2008. november 8., szombat

Segítségkérés

Régóta gyűjtögetem magamban azokat a bennem kérdésként felmerülő problémákat, amelyekre biztosan tudja valaki a választ, csak mindig elfelejtettem leírni őket. Pedig jobb lett volna adagolva, de mindegy, most összeszedem magam és felteszem őket abban a reményben, hogy valaki felvilágosít. Persze, csak amelyek publikusak, s amelyekre valaki tudja a biztos tippet, vagyis azt, hogy hogyan is állunk ezzel a haláltémával (kedvencem), azt nem. És az időgazdálkodás optimális változatára sem térnék ki most. :o))

A következőkre viszont (nagyon) szeretnék választ kapni:

1. Simon úr címe, ahonnan a molinót lehet rendelni (árakkal, ha lehet)

2. címke készítésének menete (valahol egyszer olvastam, de nem találom, ez az, amit bevarrhatok a műveimbe, amelyek ugyan nem készülnek el, DE HA készek lennének, megtehetném)

3. összecsukható bevásárlótáska készítése (ezt is láttam valahol, de nem találom, és nem tudok órákon át keresgélni, csak célirányosan használom a gépet)

4. Procion-t lehet kapni a BZS-nél, jól értettem? (ár, mindig van-e vagy rendelni kell...)

5. a filcanyag megnyúlhat, annak is van száliránya? (ezek a kis fenyődíszek csálék nagyon)

6. kötés: én vagyok hülye vagy néha félreérthető egyes kötős újságok leírásai (Fürge Ujjak, mondjuk- vagy csak arról van szó, hogy aki ebből kötni akar, annak már profinak kell lennie...)

Most így hirtelen ennyit szedtem elő a különböző zugokból. Haj, de remélem, hogy vannak lelkesek.. hálás lennék érte, ha megosztanának velem ilyen fontos információkat! A fent említett nem publikusakra egy későbbi időpontban térnék ki. :o)

13 megjegyzés:

  1. 6. kérdésedre van hozzáfűznivalóm: az egy dolog, hogy a legtöbb cuccuk sztem hordhatatlan, ami meg mégis jó, annak nem jó a leírása, vagy olyan nemtörődöm, kapkodó, hogy abból nem lehet elkészíteni...

    VálaszTörlés
  2. Azt ugyan nem mondanám, hogy megnyugodtam, mert ha más is így látja, akkor nem csodálkozhatnak azon, hogy nem fogy az újság-- viszont mégsem vagyok tök hülye, ez már jó kiindulási pont. És most a szerkesztőváltásnál, a NAGY MEGÚJULÁSNÁL is ez a véleményed? Én nem értek hozzá.

    VálaszTörlés
  3. Simon János
    9900 Körmend
    Németujvár u. 34. Tel.:94/594-154
    Én már vagy két éve rendeltem tőle, akkor a vékony úgynevezett selyem molinonak úgy emlékszem kb. 220 Ft volt métere.

    A szatyrot itt találod: http://www.varrohaz.hu/main.php?menu=foltvarras&temaid=3&olvas=5

    A Céhnek a honlapján sok címet és telefonszámot megtalálsz, a Foltos boltok címszó alatt.
    http://hunpatch.com/

    VálaszTörlés
  4. A Fürge Ujjakról korábban írtam egyet: konklúzió ugyanaz, mint Helené vagy a tied. Kötős újságokat már kizárólag német nyelvterületről vagyok hajlandó kézbe venni, azok a híres német precizitással készülnek. Horgolás dettó.
    Az összecsukható táskáról Elizanikónál láttam részletes leírást, de ha jól emlékszem, Katbónál is van.
    Cimke készítését hiperrészletesen a Patchwork Potteryn olvashatod. NA, milyen a memóriám :)
    Filcanyag: szerintem nem a szálirány miatt nyúlhat, hanem ha túl vékony, akkor a szálak között kevesebb a kapcsolat, mintha vastagabb lenne. Én pl a minap hímeztem filcet, és néhol a második egyhelybeöltés után már szinte lyukba öltöttem, máshol meg még negyedszerre is vastagabbnak tűnt. (Ez érthető így?) Szóval szerintem ki kell kísérletezni, hogy milyen vastag filcanyag jó a te céljaidra.

    VálaszTörlés
  5. Csak úgy jönnek a megoldások, ebben bíztam! Köszönöm mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  6. Cimkekészítésről magyar nyelven CICVAREK oldalán is olvashatsz
    http://cicvarek007.blogspot.com/2008/09/textilcmkk.html

    VálaszTörlés
  7. Mire ideértem, mindegyik választ megkaptad, amiben tudtam volna segíteni:)))

    VálaszTörlés
  8. És neeeeem:))

    Tudok pontosítani: Molinó: vékony: 200, vastag: 300 ft/m. időgarantált csomagként küldi, ami10ezer forintig 1500 ft, a rendelés másnapján általában meg is érkezik a csomag.

    VálaszTörlés
  9. Már mindenre választ kaptál.Én meg hátradőlök és gyönyörködöm ebben a segítőkész kis csapatban :-)

    VálaszTörlés
  10. Csakúgy, mint jómagam... :):):)
    Bár még vannak kérdéseim... :(

    Köszi, lányok...

    VálaszTörlés
  11. Az Amelie-re gondolsz? Egyik cucc se győzött meg annyira, hogy megvegyem...

    Én meg angol és amcsi magazinokat bújok (már amihez hozzájutok), ők kezdenek visszatérni a kedves/szép/egyszerű/természetes kategóriához...

    VálaszTörlés
  12. Helen! Az a baj, hogy azokhoz már nagyon kell tudni- kötni. Vagy nem ? Hogy értsem, mit is akar. Egyébként honnan szerzel ilyen újságokat?

    VálaszTörlés