2010. június 14., hétfő

Első fecske / First swallow

Nem egészen ilyet akartam, de azért ez is tetszik. Be kell látnom, hogy a gyapjú nem textil, teljesen másképpen viselkedik, mint ahogyan én azt gondolom vagy (a textilfestéses) tapasztalataim alapján elvárom. Megijedtem, amikor az üvegben lévő, igen szép zöld festéket rálötyköltem a fonalra, olyan feketének látszott, visszakoztam gyorsan, pedig talán éppen attól lett volna erős kontraszt a színek között, ahogyan azt szerettem volna.
Most olyan pasztelles színe van, első fecskének elmegy, de már csak négy tolnai motringom van, jaj. Remélem, hamarosan érkezik a fingering is.

It was the first time I have dyed wool-yarn and I am not satisfied enough although I like the result. Originally I wanted greens with contrast but I had to recognize dying of wool is definitely different than dying fabrics.
I have 4 skeins (lace9 wool-yarn so I am dying them... I am sure. In 2-3 weeks I will begin the next order consisting of fingering yarn, hurrah! :o)



11 megjegyzés:

  1. Jaj ez csodaszép! Mennyivel szebb feltekerve,az alsó képen olyan mint egy spenótós spagetti. Mi lesz belőle? Kis kendő és az is csodaszép lesz!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nagyon szép színe van, friss,üde, és illik Hozzád. Mond azt, hogy ilyet szerettél volna, és akkor Neked is jobban tetszene :)

    VálaszTörlés
  3. Óóóóó, nagyon tuti lett! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Nem mintha puncsolni akarnék, de nekem is tetszik. Azért a saját festésem után egyből írtam Bucillának és megerősítettem, mennyire tisztelem, amiért olyan fonalakat varázsol, amilyeneket:)

    A "fazékban a befőttes üvegek" módszert alkalmaztad?

    VálaszTörlés
  5. Ez egyszerűen gyönyörű lett! Ne tessen szerénykedni, Hölgyem!;)

    VálaszTörlés
  6. Jajj, ez a zöld! Nagyon szíven ütött. Én még mindig csak nézegetem az előfonalam, nem mertem belefogni a festésbe...

    VálaszTörlés
  7. Első fecskének nagyon is szép! Majd belejössz, tudok még neked ebből adni naturt, a fingeringre 2-3 hetet mondtak:(

    VálaszTörlés
  8. Lehet, hogy natúrt kérnék tőled, Betti, most nagyon tetszik a dolog! Aztán jöhet a fingering is, nagyon várom.

    Köszi, lányok, Melinda, ti Bucival ne mondjatok semmit, én kalapot emelek előttetek. :o)

    Kriszti, a zöld az szerelem. Színtiszta szerelem. :o)

    VálaszTörlés