2010. május 28., péntek

A Lutea és én / Lutea shawl and me



A Luteával való viszonyom rosszul kezdődött, 6-szor (hatszor) kezdtem el, mire túljutottam az első néhány soron, s bár Ercsu szerint az egész kendőben ez a legmacerásabb, én mondom, Lutea-kezdést bárhol, bárkinek, ingyen végzek, belejöttem, na.

Azt már most mondom, hogy csipkét vékony fonalból kell kötni tényleg, a Lamináriámat, a csúfat, emelgetni is nehéz volt, ennek a súlyát meg sem érzem, olyan, mint egy habkönnyű nyáresti szabadtéri színdarab. A mintát nem nagyon láttam, most, hogy túl vagyok a Transition chart-on, most kezdem érteni, ideje, mit mondjak.

Last weekend I was taking part in a course about Lutea, I wanted to have this shawl! Our teacher, Ercsu said to us the beginning of the shawl had been the most complicated... now I am professional regarding the beginning thanks for the repeating 6 times. :o(

The shawl is fresh and gauzy in contrast to my Laminaria, it's like a light play in summer-evening. I am after the Transition chart and just now I 'm beginning to understand the pattern. It' s time to do it.

Blokkolás után biztosan jobban látszik a minta, a kendő egyelőre a kötőtűn van, melynek végén a beszerzett hivatalos zárókupak helyett ismét dugó van, használat nélkül vesztettem el. Viszont Bene Pincészet, tehát hangját ne halljam.

I will show it after blocking, it may be at the weekend, I hope. :o)



22 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lesz:)) Te már nagyon előrehaladott állapotban vagy:))

    VálaszTörlés
  2. Bírom ezt a telepátiát...:) Tegnap nézegettem a kinyomtatott mintáimat és úgy döntöttem, vagy a Shetland lesz az első próbálkozásom, vagy a Lutea. Tudom már, kit fogok zaklatni az idegbaj szélén, mikor nem megy...:)))

    VálaszTörlés
  3. Tényleg a képen is látszik, hogy finom, könnyű kis fonal! Gratulálok a kitartásodhoz én már lehet, hogy a sarokba hajítottam volna a második sikertelen próbálkozás után.

    VálaszTörlés
  4. Nekem a Shetland a nagy kedvencem, az elkezdéssel vannak a bajok, azzal van a macera. :o)

    Köszi, lányok!

    Gabi, láttam a kötésed, neked is megy, megvan az elgurult szemed?


    Abile: én most tanulom a türelmet, kitartást, engem a kötés tanít erre, régebben dobtam volna félre, lehet, hogy a kor teszi?

    VálaszTörlés
  5. Huhú, kérem szépen, micsoda látvány!!!!
    Mivel én lusta voltam odaülni Közétek, lemaradtam a furmányos kezdésről, lehet, hogy beiratkozom Hozzád? Ha már ilyen édesen ajánlkoztál:o)

    VálaszTörlés
  6. Furmányos kezdés, de nem neked. :o)))

    VálaszTörlés
  7. Én is csak odalestem, mit csináltok olyan elmélyülten. Ha ilyen bonyolult a kezdés, akkor jobb, ha elő sem veszem a mintát. Pedig a képek alapján nagyon csábító. Ja, és nagyon tetszik a kötőtűvéged. :)

    VálaszTörlés
  8. Tyű, a mindenit! Ez aztán szép nagy darab már.:) És szééééép!:x Megnézted, végül elég lesz a fonal? Mert ez, most hogy már látom, biztos, hogy a fingering.

    Egyre jobban tetszik ez a kendő, már értem, miért nézett rám oly csodálkozva a Kendő Nagyasszony, amikor mondtam, hogy nekem ez nem annyira... Igazság szerint, a vége geometrikus szakasz nélkül igenis nagyon csábító.;D

    VálaszTörlés
  9. Nagyon tetszik. Olyan ügyes vagy, hogy csak na! A fonal is csodás színű.

    VálaszTörlés
  10. Hihetetlenül szép a színe is!

    VálaszTörlés
  11. Klassz!

    Én tegnap kezdtem el az ötödik sor levélmintát, de nekem abból kilenc lesz, mert kihagyom az Y-os részt :-D

    VálaszTörlés
  12. hehe. nekem is van ilyen tűvégem :-)

    VálaszTörlés
  13. Húha, sokat haladtál!
    Elég lesz a fonal végül?

    Már megkötöttem kétszer ezt a mintát, de a tieitektől újra kedvet kapok hozzá, olyan szépek lesznek! :-)

    VálaszTörlés
  14. De ügyes vagy! :)
    Szép lett!
    Jelentkezhetnék nálad a kezdősorokra? .)

    VálaszTörlés
  15. Hogy Te milyen ügyes vagy, már eddig is tudtam, hisz a táskáid rabja lettem..:) És most bebizonyítod, hogy kötni is tudsz, és rengeteg türelmed van!!!
    Nagyon szép lesz!

    VálaszTörlés
  16. Az első elgurult szem meglett, aztán a talis fényképek feltöltése közben kötögettem 2 sort, és most megint nem stimmel.:(( újra bontás lesz! Sajnos meg kell tanulnom, hogy vagy kötök, vagy mást csinálok, a kettő együtt nem megy. Ezt meg hétközben nagyon nehéz kivitelezni.

    VálaszTörlés
  17. Szép lett a kendő, nagyon soakt haladtál vele:)

    VálaszTörlés
  18. nagyon-nagyon inspiráló :)

    VálaszTörlés
  19. Nagyon szép lesz, és micsoda szép méretű már! Én is szívesen részt vennék egy lutea kezdő tanfolyamon nálad, én meg megmutatnám a shetland-ét, az egyáltalán nem macera ehhez képest:) Úgy is fel kell mennem Esztergomba a jövő héten....lenne kedved összefutni?

    VálaszTörlés
  20. Na, ne szórakozz velem! ;) Kezdő, mi? Kéretik a Horgo-blogon két-három lépcsővel feljebb lépni. Néhány kollegával együtt a megfelelő szintre. Mi lesz így az önérzetemmel? Én TÉNYLEG kezdő vagyok.

    VálaszTörlés
  21. Ja, hogy ez kötés!? Mondom én, hogy teljesen kezdő vagyok! :)))
    No komment.

    VálaszTörlés
  22. Most értem haza, ti sem tétlenkedtetek! :o)

    A kendőhöz való fonál talán elég lesz, de nem biztos. Én a Lotus section-t csak 4-szer kötöttem le (itt tartok most), éppen a fentiek miatt, nagyon szépen illeszkedett rá a következő chart, ahogy azt Ercsu nekem mondta is.

    A színe: Melinda festette, én tőle és Bucitól veszek, megbízhatóak, szépségesek, olyan beleharapnivalóak, erre Melinda biztatott is engem, csak nyugodtan, egy harapás még semmi. :o))))


    Ahamának mondom, hogy az inspiráció inkább az ő blogjából érkezik nekem. :o)

    Még kötésben is kezdő vagyok, a lányok nélkül elkezdeni sem tudom, aztán valahogy belejövök...


    Kataca: neked külön akarok írni!

    Nem mellesleg mindenkinek köszönöm a kedves, biztató szavakat, igen. :o)

    VálaszTörlés