2013. március 3., vasárnap

visszhang

Nem lovagolva a témán, elmondom, mi jutott eszembe.

Egy,  hogy ez a bejegyzés tényleg nem arról szólt, hogy milyen szörnyű már, hogy 3000-ért is lehet táskát venni, ez igaz, szörnyű, de most nem ez a lényeg, hanem az emberi munka semmibevétele. Tehát nem bújtatott panaszkodás volt benne, tényleg nem.

Kettő, hogy az, hogy a Meskán is képesek ugyanennyiért táskát kínálni egyesek, az azért más kategória, mert ebben az esetben nem kizsákmányolásról van szó, hanem arról, hoyg vannak, akik nem gondolják át az áraikat, eladnak egy táskát, abból futja a következő táska alapanyagára és akkor az már jó?  Hát ha nekik jó, nekem éppen tökmindegy.

Három (távolodva a felvetett témától), hogy egy-egy olyan bejegyzés, ami végre nem az én nyavalygásomról szól, az kap lájkot itt is rendesen, visszadobódik a fb-ra, én ezt szeretem, mert akkor  még többen beszéljük meg, viszont ez több dolgot is mutat. Mutathat. 
A: fene unalmas vagyok:)
B: kellene többet írni össztársadalmi problémákról (jaj, de szép, elolvadok)
Csak közben meg az is van, hoyg ez egy én-blog. Egy időnként unalmas, meg rapszodikus blog, és bár éppen a fentiek mutatják, hogy lejárt az idejük, nem kívánok belőle problémafelvető (pláne: - megoldó) tematikus blogot írni, van abból annyi, mint a nyű, és hát na, forradalmár sem vagyok.
Viszont ha valami majd eszembe jut, megírom, megígérem. Ha eszembe jut - ez nem nagy ígéret.

Négy (teljes eltávolodás), hogy bár tavasz van és frisset, meg zöldet kellene főzni, de ha egyszer a KÖZ paradicsomos húsgombócot kíván, akkor az van, hogy paradicsomos húsgombóc lesz, miközben felvetődik a demokrácia több sebből vérző mivolta.

(fénykép nem a gombóc, hanem a csodaszép tálam miatt lett lészen)



6 megjegyzés:

  1. "össztársadalmi problémákról " könnyebb megnyilatkozni és véleményt mondani, mert mindenkinek igaza lehet a maga módján. Magánügyi témában pedig igyekszik az ember (így -általánosan "az ember" :)) óvatos lenni. Mennyi félreértés származik olykor a csak írott szó értelmezéséből, ha érzelmekről van szó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem nem könnyű műfaj az, mert az ember leteszi a voksát valami mellett, az pedig képes viszályt,ellentétet szülni (ennél többet is), a megnyilatkozás ma nem hálás feladat

      Törlés
  2. én azért szeretem a blogodat, mert énblog. Szeretem, amikor valami problémát felvetsz, de alapvetően azért ragadtam itt s nézek vissza majd' minden nap, mert szeretem ahogyan írsz, amit írsz. Ha ez egy össztársadalmi problémákról szóló blog lenne, valószínűleg nem járnék vissza, mert van annyi saját problémám, hogy elég az.
    És Idával is egyetértek, teljesen.

    VálaszTörlés
  3. össztársadalmi problémáról szubjektív vélemény - ez engem spec eléggé szokott érdekelni. A paradicsomos húsgombóc meg amúgy pont az, amit most kívánok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nyilván lesz olyan is, de ahhoz már túl kell csordulnia bennem az adott témának, pedig egyébként szokott véleményem lenni.

      a húsgombóc meg igen jó volt ebben a tavaszi napsütésben is :)

      Törlés