2010. november 6., szombat

Hiába,

hogy ez az én felületem, én tépelődésem, én véleményem és gondolataim, mégis nehéz írnom a közvéleménykutatás eredményével kapcsolatban anélkül, hogy ne legyen valaki, aki nem azt látja benne, amit én, vagyis, hogy magamról írok, magamat identifikálom, helyezem el a polcon, nem mást.
Pedig van véleményem, de van ám.

9 megjegyzés:

  1. Furcsa, hogy ezt írod. Vagy te annyira intelligens nő, hogy meg tudod fogalmazni amit akarsz bántás nélkül is! Az, hogy besorolod magad valahová, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a többi kategória rossz, vagy, hogy aki oda sorolja magát, az rosszul ítélné meg a saját tevékenységét.
    Gondolom, a textilműves meghatározást érzed legközelebb magadhoz. Jó is. :) Kár, hogy nincs ilyen kategória a meskán.

    VálaszTörlés
  2. Arra gondoltam, ami a múltkor történt, akkor is magamról írtam, mégis magára vette más is. Pedig.

    VálaszTörlés
  3. Igen, egyből tudtam, hogy arra gondoltál. És ott sem a kategorizálással volt gond, de tudod, írtam.

    Ne általánosítsunk, leírom egyszerűen. Én nem vagyok iparművész, nincs meg hozzá a végzettségem, sima kézműves vagyok. (A névjegyemen "öltögető" áll.) A meskán viszont az iparművész boltot jelöltem meg, mert az ő meghatározásuk rám illik: "Művészi igényű, azaz képzett iparművészek, vagy olyan alkotók termékei, akiknek legalább a tárgyaik egy része az iparművészeti zsűri által zsűrizett." Mivel vannak zsűrizett termékeim, álszerénynek érezném magam, ha nem az iparművész bolthoz sorolnám a sajátomat.
    A zsűriztetésről írtad, hogy nem sokat ér (nem keresem vissza, hogy pontosan hogy fogalmaztál). Nekem sokat ér, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Készültem rá, megbecsülésnek érzem. Próbáld ki! ;)

    Ezzel csak azt akarom mondani, hogy megfogalmazás kérdése a dolog. Leírhatod, természetesen, hogy szerinted bármit lehet zsűriztetni, ezért ez nem ér semmit, de ez bánthat másokat. Szerintem, ezt te is tudod. :) Nagyon is tudod, hiszen érzed. Te nem akarod, te nem zsűriztetsz, de attól még más, aki megteszi, és az iparművészt jelöli be a meskán, nem feltétlenül nagyarcú.

    Ez a te blogod. Írod, hogy van véleményed. Naná, hogy van! Miért ne tehetnéd közzé? És aki nem ért vele egyet, miért ne reagálhatna? Ez ilyen egyszerű. :)

    Klassz a textilműves kategória, tetszik.

    VálaszTörlés
  4. Nézd, amikor X azt írja nekem, hogy az ő termékei ugyan zsűrizettek, de látta, hogy mi folyik ott és mindenkinek megadták, akkor ez erősíti a véleményem, hogy pénzről (is) van szó. Mondom, egy képzőművész férjjel a hátam mögött (és az ebből adódó környezettel) van rálátásom erre és nem jó, nem tetszik... elértéktelenedik, ha csak annyi a kritérium, hogy jelentkezni kell. :o(
    Nem rád vonatkozik, ugye, ezt érted? Igazából senki konkrétra, maga a szituáció nem tetszik. :o(

    VálaszTörlés
  5. Igen, értem, de ha ezt írod, hogy csak jelentkezni kell, és mindenki megkapja, ezzel azokat is ledegradálod, akik tényleg megérdemlik.
    Egyébként hallottam már olyant, hogy van, amit visszadobnak. És ez nem is baj, mert tényleg az a jó, ha van értéke a dolognak. És nem csak a papír ám! Mert ha ott dicsérik az árumat, ahol sok-sok szép tárgy megfordul, az nagyon szívmelengető. Én örömmel gondolok vissza rá. :) Persze, tudom, hogy ettől még nem lettem iparművész.... de nem ásom el a kertben a megszerzett papírt. :))

    VálaszTörlés
  6. És remélem, érzed, hogy egy fia rosszindulat sincs abban, amit eddig írtam, és nem veszekszem, csak magyarázom a saját álláspontomat. :)

    VálaszTörlés
  7. én meg az enyémet, rosszindulat nélkül! :o)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Zázálea...én - úgy érzem tudom mire gondolsz...és megértem a vívódásod.
    Most az jutott eszembe, tök jó dolog, hogy nincs "íróművész és költőművész"...:-)
    Csak írók és költők vannak.
    Persze ott is osztogatnak díjakat, de ott legalább közelítőleg egy arányban van az olovasottság és a népszerűség.Persze, mint erre is, mindenre van ellenpélda. Szerintem bízz egy kicsit jobban a vásárlóidban:-)

    VálaszTörlés
  9. A párom hivatalosan szobrászművész, de utálja, és azt mondja, hogy ő szobrász. Hm.
    Igyekszem bízni, igyekszem én!

    VálaszTörlés