2011. március 2., szerda

Ahogy haladok

előre a történetben, úgy leszek egyre ingerültebb, egyre idegesebb... a Kárász Nellire.

17 megjegyzés:

  1. Én nem akartam korábbban írni, de éppen így éreztem, amikor olvastam...

    VálaszTörlés
  2. nem tudom, ez a rendes hozzáállás avagy sem, de én megbolondulok tőle...

    VálaszTörlés
  3. Én hol az egyiktől hol a másiktól lettem ideges, azonosulni egyikőjükkel sem tudtam. Ezzel együtt eléggé megdolgoztatta a érzelmeimet.

    VálaszTörlés
  4. Bocs, nem találom a megfelelő szót: hatott az érzelmeimre, néhol felkavart, feszült állapotot okozott, ilyesmi.

    VálaszTörlés
  5. nem marad észrevétlen, az már egyszer biztos!

    VálaszTörlés
  6. Azért csak óvatosan haragudj rá, mert ma van a névnapja :o))

    VálaszTörlés
  7. nem is tudom, de az pl. hogy iszonyú savanyú, örömtelen, már a házasság előtt is
    de ez nem egyedüli dolog, majd még próbálom megfogalmazni
    miért, neked szimpatikus volt?

    VálaszTörlés
  8. Nekem imponált a kívülállósága, és sajnáltam is az ugyanebből fakadó sebezhetősége miatt. Van benne valami a görög hősnőkből, akiket tisztelni szokás még a szerencsétlenségben is.
    Engem a környezete jobban idegesített, nem a Sanyi, hanem a többiek.

    VálaszTörlés
  9. Az édesanyja mindenképpen idegesített, de engem ő maga is, bár sajnáltam (most végeztem a könyvvel, azonban volt benne egy, az olvasót (engem) megmagyarázhatatlanul ingerlékennyé tevő tulajdonsága, nem egy, hanem a lénye inkább.

    VálaszTörlés
  10. Szokták Németh hőseit görög tragédiák hősnőihez hasonlítani, de míg ők valóban valami nagy dolgokért áldozzák az életüket, Németh hősei a maguk életidegenségébe rokkannak bele. Nem lehet úgy élni az életet, hogy mindenek fölött állónak tartom magam, és soha semmiben nem lelek örömöt. Szerintem. Illetve lehet, de minek. (Nellinél már csak Kurátor Zsófi elviselhetetlenebb.) Érdekes, Égető Eszterre nem így emlékszem.

    VálaszTörlés
  11. No, ennyi elég is volt nekem :)) Már biztos, hogy elkerülöm, vagy elugrok előle ! Van elég idegeskednivalóm, nem bosszantom magam még a könyvemmel is :)) Örülök, hogy leírtad !

    VálaszTörlés
  12. Gina, el ne riasszon!A könyv maga baromi jó, Németh Lászlót most fedeztem fel, remekül ír, mindent ért, mindent lát, itt a főhős jelleméről nem egyezünk meg, ami viszont egyáltalán nem baj, én is érzem, amit Eszter mond, csak másképpen érzem mégis.
    A könyv remek!

    VálaszTörlés
  13. (Mondjuk annál nagyobb tragédia nekem nem kell, mint ha még nagy dolog sincs, amiért valamit feláldozhatnék. Nelli szerintem nem élet- hanem környzetidegen, máskülönben nem válna belőle gyilkos. Az ő esetében a gyilkosság a legnagyobb életigenlés.
    Szerintem.)

    VálaszTörlés