2012. május 21., hétfő

Törekedjünk konkrétumok mondására

Majd leírom, hogy is vagyok mostanság, de most inkább rögzíteni szeretném, hogy a balkonparadicsomok (nem a saját palánták, mert azokat a Zsömlekutya az első napoztatásnál akkurátusan kiszedte a cserépből, megcsócsálta őket, majd kicsit még páros lábbal ugrándozott is rajtuk, vagyis tönkrementek, mondjuk ki) egészen jól vannak, Zsöminek mutattam, hogy nem, nem idegenek, nem, nem bántjuk őket, nem, nem kell félteni minket tőlük. 
Még hozzátettem, mert a szép szó mellé konkrétum is kell,  hogy ha ki meri szedni őket, agyoncsapom, az tuti.

Így most az a helyzet, hogy a hatalmas kertben, ahol a fű mellett van tök üres veteményes is, van néhány cserép, benne néhány balkonparadicsommal. A cserepek, ha veszélyt látnak, felkerülnek az asztalra. Szinte felugranak.









6 megjegyzés:

  1. Eszméletlenül szép a parid. Irigy vagyok (meg a bodzára is, mert itt Bp-en nem tudom hol lehet ólommentes bodzát szedni...)! Én későn kaptam észbe, márciusban vetettem a pari magokat, már szép kis palántáim vannak, de még nem is virágoznak...azért nagy reménységgel vagyok, hogy ha nem is kell konzervgyárat keresnem a felesleges paradicsomjaimnak, de lesz elegendő termés :-)

    VálaszTörlés
  2. na várjunk csak. ez nem a nevelt paradicsom, azt zsömle elintézte nekünk,ezeket vettük,csak ilyen kis helyrék és olybá tűnik, szeretnek nálunk.még szeretnék venni,mert tömegesen szokott lenni, de vagy kutya vagy kert első évben :(

    a bodzát értem, a patakparton szedtük,ez volt az esti séta, és ha még elmondom, hoyg a kis Zsömi közben ki-beugrált a vízbe, azt hittük,megesszük!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most azon aggódom, megmaradnak-e a nagy esőzésben a palántáim... a lépcsőházban nincs hely, viszont esik és félek, h kirohadnak. Kár lenne értük, mert a MonJardintól vettem magokat és különleges fajták. Már láttam lelki szemeim előtt, a saját termesztésű színes paradicsomos salátákat... Nem egyszerű a gazda élete (még akkor sem, ha csak pár cserépnyi a birtoka) :-)

      Törlés
  3. rengeteg éves veteményezős múlttal a hátam mögött azt mondom,h nem rohadnak ki. van valami nyílás alul,ahol kifolyhat a felesleges víz?
    a MonJardin-től nekem csíkos céklám van és valami érdekes salátám,képzeld, de a színes paradicsomok most roppantul izgatnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tapasztalat megosztását! Az egyik balkonládát elfelejtettem kilyukasztani...na akkor azt felteszem a párkányra (kevesebb víz éri)...csíkos céklát én i s vettem, szépen növekednek, bár lövésem nincs mit csinálok belőle, mert párolt céklát eddig nem ettem :-) Viszont muszáj volt vennem, mert annyira szép! Mellé ázsiai salit és zeiten (?) salátát vetettem, mind kikelt. És nagyon finomak!!! Ha lesz paradicsom termés beszámolok a mennyiség-minőség-íz kombóról!

      Törlés