2011. augusztus 24., szerda

Shawlette, azaz sólet

Olybá tűnik, nem megy a horgolás. Mármint képes vagyok egy tűvel a szálakat összefűzögetni, képes vagyok mindenféle pálcát csinálni, most már talán meg tudom különböztetni a szemeket egymástól, de még a rajzos ábrát is megértem (inkább, mint a leírást, azt a kötésnél sem), csak ez valahogy nem áll össze egy kendővé.
Például itt van ez az... izé, mert South Bay Shawlette-nek nem nevezhetjük mégsem. Még ha annak indult, akkor sem.
Megnéztem az univerzumban kerengő szinte összes SBS képet, úgy állnak a szemek, mint aratáskor a búzakévék, rendben, minden szem jó helyen van, minden szem kellőképpen laza, az enyém meg...

Túl szoros? Túl laza? Nem megfelelő a horgolótű mérete a fonalhoz? Túl színes a fonal?Nem egyenletes? Vagy micsoda...
Én ezt úgy szeretném élvezni, érzem, hoyg tudnám, gondolom, ezért nem hajítottam még el.

14 megjegyzés:

  1. Nincs ennek semmi baja. Még kicsi, nem látszik olyan szépen. Majd ha készen lesz. :)

    VálaszTörlés
  2. Nos, amit én látok:

    -középen a három erp (amelyeket 3 lsz választ el), amikor a két hurkot készíted, egy helyre, a középső szembe menjen,

    -szintén ebben fajta sorban, a három erp után, előtt van egy-egy láncszem, mintha az néhol hiányozna ( talán az, amelyik utána van, persze nem pontosan látom merre haladsz, balkezes vagyok),

    - érdemes lenne kevésbe színes fonallal kipróbálnod eleinte.

    Sólet, hehe...

    VálaszTörlés
  3. Én elsőre féllel nagyobb tűre váltanék (vagy még nagyobbra), az jót tesz a csipkének. Az, hogy a neten található képeken hogy állnak a szemek, ne akasszon meg, mert a kész kendők blokkolva vannak és az nagyon sokat dob a végeredményen.
    A fonalhoz annyit, hogy szerintem ez a minta azokból a fonalakból mutat igazán jól, amik vagy egyszínűek, vagy csak icipici eltérés van az árnyalatok között (amit egyszer tőled vettem kék fonalat, ha emlékszel) illetve olyanból, ahol nagyon hosszú egy szín és fokoztosan vált. (Zauberkugel vagy a Barkának is van egy ilyen fajtája) De most mindemellett - szerintem a horgolás élvezéséhez a fejben kell átkapcsolni. És való igaz, hogy nem mindenki élvezi, ahogy sok horgoló meg neki nem ülne kötni. Szóval szerintem ne stresszeld magad, technikailag teljesen oké vagy, ha az élvezet nem jön egy idő után, akkor esetleg tarts egy pár hét-hónap szünetet. (Engem a nagymamám legalább háromszor állt neki horgolni tanítani, aztán még egyszer egy néni, és csak ezután egy évvel jött meg az a bizonyos katt az agyamban.)

    VálaszTörlés
  4. Hajaj, hasonló temperamentummal pont most akarok hozzáfogni egyhez. Több tonna fonalat is rendeltem hozzá, hátha hármat is akarnék kötni, annyira belejönnék például. Rögzítem az okos (profi) kommenteket, nekem is jól jönnek majd, tudom.
    Egyébként én semmi kivetnivalót nem találok az eddig elkészült sóletben! Hajrá!

    VálaszTörlés
  5. NO,mindent elolvastam,átnéztem,megnéztem, s újat kezdtem, egyszínű zöldből,egy kicsit szorosabban, s mintha alakulna,lányok!

    VálaszTörlés
  6. Szerintem meg nincs ezzel semmi gond. A blokkolásnál minden a helyére fog kerülni.

    VálaszTörlés
  7. en is azt akartam, irni, amit Gabi a 3 szemek mintha nem jo helyrol nonenek:-)
    De Adelnak tok igaza van, ez horgolas, nem valami ursiklo project, ami ha nem `pont` ugy van, akkor sehogy sincs, mert mondjuk felrobban a cuccos.

    VálaszTörlés
  8. @Kicsoda: Űrsikló - jellemző :)))

    VálaszTörlés
  9. ...és még az is fontos lehet, hogy a háromszög átfogója, azaz a nyakfelöli rész elég laza legyen. (Én egyszer emiatt fejtettem.) Ott inkább nagyobbacska láncszemeket kíván meg a dolog, hogy kellően blokkolható legyen. Egyébként nekem ez a meggyes mákos (süti) nagyon bejön(ne).

    VálaszTörlés
  10. Hűűűű, Rita, Te tudsz horgolni, miért írtad, hogy nem? Nagyon szép lesz a kendőcskéd :) Hogy túl szoros-e, azt ne tudom, de inkább laza legyen, hogy szép csipkés legyen majd, ha blokkolod készen :) mondom én, aki még csak ezt az egyet horgolta meg :)

    VálaszTörlés
  11. most újat kezdtem,pamutbólés egyszínűból és olyannak kell lennie,bizony,mint a nagykönyvben és másoknál
    hátha most a nyolcadik kezdésnél!

    VálaszTörlés
  12. az enyémet is láttad?
    http://eloretolthelyorseg.blog.hu/2010/08/20/egy_berliner_becsben

    egyébként én extra vastag fonalból csináltam (kilences tű kellett hozzá), úgy nagyon könnyű volt átlátni.

    VálaszTörlés
  13. Én is azt mondom, hogy technikailag rendben van, s hogy a blokkolást nagyot dob majd rajta :) Fog ez menni neked!

    VálaszTörlés