2012. május 23., szerda

Hirtelen felindulásból elkövetett tervszerűség

Hogy tegnap az ebéd majdnem elmaradt fazekak hiányában, az úgy történt, hoyg mindben bodza ült, még a nem fazekakban is, a hűtőben is, a fürdőszobában is, bodza bodza hátán. Nem volt miben ebédet főzzek, végül sült spárga lett, mert serpenyőm még volt és áldottam az eszem, hogy nagyjából betervezem, mit eszünk egy adott héten, spárgát pedig most kell enni, mert szezonja van.
Szezonja van a befőzésnek is, amikor vége az úri huncutságnak, hogy eper-mangó-gyömbér-lime, nagyüzem van, kérem, üvegmosás dögivel.



 több üveges fotó pedig itt

6 megjegyzés:

  1. Te olyan bodzaszörpöt készítesz, ami eláll sokáig? Kíváncsi lennék a receptedre. Én csak amolyan hideg vízben kiáztatottat, citrom-cukor stb. És pár nap alatt elfogyasztjuk.

    VálaszTörlés
  2. olyat! meg bodzalimonádét is, ezt naponta:)
    http://befozok.freeblog.hu/archives/2012/05/18/bodzavirag_szorp/

    VálaszTörlés
  3. Ismerős helyzet!De ha már a bodzánál tartunk, nem ismered a főzés nélküli receptet?Én már 10 éve azt csinálom,u.ú. eláll sokáig,csak kevesebb a pepecs vele.ÉÉÉs nagyon finom!

    VálaszTörlés
  4. nem ismerem,megoszthatod nyugodtan! :)))

    VálaszTörlés
  5. Csak szirupot kell készíteni, az meg nem annyira vacakolós,összedobálni a belevalókat és 6 napig állni hagyni.De minden nap meg kell keverni.Én vettem erre a célra egy jó nagy műanyag zárható hordót,azt telerakom így egyszerre üvegezhetem is mindet.

    VálaszTörlés
  6. Jaj de jó, köszönöm a linket:)

    VálaszTörlés