Készült klasszikus
sárgabaracklekvár is, nem kell izgulni, ez csak próba, 6-7 üveg készült
belőle, s ezzel (azt hiszem) lezárult a csokis kísérletezgetések kora,
nagyon finom, nagyon jó, de csak ez a kettő izgatott, a csokis meggy és a
csokis sárgabarack*. A fűszerezés, az más, azt egyébként is szoktam,
főleg a hamarosan érkező őszibarackkal.
Ez megint nem nagy kunszt, készít az ember sárgabaracklekvárt, aztán a végén beletördel egy kis fehércsokit és kész. Még annyit kell elmondanom róla, hogy finom.
Meglehetősen.
Meglehetősen.
* a piacon ez sárgabari, sőt, sbari. kész vagyok tőle.
Nálam is beteszi a kiskaput a törcsi, meg a koviubi, meg a parisali... Brrr. Jó ötlet ez a csokikavalkád: tavaly már kóstoltam csokis meggylekvárt, de ehhez a fehércsokis sárgabarackhoz még nem volt szerencsém!
VálaszTörléscsak jön már az enyhülés..vagy nem??? (csak vihar ne legyen, csak azt ne)
VálaszTörlésén a csokis meggyel kezdtem, s ezzel fejeztem be ezt a típust, nem fogom túllihegni, nem akarok mindent összecsokizni. finom és lett is belőle jó pár üveg, de azért a színtiszta sbarack, az valami, nem? :)
parisali.... ,újburgi! OMG
Szia Rita!
VálaszTörlésÚgy tudom, még marad a forróság. Már alig lehet kibírni, a vízpart a megoldás, vagy a hűvös szoba, bár az előző kellemesebb időtöltés.
Tényleg olyan meleg van mostanában, hogy 1 nap alatt megaszalodott a meggyem, még a gépet sem kellett elővennem, hmmm nagyon finom lett, úgy néz ki nem marad a hűvösebb napokra, rendesen rájárok....
Szerintem is a legfinomabb a sima sárgabarack lekvár, néha nem kell túlbonyolítani.
Bár mi pár üveg levendulásat és barackpálinkásat is szoktunk eltenni a változatosság kedvéért, de a hagyományos fogy el a legyorsabban.
A recepteket megtalálod nálam:
http://tideedit.blogspot.hu/2012/07/az-imadott-sargabarack.html
Még nem próbáltam lekvárt csokisan eltenni, biztos finom lehet. Na majd most kisérletezgethetek vele.
Üdv.
Edit