2010. december 5., vasárnap

Ez a bejegyzés

most nem jöhetett volna létre, ha
1. a mai, a falunkban lévő vásárban nem hangzik el a termékeim láttán az a mondat, hogy mit képzel ez, ennyiért adja, hol él ez (háromszor)
2.nincs ez a jóember, aki felváltott, mert testileg-lelkileg kicsit leeresztettem

Ha ez a kettő nincs, lehet, hogy ott állok most is a fagyban, jégben, de mivel van, én már itthon  melegedem. Egyébként pedig az a hülye, aki a tegnapi nagyon nagy sikerű Waldorf-vásár után ettől az egy mondattól hagyja magát befolyásolni, nem igaz? 
(nem akarok hülye lenni, nem akarok)

19 megjegyzés:

  1. Az ilyen bájos teremtést odaállítanám, és megcsináltatnám vele ugyanazokat a termékeket, amiknek az árát sokallotta. És utána megkérdezném, most mennyit kér érte? :)
    Nem nagyon értik az emberek, mennyi munka van a kézzel készített dolgokkal. És fogalmuk sincs, mennyi időbe telik elkészíteni. Arról pedig végképp nincs, hogy mennyi anyagot, áramot, energiát emészt fel a munka.
    Láttam tegnap a munkáidat, és azt kell mondjam, mindegyik egyedi, stílusos, hordható, használható. És nem utolsósorban rajtuk hagytad a névjegyed. Ez utóbbi abszolút pozitívan értendő. Mert ha ez nem látszik, akkor csak átlagholmik.

    VálaszTörlés
  2. Én is odaállítanám, jó ötlet!
    És mondd, ott voltál, de nem jöttél oda? Vagy odajöttél, csak szita vagyok? jaj, rengetegen voltak, az az én közegem, írok is róla!

    (utolsó bekezdésed emelt rajtam, a hangulatomon)

    VálaszTörlés
  3. Biztos nehéz napok vannak mögötted, de nem szabad meghallani ezeket a megjegyzéseket.

    Sajnálom, hogy azt nem hallottad, hányan dicsérték meg a "kis" táskám a héten.

    VálaszTörlés
  4. No, hát az ilyen beszólástól én már csak fel sem mérgelődöm :) Azt szoktam mondani, tessék kérem elmenni egy játéküzletbe (esetedben butikba), és megnézni mi mennyibe kerül, hát, a mi árainknak sokszorosába, a tucatbóvli. Nem egyedi, különleges, igényes kézimunka, mint amilyenek a munkáid. Na, azért!

    VálaszTörlés
  5. Szerintem ez tobb ponton hulyeseg.;-) (csak mert szeretlek).
    A kezmuves munka NEM kubikussag, amit oraberben kell merni. Engem legalabbis teljesen hidegen hagy, hogy egy darabban mennyi a `munkaido`. Attol meg lehet randa, hogy beletette szivet lelket, engem ez sem erdekel. Ami erdekel, hogy a kesz darab haza akarna-e velem jonni vagy sem. Nem mindenkit szeretnek hazavinni:-) Es en nem erzem jo modszernek, ha a vevot ezzel probalod meggyozni, mert azt hiszem, akinek ez a baja, az ettol sem fogja meggondolni magat. Azt el kell kuldeni a kinaiba, ahol pontosan azt talalja, amit keres.
    Amit te csinalsz szivem, az nem egy muanyag, csicsas, plazacucc izlesu leny eletebe szukseges... jo neki. Helyette szepen kigondoljak, hogy mi a `szep`, es neki csak ki kell fzetni. Te pedig MAGAD gondolod ki, hogy mi a szep, es szerintem EZT kell megfizetni!!! az hogy meg precizen, szepen is dolgozol az `csak` raadas.
    A waldorf-ra nyilvan olyanok mentek, akiknek a tomegizlestol hanyingeruk van (en nem voltam, mert messez van:-D)es csak ittak azt amit te odavittel. A falunapra meg olyan ment, akinek nem volt eleg csillogos, zizegos es zenelos, amit vittel. NEM KELL, MINDENKINEK TETSZENI. Onnan tudod, hogy jol csinalod a dolgodat!!!
    Puszi.

    VálaszTörlés
  6. Tegnap láttam a munkáidat és mondtam is BoGarKrea-nak, hogy élőben szebbek, mint a képeken.
    Eladási tippket nem tudok mondani, arra nekem sincsen stratégiám. De valóban, oda kéne állítani némely embert, hogy min. végignézze, ahogy elkészül egy darab, aztán felsorolni neki, hogy mennyi az anyagköltség, a rezsi, (számítógépes cégek min. 4000 Ft+ áfa rezsiköltséggel dolgoznak óránként) az adó, a járulékok- ha nem is volt bevételed, akkor is... Erre még jön a szervezés költsége, hogy eljuttasd a vásárlóhoz a terméket, az árusítás díja... stb.
    Szóval, normális ember ma nem nyit boltot.
    Azért fel a fejjel. :)

    VálaszTörlés
  7. Varga Gabi - Barka Fonal2010. december 5. 16:13

    Az hogy a termékeid szépek, egyediek és igényesen kivitelezettek, nem is kérdés, de az árképzésed is teljesen korrekt, efelől ne legyen kétséged.

    Tegnap alaposan körbenéztem én is ebben a vásárban, és láttam mindkét végletet, nemezelt, macis applikációval rendelkező kistáskát 800 Ft-ért, aminek az árából az alapanyag jöhet csak ki, a befektett munka semmiképp, de pici, horgolt csörgő is volt az egyik árusnál 6000 Ft-ért. Mondanom sem kell, egyik sem jött velünk haza.

    Nem figyeltem minden egyes termékednek az árát, de amiket vettünk tegnap, egyiknél sem szaladt fel a szemöldököm, sőt, a kispárnáért kicsit többet is elkérhettél volna szerintem.
    Ezt marketingesként, de nyitott szemmel járó anyukaként is írom.

    A helyi vásár a "gyöngyöket szórtál a disznók elé" tipikus esete, ne tulajdoníts neki jelentőséget.

    Ja, és nagyon örültem Neked, pont ilyennek képzeltelek el. :)

    Zsangyal, hogy kerültük el egymást?

    VálaszTörlés
  8. Ne is foglalkozz vele...nem tudja, amit mi.:-))) Bár egy hete én is megfeküdtem, mert direkt itt agyaltam apró kis termékeim árusitásánál...hogy milyen áron is legyenek a falunak. Életem első kis munkái voltak fele MESKA-áron...csak úgy...és visszakaptam, hogy drága.:-((( Pedig nem meggazdagodni akrtam, csak kicsit kipróbálni, hogy másnak is tetszik-e valamim. Na mindegy...most megint csak ajándékba varrok és barkácsolok.:-)))

    VálaszTörlés
  9. Már leírták, de tényleg így van, nem kell mindenkinek tetszeni...
    Fogalmazd meg, ki a célcsoportod (az kevés, hogy az, akinek tetszenek a munkáid :-) vagy tőled vásárol :-) ) egy idő után, ránézésre meg fogod mondani, ki az akivel érdemes foglalkozni komolyabban (úgy értem a vásárban a nézelődök között) és ki az, aki megnézi, és lefitymálja.
    Ő nem a te célcsoportod, és kész. Kár rá gondolatod és energiát pazarolni, mert olyantól veszi el az időt, aki viszont tényleg vásárolni akar tőled.
    Nem kell mindenkinek, mindenáron eladni, mert az nagyon megbosszulja magát, a kukacoskodók később is azok lesznek, és csak az energiát és az időt veszik el tőled, mert majd ki akarja cserélni, meg kitalálja, hogy nem jó, meg ilyen baja van, meg olyan baja van...
    Ezt tíz éves kereskedelmi tapasztalat alapján mondom :-)

    egyébként pedig kár, hogy olyan messze vagyok, így nem láthattam, cserébe tegnap kinéztem az itteni kézműves vásárra, és azt kell mondjam, nem volt ilyen jellegű árus, egyetlen egy textiles volt, aki polár párnákat árult, igen csalódott voltam

    VálaszTörlés
  10. Találtam egy nagyon értékes bejegyzést!!!!!
    http://adamariii.blogspot.com/2010/12/hogyan-kezeld-kritikat.html
    Remélem segít neked is,ahogy nekem....
    Puszi!

    VálaszTörlés
  11. Töröld, töröld :)

    Eleinte nagyon tud fájni az ilyen, de rá tudod magad nevelni, hogy ne vedd fel.
    Már nem is reagálok az ilyen megjegyzésekre( és az ilyent én is tudnék! felkiáltásokra sem). Bármit mondanék, magyarázkodás lenne.
    Gondolj csak bele, annyian kedvelik, amit csinálsz, nem kell, hogy mindenki szeresse(n)!

    VálaszTörlés
  12. Felvettem a láthatatlanná tévő köpönyegem, ezért nem találkoztam senkivel :D
    Egyébként nem azt írtam, hogy fejtágítást kell tartani az árakon sápítozóknak. Mindössze azt akartam megvilágítani, hogy fogalmuk sincs az egészről, és nem is akarnak a mélyére látni. És igen, az ilyennek felesleges magyarázni.
    Mert persze, én biztosan olcsóbban ki tudok hozni bármi ilyet, "csak" gyakorlatom nincs a szabásban-varrásban, és "csak" varrógépem nincs. :) Innentől a fene megette az egészet.
    Viszont könyvet tudok kötni (meg lassan kiderül, hogy kesztyűt is ;). Mert ezt tanultam, és nap mint nap ezt csinálom. És ehhez vannak eszközeim, anyagaim. Ennyi.

    VálaszTörlés
  13. Ne is törődj vele! Olyanokat készítesz amit szeretsz, s a szívedből jön.Aki nem érzi a lelked benne, az nem erre vágyott.
    Jó melegedést :)

    VálaszTörlés
  14. Melegedem, lányok, melegedem...

    VálaszTörlés
  15. Prímás férjemet is egyszer megszólta egy rendező "hölgy"...:
    - Ezért a kis órányi táncházért ennyi és ennyi pénzt elkérni?!
    ...Férjem a maga szelíd módján odatartotta a hegedűt és a vonót...:
    - Tessék csak megpróbálni megszólaltatni a hangszert...

    További békés adventet kívánok!

    VálaszTörlés
  16. Makovecz mondta, hogy a prosti az, aki mindenkinek meg akar felelni... szerintem érdemes rajta elgondolkoznod, no meg nekem is.

    VálaszTörlés
  17. Emi, köszönöm...

    Colette: aki 42 évig prostiként működött és azt találta természetesnek, annak nehéz az átállás, de igyekszik.

    VálaszTörlés
  18. Zaza, én többek között ezért nem bírtam falun, megkönnyebbülés volt 5 év után a büdös város. Ott többen gondolják, hogy ítélkezhetnek, hangosan vagy alattomosan. Vagy csak jobban hallatszik...és egy beszólás mellett nehezebb elmenni, mert holnap is szembejön az utcán :-(
    Írj léci a szombatiról is!

    VálaszTörlés
  19. Ó, sajnállak, remélem, azóta megnyugtattak a lányok.
    Néha én is arra jövök rá, hogy az embereknek csak nagyon kis része gondolkodik hasonlóan. Viszont jobban értékelem, hogy mégiscsak vannak olyanok.
    Sok, igazán megfelelő vásárlót kívánok, és ne hagyd magad!

    VálaszTörlés