2010. december 18., szombat

Tehát amikor

a metróra várva az aprómat odaadom egy kéregetőnek (mert vannak, igen), akkor utána miért bámul rám percekig a nép, kérdem én? Alig várom, hogy jöjjön a szerelvény, sok nekem a tekintet.

6 megjegyzés:

  1. Én már direkt provokálom a népeket: leállok a hajléktalanokkal beszélgetni: hadd bámuljanak!
    Csak azértis!!!!!!!!!
    Persze nem a provokáció miatt állok le velük,hanem mert foglalkozom velük.....DE már NEM érdekel,hogy megbámulnak,csal a hátamon érzem a tekinteteket....
    Igaz,ehhez kellett 16 év velük.

    VálaszTörlés
  2. nem adni, nem észrevenni, véletlenül épp elfordulni, pont telefonálni mindig könnyebb

    adni nem könnyű, de megéri...

    és: annak az egynek az apródat adtad, a többinek pedig a példát... hátha legközelebb ők is :)

    lillácska

    VálaszTörlés
  3. Ne kelljen már szégyellnem magam, azt gondolom. Gondolom, nekik sem kell magukat, nem célom ez, én pedig szent sem vagyok, nem is mindig adok, de amikor igen, ne akarjak föld alá bújni.

    Lillácska: látod, ez nem jutott eszembe, hogy lehet, hogy vki és legközelebb, ne miattam, de mégis és hátha.

    VálaszTörlés
  4. Igen Zaza!Igaza van Lillácskának: példát mutattál...

    VálaszTörlés
  5. Miért gondoljátok, hogy mások nem adnak? De: 1. Mindenkinek nem lehet adni. 2. Minek alapján választod ki, hogy kinek adsz? 3. Honnan tudod, hogy tényleg hajléktalan vagy csak valaki kilökte oda, hogy kéregessen és utána elszedi tőle a pénzt? (Keringtek ilyen hírek, de lehet, hogy csak urban legend) 4. Mit csináljak, amikor keveslik, amit adok (megtörtént velem, de nem volt mit tenni, annyi apróm volt...) Olyan nehéz dolog ez... De ne gondoljátok, hogy mások érzéketlenek.

    VálaszTörlés
  6. 1. nem gondoljuk, én biztosan nem, de a többieket ismerve,ők sem gondolják, nagyképűség, de legfőképpen álszentség lenne ezt gondolni (más esetben én nem adok, más igen)
    2. ez egy konkrét szituációról szólt, amikor kellemetlenül éreztem magam mások pillantásai miatt, ne kelljen már ezt éreznem
    3. nem tudom eldönteni, kinek igen, kinek nem, legalábbis értelem alapján biztosan nem, max. intuíció, igen
    4. kevesellték nekem is, volt ilyen, azzal kezdeni nem tudok semmit

    Abban a konkrét esetben pedig az érzésem igenis ez volt, nem általánosságban szóltam, hanem megélt helyzet alapján, nem gondoljuk, hogy mások, pláne, hogy mindenki, érzéketlen.
    Én NEM ezt mondtam.

    VálaszTörlés