra fűzve kellemes őszi, akár karácsonyi dekoráció is lehet belőle. Kiegészítők ízlés szerint...

    VálaszTörlés
  7. Ma almaleves, holnap almapuding (karamellel, naná), szerdán szárítunk, csütörtökön almás palacsinta... :o)

    VálaszTörlés