2010. június 17., csütörtök

Dacosság

Én a Facebook-ot facebuknak hívom, így, a Firefox-ot firefoksznak, ez valami fricska lehet, vagy fittyet hányás, de mindenképpen jó érzés, önelégült leszek, ha kimondom és kimondom bizony, sőt kérkedek vele, nem tudom, miért, de elégtétel is van bennem.
Miért, ha lehet Dzsennifer, írva és mondva, én azt is kihallom a kiejtésből, amikor dzs-vel mondják, mert úgy is írják, sőt, a szemeim előtt meg is jelenik a szó, annyira dzs, hogy nagyon, az én firefokszom és facebukom semmi ehhez képest.

6 megjegyzés:

 1. :DDD Én ezt azzal szoktam űberelni, hogy fácsebuknak mondom. Szóval értelek.
  Van egy sztorim a dzs-s nevekkel. Amikor a nagy fiamat megszültem, odalépett hozzám a csecsemős nővér, hogy diktáljam be a gyermekem nevét, és én mondtam, hogy Dorián Csaba. Na erre az ágyszomszédom felsikított, hogy ácsi, ő csak egyet mondott, ő is kettőt akar. Visszalépett hozzá a nővér, az anyuka meg tekintgetett jobbra-balra, dadogott-makogott, és és kibökte, hogy Andzselina. A nővérke rákérdezett, hogy jó lesz-e dzs-vel... Szegény nézett megint jobbra-balra, leesett az álla, és ízlelgette a szót, a szeme tágra nyílt. Dézsé-vel??? Kérdezte. És csak annyit tudott mondani, hogy hát Andzselina legyen, me' az szép. Neem?

  VálaszTörlés
 2. Én a firefoxot modzarellának hívom:o)
  Dzsenifer: x évvel ezelőtt nálunk a faluban egy anyuka akarta így nevezni a gyerekét, jött is a hivatalba, mert engedélyeztetni kellett "J"vel. Megjártuk a köröket a Nyelvtudományi Intézettel, és anyuka nagy bánatára Dzs-vel engedélyezték csak. Lesett jobbra-balra, nem tudtam szegényt sajnálni,hisz annyi szép női név van, ami magyar, nem?

  VálaszTörlés
 3. Mint az old firehand és az old satterhand :o) csak akkkor még nem volt a világ ennyire anglomán, és mi tényleg azt hittük, hogy így kell mondani. :o)))

  VálaszTörlés
 4. Szép biza, Mici! :o))))

  Nöné: csak nem sértődik meg, egy jó kis sajtnév azért mindjárt más! :o))))

  Eta: látod,erre nem is gondoltam, de jó példa! :o)

  VálaszTörlés
 5. Na, pont ma írtam a mélás blogomon a középsőm nevéről. :D Nem, nem Dzsenifer, vagy Dzsoki. :D
  A rádióban szoktam hallani az "Arckönyv" kifejezést. :))

  VálaszTörlés