2010. augusztus 5., csütörtök

Menjetek (gyertek)... Tihanyba!


Hogy pedig Tihany semmit nem változott az elmúlt 20 év alatt, azon sok töprengenivaló nem akad, vannak cserepek, asztalterítők, van levendula és Balaton és apátság, s bár a templom oldalában létrehozott kis üzletben néhány éve van már bor és gyomorkeserű is, ez még mindig eltörpül ahhoz a változáshoz képest, ami bennünk zajlott, csak azt nem tudom, mikor és milyen apropó alapján, merthogy megszerettük Tihanyt, abban ma már kétely nincs, azonban arra a feltételezésre, hogy ez a kor(unk) előrehaladtából fakad, gondolni nem szeretek.


Van rengeteg ember, az apátság körül hatványozottan, képeslapokat válogatnak, fényképeznek, de leginkább azokat szeretem, akik ülnek a védfalon és csak nézik a tavat, hallottam, amikor a Feleség azt mondta, feltöltöttem a belső netemre, most már bármikor előhívhatom, a Férj pedig csak mosolygott és bólintott. Értették egymást.




Tihanyról mindenki tudja, hogy ősi település, hogy I. András, meg a bencések, a barlanglakásaik éppen a mi közelünkben húzódnak, de erre már kevesebben jönnek, a Nagy-Kopasz titka ez. Mi, ha Füred felé megyünk, minden logikával ellentétesen, megkerüljük az egész szigetet, mert szeretem látni, ha a domb mögül kibukkan Füred, a Balaton és az apátság együtt, ott kocog és bringázik minden nyaraló, egész nyaraló családok, de itt nincs dudaszó, békés együttélés van.

Ha a nyaralás alatti egy falubéli látogatást letudom, utána én már csak a hegyen vagyok, nem vágyom embertömegre, talán mégis a kor teszi. És milyen jól.

6 megjegyzés:

  1. Élvezem az utazást veleted, általad! Ugye meglátogattok/tunk még egy-két helyet?

    VálaszTörlés
  2. Még kettőt, ha jól számolom! :o)

    VálaszTörlés
  3. Köszi a csodás leírást, képeket! Élmény olvasni, nézelődni nálad!

    VálaszTörlés
  4. Jaj, alig bírom már kivárni. A mai nap sehogy sem akar(t) már eltelni...
    Én is akarom a belső netemet tölteni!

    VálaszTörlés
  5. Jövő héten megyünk a Balatonra. Tihany mindig is vonzott, de az a sok turista elég riasztó.. Mintha mi nem azok lennénk:-)

    VálaszTörlés
  6. A jövő hét napos, igazi nyaralásos idő lesz, remélem, örültök neki! :o)

    VálaszTörlés