Az aszalt paradicsom készítése, az egy nagyon bonyolult dolog, mert legalább három munkafolyamatból áll, meg kell mosni a paradicsomot (1), fel kell darabolni (2), meg kell sózni (3) és ki kell rakni a napra (4). Persze, el kell rendezgetni egy nagy tányéron (5) és le kellene fedni tüllel (6), de azt én el szoktam felejteni.
A napot, hát azt mostanában nem kell kérlelni, hogy süssön, nem is kap sorszámot.
Így jár az ember, ha egyszerre nem tud osztódni és két helyen lenni. Köszi:)
VálaszTörlésúgy jár az ember, hogy mindenképpen tudomást szerez róla :o)
VálaszTörlésOhh, én ilyen szempontból könnyű helyzetben vagyok: tavaly beszereztem egy aszaló-szárító gépet és többek között aszalt paradicsomot is készítettem vele ... IMÁDOM :D
VálaszTörlésCsak ajánlani tudom mindenkinek :)
kifli tésztájába, salátába, szószba,mindenhova...
VálaszTörlésén most nem kapcsolnám be a gépet, bevallom őszintén,ilyen melegben a napenergia is elvégzi a feladatot :o)
Jaj, hogy én ezt mennyire szeretem! Kár, hogy itt se paradicsom, se nap. :(
VálaszTörlésen ketszer probaltam, eloszor a fiuk erkelyen, ahonnan `eltunt`, pedig lehuztam a redonyt. a kicsi kinyult mig a nagy tartotta a redonyt es szepen bezabaltak.
VálaszTörléstavaly megy egyszeruen megromlott. iden meg koktel paradicsomunk van, pedig en is imadom. de jovore!!!:-)
Ez a látvány gyönyörű!!! Sajnos én is gépben csinálom, mert huzatos az udvar és sok a kert felől beszálló apró homok/por, plussz a három kutyából termelődő folyamatos kutyaszőr. Ja, és koktélparadicsomból is mesés, meg szoktam villával szurkálni, hogy könnyebben aszalódjon.
VálaszTörlésMiért kell sózni??
VálaszTörlésMiért kell sózni??
VálaszTörlés