2010. szeptember 13., hétfő

Vágy és valóság

Nem mondom, vannak nekem elérhetetlen, de legalábbis annak tűnő álmaim és vágyaim, egy hónapot tölteni egy északi helyen, nézni Aurora Borealist, meg részt venni egy olajbogyószüreten, meg egy külső-belső teljes renoválás (nemcsak a házra gondolok), persze, álmodozni lehet, de az, hogy egy két napra főzött ebéd (és akkor itt fokozhatom, hogy egyfélét két napra, kétfélét, vagy éppen több kis finomságról van szó) valóban elég legyen két napra, s ne a második nap késő délelőttjén döbbenjek rá, hogy már megint nem, szóval, ezt nem érzem idetartozónak.
Mégis.

7 megjegyzés:

  1. Aurorát én is meglesném,tegnap láttam a tévében,de úgy sejtem élőben sokkal-sokkal,sőt fényévekkel szebb lehet az északi fény.:)

    VálaszTörlés
  2. Látod Rita,én is pont így járok rendszeresen!
    5 emberre főzni,amiből 1 idős,egy gyerek,és 1 felnőtt,egy kiskorú-de nagyétkűek,és akkor még itt vagyok én is,aki madárka adagot eszik,mégsem elég:))

    VálaszTörlés
  3. Ismeros:-) en a turos taskakkal vagyok igy, mikor kisul a 2 tepsi (min 20db), jolesoen hatra dolok, hogy akkor aznapi edesseg meg masnap reggeli kipipalva....haaat. Ja es a fiuk nem igazan szertik a turot, de azert lekvarral lecsuszik;-)

    VálaszTörlés
  4. igen, igen, gondoltam én, hogy nem egyedi, de (éppen) azért bosszantó is, meg jó is, mert legalább ízlik a főztünk- de akkor is :o)

    VálaszTörlés
  5. Én mostanában rendszeresen járok úgy,hogy ami másnapra megmarad nem elég mindenkinek, ezért mást kell főznöm. Ilyenkor persze az előző napi maradék már senkinek sem kell és megy a kukába.
    Azért,izgalmas dolog a főzés.Mire mindennap kitalálom, hogy mit főzzek!És biztos, hogy a három gyerek közül egy húzza a száját az asztalnál!

    VálaszTörlés
  6. Mai vitapont a férjemmel: ha már tegnap este három napra előre gondolkodva főztem, akkor talán nem kellene a darált hússal készült zöldséges egytálételhez a sült csirkecombot megenni, mert hogy mindkettőt főételnek szántam két különböző napra!(Én győztem, de nem volt könnyű menet!)
    Ja, és azért, hogy tegnap este három napra előre gondolkodva főztem, ma este még készült krumplipüré köretnek és szilva leves.

    VálaszTörlés
  7. Mai vitapont a férjemmel: ha már tegnap este három napra előre gondolkodva főztem, akkor talán nem kellene a darált hússal készült zöldséges egytálételhez a sült csirkecombot megenni, mert hogy mindkettőt főételnek szántam két különböző napra!(Én győztem, de nem volt könnyű menet!)
    Ja, és azért, hogy tegnap este három napra előre gondolkodva főztem, ma este még készült krumplipüré köretnek és szilva leves.

    VálaszTörlés