2010. augusztus 1., vasárnap

Vajon

Nagyon kellene töprengenem azon a valószínűleg más számára nyilvánvaló és egyértelmű kérdésen, ami így viszont már nem is kérdés számukra, gondolom én, hogy maradjon kellemesnek tűnő, mosolygós a blog, esetleg csempésszek bele valamit a realizmusnak tűnő valóságból, netán rakjak bele mindent, ami én vagyok, de hagyjam kívül a világot, de még az is lehet, hogy jöjjön, ami jön, de felbukkant a hagyom a fenébe az egészet alternatíva is.
Minden mellett van pro és kontra, csak elgondolni nem szeretem a logikusat, mert akkor ezzel kizárom azt a lehetőséget, hogy mégiscsak én döntsek, azt a láncot pedig szintén nem akarom végigjárni, hogy elveszítek/szerzek olvasókat, mert akkor megint én-kérdéssé avanzsálódik a dolog, pedig messze nem így indult.
Nyaralás alatt erre gondolni , ezt én kizárólag az elmúlt két nap időjárására fognám, ellenben a mai napsütés mégiscsak őszinteséget akar, hát nem teszem.

15 megjegyzés:

  1. Mindenképpen írj, mutogass. Mindegy mit, ami jól esik!!!erőltetni úgysem lehet. Jöjjön ki aminek ki kell jönnie. Hú, nagyon bölcs vagyok:)))))

    VálaszTörlés
  2. Kérdés: Minden mindig szép és napsütéses? Vagy esetleg néha felhők takarják a napot? Vagy netán esik? Nem mindig lehetünk mosolygósak, ott van a fáradság, szomorúság.... Emberek vagyunk így különböző érzelmeink vannak, ha csak az egyik oldalad mutatod meg olyan, mintha az ikerpár közül az egyik a jót , a másik a rosszat örökölte volna, és a csúnya, buta....gyereket elzárnák, hogy a világ ne is lásson belőle semmit. Pedig ő létezik, van, és él.
    :)

    VálaszTörlés
  3. Attól függ, mi célból van ez a blog.
    Szerintem maradjon.

    VálaszTörlés
  4. Szia Zaza! Bármit írsz én elolvasom. Ha adsz egy kis időt, küldök mesét is, ami beszélget veled erről (is). Meg majd a titkot is...

    Más: van középen (a blogod közepén ti.)egy négyzetben, hogy "This image bla, bla, bla..." Azt nem tudnád levakarni? Nehéz azon eresztül olvasni téged.

    VálaszTörlés
  5. Az a kérdés, hogy a blog napló-e vagy sem. Írjam-e,a mit gondolok vagy mentsem meg ettől az emberiséget. Nem politikára gondolok, nem hosszas eszmefuttatásra, inkább gondolatokra. Mert végül is kinek írom én ezt, magamnak, másnak.
    A balatoni levegő, az tehet róla, mégiscsak.

    Gabi: várom, kívánom.:o) Kérek segítséget, nem tudom, mit tehetek ezzel kapcsolatban, én béna vagyok. :o((

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Rita!

    A free background-ot ahová beilleszetted, HTML-kódját, azt távolítsd el, a moduloknál keresd meg. Nekem is volt ilyenem, hetente levették az ingyen hátteret. A blogger sablonjaiból válassz másikat. :))

    VálaszTörlés
  8. Azt sem tartom kizártnak, hogy vannak egy blognak ilyen és olyan korszakai. Mikor mit/ mennyit tartasz megmutathatónak, annyit mondasz, mutatsz. Azt szerintem alapból tisztázni érdemes magaddal, hogy a blog így is, úgy is csak egy szeletet mutat belőled, s hogy ennek ellenére az olvasó csak azt látja belőled, tehát mindenképp torz(ó) a rólad alkotott képe. Szerintem sokszor emiatt jönnek a szokásos blogos konfliktusok is. De ha ezt elfogadod változtathatatlan tényként, akkor már vsz nem fenyeget a megfeleléskényszer sem.
    Ez vajon érthető? Talán sejted, hogy én is párszor átfuttattam ezeket a fejemen. Sok különböző stílust ki is próbáltam már, és a legkevesebb konfliktust az váltja ki, amikor csak a szépet mutatom. Ez jó, mert legalább a napi élet konfliktusai mellé nincsenek virtuálisak is. De akkor éreztem inkább magaménak a blogom, amikor a megosztó véleményeket is bevállaltam. Ekkor fejlődtem jobban, gondolkoztam többet. Na akkor melyik a jobb?
    Bocs, hogy hosszú voltam, meg azt is ha nem érthető...

    VálaszTörlés
  9. A balatoni levegő jó levegő, jókat súg, érdemes hallgatni rá - mondom most innen Zamárdiból:)

    Hogy vagy te? Hogy vagy egész? Hogy érzed jól magad a bőrödben?

    A többi smafu:)

    Judit (egy eddig zugolvasó)

    VálaszTörlés
  10. Engem most a konkret problema nem erdekel;-P, DE!
    `elgondolni nem szeretem a logikusat, mert akkor ezzel kizárom azt a lehetőséget, hogy mégiscsak én döntsek`
    ez hulyeseg;-) lassan itt az ideje, hogy leuljunk beszelgetni, es elmondjam, hogy en hogy ertelmezem a szabadsag a belatott szuksegszeruseg-et... hogy vegre valami vidamrol is csevegjunk. Engem ui. a racionalitas soha nem korlatoz, hanem felszabadit.;-)
    Egyebkent persze ertem a dilemmat, de ez sokkal fontosabb kerdes:-)

    VálaszTörlés
  11. Az összes válaszolónak köszönöm, elgondolkodtam, döntést nem hoztam, de haladok valami felé, amiről képes vagyok azt gondolni, hogy jó nekem.

    Judit, tessék előlépni zugból! :o))))

    Kriszta: nemsokára megyek haza, jelzem!

    VálaszTörlés
  12. Az összes válaszolónak köszönöm, elgondolkodtam, döntést nem hoztam, de haladok valami felé, amiről képes vagyok azt gondolni, hogy jó nekem.

    Judit, tessék előlépni zugból! :o))))

    Kriszta: nemsokára megyek haza, jelzem!

    VálaszTörlés
  13. Igen sok jó hozzászólást olvastam, ami engem is elgondolkodtatott..
    Okosabbat úgyse tudok mondani csak amit érzek... kérdés, hogy te mit akarsz megmutatni magadból és mennyit. Sokszor gondolkodom, hogy szabad-e, érdekel-e ez valakit... de szerintem a blogolás egy kicsit napló írás is. kiírsz magadból valamit, kérdés megakarod mutatni másoknak, hogy te is emberből vagy :)Ilyenkor kaphatsz hideget-meleget, hogy fogadod...... bánt, épít??? felvállalod ????
    Én eldöntöttem, hogy nem sokat írok már a magánéletemről csak a munkáimról. Gyerekeim nyomására már nagyon képeket se teszek fel amin ők vannak:(
    Talán az a jó ha vezetsz egy olyan blogot ahol a gondolataidat megoszthatod és egy olyat ahol a munkáidat.... meghasonulás, kettészakadás......... én még nem értem ennek a folyamatnak a végére....szerintem ez nagyon bonyolult folyamat, állandó változásban lévő dolog...
    remélem kihámozod mit is szerettem volna írni....:)

    VálaszTörlés
  14. Szerintem (is) adjad önmagadat, és a tortából, amit Zazáleának hívnak, annyi szeletet nyújtsál át a cukrászda ablakában leselkedőknek, amennyit jónak látsz.

    Bírjuk a cukrászdádat :-)

    VálaszTörlés
  15. Nekem 9 blogom van. :)
    Van, amelyiket csak én olvashatom- ezt hanyagolom el a legjobban. Van egy családi, mert jó messzire lakunk egymástól- ezt se sokan olvassák. A többire meg ninc sidőm, csak a "fő" blogra. Az meg olyan, amilyen. :)

    VálaszTörlés