2010. május 28., péntek

A Lutea és én / Lutea shawl and meA Luteával való viszonyom rosszul kezdődött, 6-szor (hatszor) kezdtem el, mire túljutottam az első néhány soron, s bár Ercsu szerint az egész kendőben ez a legmacerásabb, én mondom, Lutea-kezdést bárhol, bárkinek, ingyen végzek, belejöttem, na.

Azt már most mondom, hogy csipkét vékony fonalból kell kötni tényleg, a Lamináriámat, a csúfat, emelgetni is nehéz volt, ennek a súlyát meg sem érzem, olyan, mint egy habkönnyű nyáresti szabadtéri színdarab. A mintát nem nagyon láttam, most, hogy túl vagyok a Transition chart-on, most kezdem érteni, ideje, mit mondjak.

Last weekend I was taking part in a course about Lutea, I wanted to have this shawl! Our teacher, Ercsu said to us the beginning of the shawl had been the most complicated... now I am professional regarding the beginning thanks for the repeating 6 times. :o(

The shawl is fresh and gauzy in contrast to my Laminaria, it's like a light play in summer-evening. I am after the Transition chart and just now I 'm beginning to understand the pattern. It' s time to do it.

Blokkolás után biztosan jobban látszik a minta, a kendő egyelőre a kötőtűn van, melynek végén a beszerzett hivatalos zárókupak helyett ismét dugó van, használat nélkül vesztettem el. Viszont Bene Pincészet, tehát hangját ne halljam.

I will show it after blocking, it may be at the weekend, I hope. :o)22 megjegyzés:

 1. Gyönyörű lesz:)) Te már nagyon előrehaladott állapotban vagy:))

  VálaszTörlés
 2. Bírom ezt a telepátiát...:) Tegnap nézegettem a kinyomtatott mintáimat és úgy döntöttem, vagy a Shetland lesz az első próbálkozásom, vagy a Lutea. Tudom már, kit fogok zaklatni az idegbaj szélén, mikor nem megy...:)))

  VálaszTörlés
 3. Tényleg a képen is látszik, hogy finom, könnyű kis fonal! Gratulálok a kitartásodhoz én már lehet, hogy a sarokba hajítottam volna a második sikertelen próbálkozás után.

  VálaszTörlés
 4. Nekem a Shetland a nagy kedvencem, az elkezdéssel vannak a bajok, azzal van a macera. :o)

  Köszi, lányok!

  Gabi, láttam a kötésed, neked is megy, megvan az elgurult szemed?


  Abile: én most tanulom a türelmet, kitartást, engem a kötés tanít erre, régebben dobtam volna félre, lehet, hogy a kor teszi?

  VálaszTörlés
 5. Huhú, kérem szépen, micsoda látvány!!!!
  Mivel én lusta voltam odaülni Közétek, lemaradtam a furmányos kezdésről, lehet, hogy beiratkozom Hozzád? Ha már ilyen édesen ajánlkoztál:o)

  VálaszTörlés
 6. Furmányos kezdés, de nem neked. :o)))

  VálaszTörlés
 7. Én is csak odalestem, mit csináltok olyan elmélyülten. Ha ilyen bonyolult a kezdés, akkor jobb, ha elő sem veszem a mintát. Pedig a képek alapján nagyon csábító. Ja, és nagyon tetszik a kötőtűvéged. :)

  VálaszTörlés
 8. Tyű, a mindenit! Ez aztán szép nagy darab már.:) És szééééép!:x Megnézted, végül elég lesz a fonal? Mert ez, most hogy már látom, biztos, hogy a fingering.

  Egyre jobban tetszik ez a kendő, már értem, miért nézett rám oly csodálkozva a Kendő Nagyasszony, amikor mondtam, hogy nekem ez nem annyira... Igazság szerint, a vége geometrikus szakasz nélkül igenis nagyon csábító.;D

  VálaszTörlés
 9. Nagyon tetszik. Olyan ügyes vagy, hogy csak na! A fonal is csodás színű.

  VálaszTörlés
 10. Hihetetlenül szép a színe is!

  VálaszTörlés
 11. Klassz!

  Én tegnap kezdtem el az ötödik sor levélmintát, de nekem abból kilenc lesz, mert kihagyom az Y-os részt :-D

  VálaszTörlés
 12. hehe. nekem is van ilyen tűvégem :-)

  VálaszTörlés
 13. Húha, sokat haladtál!
  Elég lesz a fonal végül?

  Már megkötöttem kétszer ezt a mintát, de a tieitektől újra kedvet kapok hozzá, olyan szépek lesznek! :-)

  VálaszTörlés
 14. De ügyes vagy! :)
  Szép lett!
  Jelentkezhetnék nálad a kezdősorokra? .)

  VálaszTörlés
 15. Hogy Te milyen ügyes vagy, már eddig is tudtam, hisz a táskáid rabja lettem..:) És most bebizonyítod, hogy kötni is tudsz, és rengeteg türelmed van!!!
  Nagyon szép lesz!

  VálaszTörlés
 16. Az első elgurult szem meglett, aztán a talis fényképek feltöltése közben kötögettem 2 sort, és most megint nem stimmel.:(( újra bontás lesz! Sajnos meg kell tanulnom, hogy vagy kötök, vagy mást csinálok, a kettő együtt nem megy. Ezt meg hétközben nagyon nehéz kivitelezni.

  VálaszTörlés
 17. Szép lett a kendő, nagyon soakt haladtál vele:)

  VálaszTörlés
 18. nagyon-nagyon inspiráló :)

  VálaszTörlés
 19. Nagyon szép lesz, és micsoda szép méretű már! Én is szívesen részt vennék egy lutea kezdő tanfolyamon nálad, én meg megmutatnám a shetland-ét, az egyáltalán nem macera ehhez képest:) Úgy is fel kell mennem Esztergomba a jövő héten....lenne kedved összefutni?

  VálaszTörlés
 20. Na, ne szórakozz velem! ;) Kezdő, mi? Kéretik a Horgo-blogon két-három lépcsővel feljebb lépni. Néhány kollegával együtt a megfelelő szintre. Mi lesz így az önérzetemmel? Én TÉNYLEG kezdő vagyok.

  VálaszTörlés
 21. Ja, hogy ez kötés!? Mondom én, hogy teljesen kezdő vagyok! :)))
  No komment.

  VálaszTörlés
 22. Most értem haza, ti sem tétlenkedtetek! :o)

  A kendőhöz való fonál talán elég lesz, de nem biztos. Én a Lotus section-t csak 4-szer kötöttem le (itt tartok most), éppen a fentiek miatt, nagyon szépen illeszkedett rá a következő chart, ahogy azt Ercsu nekem mondta is.

  A színe: Melinda festette, én tőle és Bucitól veszek, megbízhatóak, szépségesek, olyan beleharapnivalóak, erre Melinda biztatott is engem, csak nyugodtan, egy harapás még semmi. :o))))


  Ahamának mondom, hogy az inspiráció inkább az ő blogjából érkezik nekem. :o)

  Még kötésben is kezdő vagyok, a lányok nélkül elkezdeni sem tudom, aztán valahogy belejövök...


  Kataca: neked külön akarok írni!

  Nem mellesleg mindenkinek köszönöm a kedves, biztató szavakat, igen. :o)

  VálaszTörlés