2013. szeptember 27., péntek

és akkor vettem egy körömlakkot

Szóval, az történt, hoyg világosan felismertem, rajtam már csak egy Karib-tengeri út segíthet, ami viszont más szempontból nagyon nem lenne segítség, konkrétan csőd lenne, én pedig készen állok, hogy igényeimet lejjebb helyezzem. Mivel a felsőkategóriás állapotjavítót ezzel kilőttem, gondolkodtam egy közepes árfolyamún, aztán egy alacsonypadlóson, végül 1000 forintban húztam meg a határt, maradjunk ennyiben. Ja, mert arra az elmúlt hónapokban azért rájöttem, hogy sokat segít, ha vehetek magamnak valamit, utóbbival kapcsolatban  ma már nagyon határozottan tudom, hogy a csaptelep, a csempe, vagy a lámpa, vagy bármi, amit nem konkrétan én birtoklok, az nem tartozik szorosan ide.

Így jött a körömlakk. Nem tudom, honnan, nekem sosem volt erre vágyam az elmúlt 44 évben, de lehet, hoyg csak elfojtottam, mindenesetre úgy éreztem, ha most nem vehetek körömlakkot, élve nem tudom elhagyni a bevásárlóközpontot. Abban a pillanatban tudtam (utólag úgy érzem: tudni véltem), hogy milyen színt akarok, bordót, méghozzá mélybordót, esetleg  padlizsánlilát. Mivel a spektrum nem elégített ki, s mivel gyakorlatom van az igényeim csökkentésében, szürkére módosítottam az árnyalatot, ki is választottam egy nagyon alternatívnak gondolt színt, hah, mondtam, yes. Kosárba vele.
Annyi eszem azért nem volt, hogy aki sört vesz, legyen sörnyitója hozzá, vagyis lemosócucc, ezt ma már bánom.

Itthon felkentem a körömlakkot és száradás közben (szigorúan ujjbeggyel) rákerestem a neten a körömfestés szóra, kiderült, hogy egy egész társadalom alakult ki, miközben én 44 évig nem festettem a körmöm, fórumok, blogok, technikák, döbbenet. Igyekeztem nem elmerülni a témában, de egy vitába még éppen belefutottam, a körömfestők úgy tudják egymást szidni, szerintem parlamentjük is van.
Ezután már csak a képekre koncentráltam, azonnal kiderült, hogy rosszul csináltam, a körmöt nem úgy kell festeni, hogy az ecsettel a körömágytól a köröm vége felé haladsz, lószart. De ez már így marad.

Közben megszáradt a cucc a körmömön és ezzel valóra vált a gyanúm, hogy az eleve rossz színű körömlakkon a száradás nem segít, a gyártónak az árnyalat konkretizálására ajánlom  a két hete megdöglött varangy az avarban címet. Rettenetes.Viszont elszabadult bennem valami, és elkezdtem nézegetni a palettát, hogy miket szeretnék, mondjam? Szeretnék továbbra is bordót és lilát és szürkét is, de türkizt, barackot, ezüstöt, aranyat, kékeket, zöldeket, bronzot (!) és a többit is. És szeretnék olyat is, ami nem szín, hanem mondat, ilyen is van, nem én találtam ki, például ezek így mind jöhetnek.
(mondom, hogy utánanéztem a témának)

Egyet viszont most megmondok: matyóhímzés nem lesz a körmömön.  És mű sem lesz. Elégedjek meg azzal, amim van.

Na, még azt elmondom, hogy  ma az első répapucolásnál megsértettem a lakkot.Meg is sértődött.

egészen véletlen (de sokatmondó), hogy a könyvben a "helyzet gyorsan romlott" mondat került a körmöm alá. elé. a könyv címe: A háború után  --- nem én olvasom


(ja, és ronda a festés, de nem baj, majd legközelebb a step by step alapján végzem)

55 megjegyzés:

 1. Ezen jót mosolyogtam, parlamentjük van :-D Meg a szín leírása. Csúcs. Nekem amúgy tetszik, olyan katonás, környezetbe olvadós, de mindenképpen jó lenne Neked egy jó sött padlizsánszín, a bordó is gyaníthatóan jól állna, na meg a smaragdzöld is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. úgy érzem, végtelen mezők nyíltak meg előttem váratlanul..

   Törlés
  2. Így van, rengeteg csodát rejt ez a világ. :-)

   Törlés
  3. Jaj, ezt a bejegyzést nagyon jó volt olvasni! (: Parlamentünk még éppen nincs, pedig én már azon se csodálkoznék. :D
   Amúgy a lakk színe így képeken valóban nem tűnik csúnyának, viszont az elnevezése, no azon ismét csak sikerült jót mosolyognom! Találó egy név. :D

   Törlés
  4. tehát körömlakkos vagy? és hol székelsz? megyek hozzád :)

   Törlés
  5. Amúgy Iza, Te észlelsz olyat, hogy egymást öljük? Mert én másik bloggertől még nem hallottam rosszat, max. építőt, de a névtelenek...

   Törlés
 2. Hm - most ennyire futja tőlem :) - és még azt sem tudom, hogy pozitív vagy negatív a hangsúly - még töprengek egy kicsit.
  Addig is fuss, Forest :)

  VálaszTörlés
 3. A szín nekem tetszik!:-) Festeni én sem tudom szépen, fel is világosíthatnál mégis akkor hogyan kel kenegetni, mert ezek szerint én jó ideje rosszul csinálom.:-D

  VálaszTörlés
 4. Ajánlom még a feketèt...egészen rövid körmökre:-)

  VálaszTörlés
 5. Ajánlom még a feketèt...egészen rövid körmökre:-)

  VálaszTörlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 7. Hát ez mindenestől tetszik!!! Tegnap én is megjutalmaztam magam (nem mintha annyira rászolgáltam volna, de). Hozott a postás (a lányomnak, nem nekem) egy levelezőlapot, mi szerint abban a bizonyos boltban 30-25 stb. % kedvezményt kap/ok, ha vásárolok valami ruhaneműt. Nagy szükségem éppen nincs rá, de kikerekeztem (kb. 3-4 km) az üzletbe egy szürke/fekete nadrágot vásárolni és hatalmas kedvezményben részesülni. Találtam is, felpróbáltam 33-as méretűt; nagy lett; 32-es méretűt - derékben bő, de onnantól, mintha rámöntötték volna. Gondoltam, majd övvel hordom, mert örök problémám, hogy ami derék alatt jó, felette bő. Nyilván a konfekcióipar nem ismeri a keskenyebb derekú, vagy nagyobb fenekű alkatot. A próbafülke előtt ténfergő eladó kislánytól megkérdeztem, hogy mégis mit lát, hogy' áll rajtam. Mire Ő: ezt ne tessék elvinni, bő a dereka, tessék egy 31-es felpróbálni. Megtettem: a dereka méretes, de utána harisnyanadrágként feszül rajtam. És ezt hoztam el, mert nem vagyok normális, 62 évesen egy hercig hurkának tűnök benne. Harisnyanadrágnak meg vastag. A címke rajta van, holnap visszacserélem 32-esre (ha lesz még), övvel fogom hordani...
  Ennyit önmagam megjutalmazásáról.
  Kati

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én őrzök egy sosem hordott farmert a szekrényem mélyén, amit hirtelen felindulásból vettem,persze a kisebbet, mint Te :).Évente kétszer felpróbálom, mert ezen keresztül meózom le,mennyit híztam, vagy fogytam. :)Már rég kiment a divatból,de még mindig nem jó :):)

   Törlés
  2. miért, a 32-es is önmagad jutalmazása, nem? ha én egyszer 32-est vehetnékmagamnak, oh,my God...

   amit legutóbb vettem nadrágot magamnak, az a vádlimon szoros, a csípőmre éppen jó volt (már lötyög), a derekamon rohadtul eláll. övvel sem jó, rángatom állandóan,mint egy kisgyerek.
   konfekcióipar. jah ... :D

   Törlés
  3. Sztem egy nőnek a rémálma az a nadrág vásárlás..mérettől függetlenül Mert annyira különbözőek vagyunk ezen a területen, h képtelenség számunkra nadrágot gyártani...és sikerül is,akkor is mindenki mást vár el egy nadrágtól:)
   Kb 5 év óta most először vettem magamnak nadrágot,mert minden, amit felpróbálok, az pocinál bő,derekamtól eláll,de a popsimon feszül,majd a combomon zászlóként lengedezik:)Nehéz ügy ez kérem:)

   Törlés
 8. Én ibolyás porcelánokra csapok le a neten,ez az én körömlakkom...egyébként a hétvégén lagziban voltunk,.Megállapítottam, hogy 14 és 50 között mindenki tud magassarkúban menni rajtam kívül és mindenki tökéletesre lakkozott körmökkel bír, míg az én ujjamat csak a dió fogja be.....de így vagyok tökéletes,azt hiszem.:)

  VálaszTörlés
 9. Na kezdem újra , nem voltam bejelentkezve és kitöröltem unknow magam. Én is nemrég éltem át az első körmös örömöket, bizony hasonló színnel. Az üvegben sokkal szebb volt , igaz? A hogyan is kell ezt rendesen csinálni nálam kimaradt, a festegetési láz is csökkent. Főleg miután tényleg nem lehet benne semmit csinálni mert rögtön megsérül, még a gumikesztyűs mosogatás sem segít, meg a 60 másodperces száradás sem. A hiba biztosan bennem van. Azért egy jó kis bordó nekem is nagyon bejönne. Most elmegyek körmöt festeni kösz az ötletet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nekem erről fogalmam sincs, hogy tartósság, meg ilyesmi,majd az idő pótolja a hiányosságaimat, gondolom, de az is benne van, hoyg tökre megunom ;)

   Törlés
 10. Hát én hülyén halok meg! Hogyhogy nem úgy kell körmöt festeni?
  Én kifestettem párszor (ezek szerint teljesen rosszul) valahavolt lánykoromban, de nem szerettem, mert nagyon apró a körmöm, és gyorsan ledobja a lakkot.
  Hogy megjutalmaztad magad egy körömlakkal, azt még értem, de miféle elvetemült agybaj vitt rá, hogy ennek Komolyan! utánaolvass? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. sztem nem tudtam mit tenni,míg száradt, vagy valami ilyesmi lehetett. majd mindjárt megkeresem nektek, hogy kell, valami egészen furcsa módom,amit én NEM fogok követni ;)

   Törlés
 11. Csak annyit mondok, festesd ki Z-vel, mert úgy mókakacagás. Plusz megtapasztalhatja mindenki, hogy a nô csak addig védtelen, míg szárad a körömlakkja. Varangy nekem bejön különben :) hasonló erdei rejtôszínt viselek épp.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. amíg nincs itthon lemosó, lehetetlennek tartom, hogy ő fesse ki, így is nagyon necces, ha én, ne fokozzuk a hangulatot megfelelő segédeszköz hiányában!

   Törlés
 12. Feketét mindenképp!!! ;o)
  Valami fekete-fehér, régi magyar filmben volt divat berkekben használatos szín elnevezés a Haldokló majom...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. fekete kell. pont. ;)

   Haldokló majom?ne túlozzunk,kérem _D

   Törlés
 13. Na, hát erre kell még egy réteg, akkor szebb lesz. Egy szép varangy, mindenestre a ruhatól függ, mert lehet ez a szín még telitalálat. De ket rétegben.
  Mélypiros, bordó viszont _kell_ minden nőnek, klasszikus, elegáns, vakmerő, romantikus, érzékeny, vad, mikor épp mi kell. Szóval olyat még vegyél.

  (Annyira ismerem ezt egyébként, amikor kell vennem _magamnak_ valamit, és akkor jó lesz)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. minden napra egy réteg!
   bordó / mélypiros - éreztem, hogy az kell,zsigereimben van biztos a nő ;)

   (és jó lesz?)

   Törlés
  2. Igen, jó lesz. Talän, mert elterelődnek az ember gondolatai. Mindig a gondolatokkal van a baj.

   Törlés
 14. nekem főiskolai vizsgaidőszakban kezdődött a körömfestés-láz. valamivel el kellett ütni az időd, ami nem a tanulás volt. :)
  most már odáig jutottam, hogy pl. van 3 piros lakkom, amiket azért vettem, mert ezek olyan más árnyalatok (tök egyforma mindegyik). és persze ezenkívül van még jó néhány, ami a boltban tetszett, megvettem, de azóta a eszembe se jutott használni. körmöt festeni jó móka! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ott a pont:jó móka!
   viszont, hogy pirosból egyszerre három is, azt még emésztem:)

   Törlés
 15. A nagylányom ránézett a képre és ő mint hozzáértő rábökte: de szép a körme! (Hozzáteszem, nem olvasott semmit, első megérzés.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. szívesen elcserélem bordóra;)
   és csókoltatom :D

   Törlés
 16. A varangyos mondatodtól én is megdöglöttem a röhögéstől! :D

  VálaszTörlés
 17. "És akarok még sok másszínű tintát,
  bronzot, ezüstöt, zöldet, aranyat,
  és kellene még sok száz és ezer,
  és kellene még aztán millió:
  tréfás-lila, bor-színű, néma-szürke,
  szemérmetes, szerelmes, rikitó,
  és kellene szomorú-viola
  és téglabarna és kék is, de halvány,
  akár a színes kapuablak árnya
  augusztusi délkor a kapualján.
  És akarok még égő-pirosat,
  vérszínűt, mint a mérges alkonyat..."
  Közhely nagyon? Ez jutott most erről eszembe.

  VálaszTörlés
 18. Ez tényleg rettenetesen ronda :)
  De ha elég répát pucolsz, talán elmúlik.

  VálaszTörlés
 19. Sok-sok éve, középiskolás koromban estem át ezen a korszakon. Imádtam a különleges színeket a körmömön, de mivel turcsi kis babakörmökkel áldott meg az ég, mindig éppen annyit növesztettem rajta, mint amilyen az eredeti hossza volt, így komoly karmaim keletkeztek. Erre jött pl. a fémesen csillogó királykék, vagy hasonlóan nem kifejezetten rejtő színek. Ennek megfelelően nem vettek elég komolyan a suliban, de a körmeim mindig ragyogtak. Egészen addig, míg egy mosási procedúra alkalmával a ruha csavarásánál a bemutató ujjam körmének lengő fele fogta magát, és kecsesen hátrahajtott a köröm fix felére. Néztem és sikítottam, mert az ívek kifordulása miatt fájt a mutatvány. Akkor visszahajtottam a helyére, látszólag nem sérült, de mégis csak gyyengült a rendszer, mert pár nap múlva leszakadt tőből. Na azóta rövidek a körmeim, és egyúttal azóta festetlenek is. És azóta van az, hogy szépnek találom a kezem pucér valójában, és ha vékony fehér csík megjelenik az ujjaim végén, már csípem is le az ollóval csumára. De a festési tyeknyika engem is érdekel, mert a bejegyzésed szerint én is rosszul csináltam. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hihi, előtte volt egy durva, de fájdalmatlan balesetem is a karmaimmal, tesi órán, amikor a röplabda felé nyúltam, és ritmusos tak-tak-tak-tak-ban röppent alá jobb kezem négy körme. Természetesen tőből. De gyorsan visszanövesztettem őket... akkor még.

   Törlés
  2. előkeresem, biztosan megtalálom,oké?
   nekem nem voltak festett körmeim, lehet, hogy most élem a középiskolás korom, nem tudom, mindenesetre ez most jólesik. nem hosszúak a körmeim, az nagyon zavarna mindenben, meg azért szeretnek törni is, pont elegendőek, úgy mondom.

   Törlés
  3. kirázott a hideg ettől.. :(

   Törlés
 20. "Zöld és sárga, és rőt, és drapp, és vörös és bronz és mályva és bézs és türkiz és barna és piros és halványlila és bíbor, okker és méz és gyöngyház színű és ezüst és fényes, arany és keki és rubin és felhő, szürke és málna és pink és nefelejcskék!" Ezek József álomkabátjának színei, de körömre is szépek llehetnek!

  VálaszTörlés
 21. Zazi, úgy látszik, 40 fölött benő az ember lánya feje lágya, én is idén nyáron kerültem közelebbi barátságba a körmeimmel (addig tövig nyissz, most már hajlandó vagyok reszelgetni is őket, mint a nyuszika). Viszont nagy örömömre ráleltem a zselés lakk nevű csodára, amit ugyan csak a körmös tud felkenni, mert kell hozzá kütyü, viszont alapban egy hónapig nem kell hozzányúlni! Kérdezz utána, ajánlom!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. na, ez szuper,csak nekem nincs időm körmöshöz menni,ez van, pedig lehet, hogy jó lenne. addig is maradok a simán felkenhetőnél,úgyis váltogatni akarom! még kicist várok a korral, utána idő is lesz ;)

   Törlés
 22. Én 41 vagyok, bár körömfestéssel időnként próbálkoztam (több-kevesebb sikerrel), viszont egy hete rászántam magam, és elmentem egy KÖRMÖSHÖZ, és csináltattam shellac tartós lakkozást, méghozzá francia manikűröset, tökjól néz ki, és nem kopik - viszont nem jön ki egy ezresből...

  VálaszTörlés
 23. Itt is itt vagyok.

  Ha olyan vicces lennek, mint te, atmennek a kaves blogra, ott fizetik a legjobbakat.

  VálaszTörlés
 24. A tökéletes bordó: Manhattan 410T. Tudod hány évig kerestem? És tudod hány üveg körömlakkom van otthon majdnem ilyen árnyalatban, ami mégsem jó? Nem merem leírni a számot.

  VálaszTörlés