mi egy pirítóssal történhet, hogy kéksajtkrém kerül a tetejére. A sajtokat egyébként a sütiburában* szoktam érlelni, mindenféle sajtot beteszek pár napra, jót tesz nekik a csendes, magányos elmélkedés, néhány nap elszigetelt magány után könnyen kezelhetővé, simulékonnyá, értékeiket felszínre hozóvá válnak. Zamatossá.
A kéksajt esetében a sajtot összenyomkodom puha vajjal, ennyi a történet főszála, a csapásvonal,
ahonnan azonban elágaz(hat)nak a mellékutak, ugyanis ha sietős, akkor csak megkenem vele a pirítóst, ha otthon maradós, akkor jöhet hozzá kevés lilahagyma, ha felvágós, akkor diót morzsolunk rá.
És megesszük, ezt ki ne hagyjam ebből a fontos történetből. Méghozzá boldogan.
* a sütiket pedig üvegbe teszem, mint tudjuk
Jaj, ez merénylet, ez provokáció!!!
VálaszTörlésMi lesz így a fogyókúrámmal? :D
Én is tiltakozom!!! :))
VálaszTörlésmivel a kéksajt nagyon zamatos, nagyon kevés is elég belőle, ígérem :)
VálaszTörlésMmmmmmm... pont vettem kéksajtot ma, mert nagyon megkívántam. Fokhagymakrém levesbe terveztem belemorzsolni, na de azért erre még jut. :) Nyami! :D
VálaszTörlésjusson a levesbe is, abba igen finom :O)
VálaszTörlés