2012. május 15., kedd

Pedig nem

Feltételezem, ugyanazért nem veszek részt ezekben a naponta érkező egy ember-egy recept játékban, mint amiért nem gyűjtök pontokat sehol sem, így aztán nem is váltom be őket és nem is veszek a hűségem jutalmaképpen semmit sem, nem pecsételek, nem ragasztok, nem küldök be. Mert elfelejtem, mert elhagyom, mert lemaradok, mert nem érdekel. 
Azzal pedig, hoyg azt hittem, szeretsz főzni, engem megfogni nem lehet.

11 megjegyzés:

  1. Csatlakozom, szívemből szólsz. És nagyon örülök, hogy írtad, mert a receptes miatt már kissé lelkiismeretfurdalásom is volt, mert jó ismerősök kérték, mégsem csináltam. Most legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül.

    VálaszTörlés
  2. Én is kaptam már ilyen levelet, hármat is. Én is megköszöntem a lehetőséget, de kimaradnék. Kimaradok. Én azért, amiért megveszem havonta a gasztro magazinokat (szerencsére egyre kevesebbet), majd átlapozom azokat, csodálkozom, hogy hűűű, milyen jó, ezt is ki kellene próbálni, aztán meg ... Azt hiszem, ezekkel a receptekkel is így járnék.

    VálaszTörlés
  3. én nem is tudom megmagyarázni, hoyg miért.. de valószínűleg valami olyasmiért, amit írtam.
    talán csak nem vagyok elég lelkes?

    VálaszTörlés
  4. Nálam azért van egy másik érv is: kicsit olyan ez, mint azok a levélláncolatok, amiket tovább kell küldeni 3 barátnak, 5 lánynak, akinek boldogságot kívánok, 10 embernek, akit szeretek, ... És én ezektől alapvetően borzadok. Értem én, hogy a receptes körnek nem ez a célja, de valahol, belül, mégiscsak azt érzem, ez sem más. Nem szeretnék ismeretlenekkel levelezni, nem szeretnék spam listára kerülni. Tudom, hogy nem kerülnék, de az érzés, biza, nem enged.
    Norcsi, értem a lelkiismeret furdalás effektust, nekem is volt, de végül azt gondoltam, csak azért nem megyek ebbe bele, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásom. És mire ezt kimondtam, már nem is volt :)

    VálaszTörlés
  5. hát mi az, hogy engem elkerülnek ezek a levelek? hát nincsenek énnekem barátaim? nadehogyvanezmá' kérem?!?!

    most egy kicsit elbizonytalanodtam. lehet, hogy ideje lenne önvizsgálatot tartani?

    VálaszTörlés
  6. hát látjátok, nekünk semmi se jó, ha küldenek se, ha nem küldenek se,mi csak úgy főzünk, bele a vakvilágba

    akarod-e, hoyg az én nevemben küldjél? lenen sok új barátod, főzősek méghozzá,kihagyhatatlan ajánlat, csak ma, csak most, csak neked, delima!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a felajánlást, igazán nagylelkű és kedves gesztus!
      Időközben kiderült, komoly önvizsgálat során - ami úgy zajlott, hogy felhívtam néhány barátomnak tartott személyt és nekikszegeztem a kérdést,hogy miért is nem küldik ők nekem ezeket??? -, hogy azért csak-csak vannak nekem is barátaim.
      A kérdésre adott válaszok:
      a) tapintatból
      b) azért, mert ő(k) sem kapott(tak).
      Aztán persze egy a) választ adó gyorsan továbbított is egy ilyen levelet, úgyhogy most végre joggal lehetek dühös lánclevelek összes kitalálójára.
      Na de a lényeg: hát vannak énnekem barátaim, kérem! :)

      Törlés
  7. Nem Delima nevében, csak a sajátoméban: Isten őrizz!

    VálaszTörlés
  8. pedig de,
    -azt hittem szeretsz főzni
    -főzni is csak úgy jó, bele a vakvilágba
    -nekem is feláll a szőr a hátamon amikor már/még a postáskisasszony is holmi jutalomról meg nyereségvágyból elkövetendő küldeményekről beszél... de ez más tészta, és ezt se főzzük :))

    VálaszTörlés