2010. november 6., szombat

Kattogás

Dologidő van, ez mennyivel szebb, mint a kisemlátszomamunkából, mindenesetre valamiért azon kattog az agyam, hogy nekem feltétlenül meg kell tanulnom gépírni, mondhatom, nagyon aktuális, nagyon.

És azon is gondolkodom, amit a minap hallottam a rádióban, hogy "azért írok blogot, hogy megtudjam, min is gondolkodom".9 megjegyzés:

 1. Én tanultam 3 évig gépelni, ebből hónapokig csak az asdf jklé leütése volt. Szerintem nagyon hasznos tudás

  VálaszTörlés
 2. Gyakorlás kérdése, két ujjal is lehet gyorsan gépelni, ha valaki elég sokat veri a billentyűzetet :-)
  De tényleg hasznos tudás, ha valaki vakon tud gépelni (lehet közben beszélgetni, telefonálni :D, persze ehhez szükséges a gondolatok megosztása, nehogy azt írd, amit mondasz :D)
  Gondolom a neten is található gépírás könyv, de ha komolyan gondolod megnézem neked, hogy az enyémek meg vannak-e még valahol :D
  Ahogy flor írta, elég unalmas eleinte - meg utána is a gyakorlás :D

  VálaszTörlés
 3. Sztem is hasznos, feltétlenül, d ejó neked, Flor... (és még mindig itt állnak a fecnis zacskók, kész csődtömeg vagyok)

  Kaccat: megnéznéd nekem?

  VálaszTörlés
 4. Találtam neked egy letölthető oktatóanyagot. Sajnos nem tudom, hogy milyen.
  http://www.ingyencenter.hu/cikk-2255.html

  VálaszTörlés
 5. Ez már-már megszégyenítő, komolyan mondom Flor... köszönöm....

  VálaszTörlés
 6. megnézem, megnézem, de nem ígérek semmi biztosat, nagyon régen volt, és valahol anyuéknál van, de ma úgyis megyek, szétnézek a padláson!
  De ahogy néztem a programot amit flor küldött, szerintem bőven jó, különösebb elméleti tudás nem kell hozzá, azt kell begyakorolni, hogy hol vannak a betűk, és azt hogy éred el az alapállásból.(alapállás a már elmlített: asdf jklé a hüvelykujjak pedig a space-en
  Gyakorláshoz mondjuk nem árt külön billentyűzet, ha laptopot használsz, mert a laptopokon kicsit másképp szoktak lenni a betűk (típus függő)

  VálaszTörlés
 7. Én 9 ujjal gépelek (az egyik gyűrűsujjam sosem szereti a munkát), mint a géppuska, gépírás tanárom nem volt, csak az élet (tizenkilenc évesen chateltem, és az ujjaim egyre gyorsabban követték a gondolataimat), a Zuram meg KÉT UJJAL tud majdnem olyan gyorsan mint én !!!!
  szóval nincs recept, nincs tuti, kísérletezd ki a magad számára megfelelőt :)

  VálaszTörlés
 8. Nincs semmi baj, gondoltam, hogy nagyon elfoglalt vagy.

  VálaszTörlés