2010. augusztus 3., kedd

Sínpárok

Benyújtottam a pályázatomat egy kollégiumi portás állásra, lehet elemezni a mondatot, én adtam be, pályázat!, portási állás, minden szó megér egy misét, s mivel azt nem írhattam, mert adott szituációban nem érdekel senkit, nem jelent előnyt, hogy multi, meg két diploma, két nyelvvizsga, senkit nem érdekel a havi rendszerességű európai meeting, de még csak a teherbírásom sem, összehordtam valami arról, hogy mennyire türelmes és empatikus vagyok, egyébként gyermekeim jóvoltából kenem-vágom a korosztályi igényeket, engem meglepetés nem érhet, fel vagyok készítve mindenre, bár a megpályázott pozícióból fakadó szellemi kihívás tekintetében vannak aggodalmaim.

Ezzel párhuzamosan megírtam egy egy éve húzódó levelet is, majd kiderül, akarják-e (még), hogy kutatgassak a héber költészet gyöngyszemeiben vagy hagyjam őket békén, a felkéréseket időben kell elfogadni, pláne, teljesíteni.

Most majd ülök, mint pók a hálójában és várom, ki téved felém.

A két levél között van összefüggés, van-e, ki nem érti.

12 megjegyzés:

  1. Nem olyan rossz az a portaszolgálat, gondolj bele, milyen jókat lehetne ott kötögetni:o) Tréfát félretéve: szorítok Neked valami, szellemi képességeidet és tehetségedet aktívan karban tartó elfoglaltság megtalálásáért.

    VálaszTörlés
  2. Majd meglátod, eljönni még mindig el lehet, ha nem válik be...
    A kölykök meg olyan jó társaság is tudnak lenni. :-)
    (Annak idején gyakran beültem az egyik hölgyhöz a kollégium portájára, nagyon jókat beszélgettünk.)

    Amíg meg suliban vannak, viheted a kötést meg a héber köteteidet is, akár... és megvan a munka is, meg a szellemi kihívás is...

    Zárójelesen kérdezem: olyasmit nem is keresel most, ahol összeérnek a sinek?

    VálaszTörlés
  3. Az közalkalmazotti állás, igaz? Akkor gondolom a végzettségeidet is le kell/kellett tagadni, hogy versenyben maradj.
    Nekem is ki kellene már kérnem az érettségim másolatát hasonló okokból. :( (a felsőoktatási intézmények között valahol elkeveredett a bizonyítványom)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem ez tök jó állás!Kívánom, hogy összejöjjön!Nekem is az jutott eszembe, mennyi gyönyörűséges *kötött mű* fog kikerülni a kezed alól:)

    VálaszTörlés
  5. Ercsu: keresem, de nem találom. :o(

    Igyekszem jól felfogni, néha örülök neki, néha iszonyúan szomorú vagyok.

    VálaszTörlés
  6. Akkor egy kicsit ne keresd. Próbáld ki ezt, aztán majd szembe fog jönni az, amit kerestél.

    Szomorú meg ne légy miatta, ez egy nagyon kényelmes állás, és gyakorlatilag azt csinálsz mellette, amit csak akarsz. Innen nézd!

    VálaszTörlés
  7. Az ember nem is tudja, mit mondjon. De tényleg a jó oldalát nézd: nem nehéz munka ez, és ráadásul olyan, ami mellett más is belefér a munkaidőbe, legyen az héber kötet vagy csipkekötés.

    VálaszTörlés
  8. a bejegyzésedhez: no comment. (nagy sóhaj)

    Az eddigi blogsablonjaid közül ez tetszik a legjobban. Szépen letisztult.:)

    VálaszTörlés
  9. Most a nagyon szomorú van soron!

    VálaszTörlés
  10. Én meg nem is tudom, mit mondjak, Zazi... Ercsu fogalmazta meg legjobban, amit mondani tudnék.
    Küldök neked egy hatalmas ölelést is, az sosem árthat!:x

    VálaszTörlés
  11. Értem,hisz megértem, megéltem valami hasonlót.Valami hasonló félét. Nem volt könnyű. Az "ÉN" volt a legnehezebb a saját képletemben.

    Okos, analizáló alkatnak "olvaslak", aki megoldja,legyűri (no nem azonnal, mert előbb magát kell le/meggyőzni és a fölöslegesnek tűnő kunkorokat is meg kell élni ugye),de megoldja. Szorítok Neked. Nagyon. :o)

    VálaszTörlés