2010. augusztus 3., kedd

Menjetek... Keszthelyre!

Ha egy-egy település oly szerencsés, hogy van saját kastélya, az nekem grandiózus és felséges, ha a kastélyban könyvtár is van, az pedig mennyország, a Helikon pedig éppen olyan, mint képzeletemben. ZM-mel megegyeztünk, hogy övé a nagyobbik terem, mert az férfias és borongós, én kapom a kisebbiket, ott van ablakfülke is, majd a suhogós ruhámmal odakuporodom, de elegánsan, elvégre úrinő vagyok vagy mi a szösz, tehát a könyvet is kézben tartom, még gyakorolnom kell.

Nem volt nehéz a fotók közül válogatnom, tekintve, hogy a belépőjegy mellé külön kérnek jegyet a fotóapparatnak is, ezen ZM kellőképpen lett mérges, elvekről beszélt, meg francia, olasz, osztrák tapasztalatokról, végül a gép csak lógott a nyakunkban, nem használtuk.
Hogy a kastély bejáratánál lévő kávézóban nincs mellékhelyiség, csak külön e célra létesített és külön belépőjeggyel használható helyiségben, az nekem hozta elő az elveimet, én is emlegettem a tapasztalatokat (ugyanazokat, csak más szemszögből), nekünk elveink vannak, ezen a szinten mindenképpen.
Remélem, egyébként is.

5 megjegyzés:

 1. külön jegy a fényképezőnek?
  na ezt jól kitalálták, hogy jobban fogyjanak a képeslapok...
  nagyon durva
  a mellékhelyiségről már nem is beszélve
  Ezek után lehet akármilyen szép, mindenki keserű szájízzel távozik, és nem vágyik vissza, vajon ez miért jó?

  VálaszTörlés
 2. Én sem értem, meglepődtem rendesen. :o(((

  VálaszTörlés
 3. Mostanában nem merek majd elmenni(elvitetni magam :), az biztos.

  VálaszTörlés
 4. A kastély szépséges, de ez a hozzáállás olyan rettenetes. :o(((

  VálaszTörlés
 5. Hát igen, ez szomorú. Vagy szánalmas? És közben olllyan büszkék vagyunk ám, mi keszthelyiek, hogy hú de Balaton fővárosa, közben meg...

  VálaszTörlés