2008. október 2., csütörtök

Párizs,Párizs...

Már csak négyet kell aludni és megyünk Párizsba!!! El sem hiszem. Tavaly már voltunk ott, s olyan felejthetetlen 5 napot töltöttünk ott, hogy azóta is abból élünk... Akkor szeptemberben mentünk, ragyogó napok voltak.
Most sikerült kivennem a holnapi napot is szabadságként, így 3 napot itthon tudok tölteni indulás előtt, jaj, de jó. Nem vagyok hajlandó menni sehová, csak takarítani, vasalni (mint a Gellért-hegy), varrni fogok. No meg, sütni-főzni. Holnap délutánra sütök igazi croissant-ot- ez a tervem...
Szeretnék varrni egy nesszeszert a barátnőmnek (Párizs), egy szoknyát magamnak, meg jó lenne valami malaclopónak is beváló táska. Nem akarom a dolgozósat elvinni, nem passzol, de nem is akarok semmilyen szinten a munkára gondolni.... Bár a céges telefont viszem, így ez utóbbi csak álom. :(

El szeretném olvasni a kedvenc könyvemet: Hemingway: Vándorünnep. Hogy miről szól? Semmiről. És mindenről. Hemingway ifjú éveiről, amikor még kezdő író, újságíró volt, milyen volt Párizsban az élet, kikkel találkozott, hogy teltek a napjai... olyan párizsi hangulata van ennek a keskeny könyvecskének, hogy ott szívom vele együtt a szivart, iszom a tejeskávét, s eszem a kagylót.

Barátaink kérésünkre a következő kívánságlistát adták, mit is vigyünk nekik Párizsba (egészen pontosan Versailles-be) :
- Karaván sajt
- csalamádé
- kovászos uborka
- édes pirospaprika
- Vegeta
- füstölt sonka
Nem kommentálom, aranyos... :))))))) Tavaly piros ruciba bújtatott Trappistát és túrót vittük. :) Hazafelé annyi sajtot hoztunk, amennyi csak befért a bőröndünkbe, s ez olyan büdöset árasztott, hogy amikor a buszon felszállt egy cigány nő, azt hitték, hogy belőle jön.... Nem mertünk szólni. (Szégyen ide, szégyen oda.)

Holnap megpróbálok feltenni egy-két képet, valamikori alkotásaimról. Remélem, eljutok oda.

5 megjegyzés:

  1. Ebből a felsorolásból a csalamádé és a kovászos uborka tetszik a legjobban, mivel útközben levet is ereszthetnek... ;-)

    VálaszTörlés
  2. Látod milyen ügyes vagy ilyen szempontból is. Sajnáljuk hogy nem leszel a kiállításon, dehát csak el lehet nagy nehezen ütni az időt Párizsban is.:-)))
    Októberben hogy gondolják a kovászolást a franciák?

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy úgy, mint a füstölt sonkát! :)Bár az legalább nem ereszt levet, hát igen, valamit majd kitalálok...
    Nekem a Karaván is tetszik, az sem rossz ötlet az 500 féle sajt közé vinni... :)))

    VálaszTörlés
  4. Most,hogy megnéztem a blogod, rájöttem, hogy nagyon is ismerlek, talán te is emlékszel, tavalyi bajnai kézzel varrós tábor, ahol nagyon jól éreztem magam, sajna az idén nem sikerült eljutni.Nagyon szép utat kivánok Párizsba, és érezd jól magad, kipihenve, teli élménnyel gyere haza.

    VálaszTörlés
  5. Szia Dixike, örülök neked, főleg, ha jól érezted magad nálunk! Gyere legközelebb is? mert lesz folytatás...
    Majd beszámolok Párizsból, fényképekkel együtt! :)))

    VálaszTörlés