2009. január 31., szombat

Mert varrok is

Anyahajó azt mondja, eltűntem a blogtérből. Milyen érdekes, ezen járt az eszem délután, szóval, milyen érdekes, hogy csak néhány napot nem voltam, nem ontottam a jobbnál jobb remekműveimet, és nem osztottam meg az aktuális gondolataimat- máris azt mondják, eltűntem. Ez ( a blogom rövidke életét tekintve) igen dicséretes, hagy ne mondjam, hízelgő.

Mindenesetre varrtam én, mert igény az van rá családi körben is (meg azon túlmenően is), most éppen a Legnagyobb került sorra, aki sikeresen abszolválta első egyetemi félévét az ELTE-n, ez komoly indok egy táska készítéséhez. Eleddig is mama-féle táskája volt, de oly nagy hurcolásnak volt kitéve, hogy némiképpen megadta magát az egyetemista léthez szükséges jegyzetek, meg egyebek súlya alatt, kellett egy rendes, na.
Hát legyen, ez született.

A táskában két érdekesség van, még egyelőre azt hiszem, hogy feltaláltam a spanyol viaszt, mindaddig, amíg valaki fel nem világosít, hogy ez ősrégi ötlet.

1. A táska oldalába tettem egy palacktartót, Zsófinál mindig van ásványvíz, így viszont nem gurul el, nem kell keresgélni, mindig kézközelben van.

2. A táska aljába tettem egy merevítőt, ami tkp. egy erős műanyag. A táska alsó részére varrtam egy két oldalán nyitott csövet, amibe bele kell csúsztatni a kartont, műanyagot, s így viszont mosásnál egy mozdulattal ki lehet venni. Szerintem jobb, ha van alul egy kis tartása a táskának, ha nehezebbet teszünk bele, nem lóg.



És sikerült mágneszárat is beletennem, amit így takartam el, hogy ne látszódjon sehol. (A fénykép sem nagyon látszik, elkapkodtam újfent.)



Zsófinak nagyon tetszik, nekem meg az ő öröme.


19 megjegyzés:

  1. Csini, jó ötlet a palacktartó, az tényleg kell a diákembernek :o)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ismerős konstrukció :D Bár az enyém kétségtelenül szebb ;)Gratula hozzá! Nagyon ügyes voltál!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon remek anya vagy!!!!!Olyan jó rézés,amikor látjuk a gyerekeinket örülni!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik, szívesen hordanám én is :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó és ötletes! A színeiért különösen odavagyok!:)

    VálaszTörlés
  6. Ügyes ötletek, jó színösszeállítás. Ja és tetszik a tulipános fejléced. Na és a cimke, amit bevarrtál, jut eszembe még mindig nem oldottam meg az enyémet.

    VálaszTörlés
  7. Én mostanság táskamániában „szenvedek”:), így mindig felfigyelek a klassz dolgokra.
    Szuper lett ez a táskád, külön tetszik a palacktartó ötlete és a merevítés. A színeit és , a formáját is nagyon eltaláltad,gratulálok hozzá.

    VálaszTörlés
  8. Mammka!..... :o))))))))
    Julcsi! Érdekes, mert én a lilát nem is szeretem, de ez olyan fáradt lila, ez tetszik. Elvégre ebből varrtam magamnak ruhát, ez már csak a maradék.
    Pille! Nekem sem ártana... :o)

    VálaszTörlés
  9. Jó lett ez a táskád is. Én is varrtam már palacktartót a gimis lányom táskájába, mert volt idő, hogy nem volt hajlandó elfogadni azt a tanácsomat, hogy ne befőttes üvegben vigye a teát...
    Egy másik táska aljába pedig én is tettem műanyaglapot, és azóta is keresek olyan műanyagot...
    De mindemellett csodálom, hogy hogy jut időd ilyesmire a munka után. Ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  10. Egyszerűen szuper! Nem találok szavakat. Szerencsés lánykád van...

    VálaszTörlés
  11. Nekem is kell palacktartó!!! Jó ötlet! Én egyik táskámba gumiszalagot építettem be, de vagy túl laza volt és a víz eldőlt vagy túl szoros, akkor meg nem tudtam beleoperálni... Szóval halottnak a csók - effektus...

    És a külalak is tökjó, nem csak a belbecs... A felső kép meg (izé, hogy is hívják... fejléc, ugye? Na attól teljesen odáig vagyok meg vissza...!!)

    VálaszTörlés
  12. Én meg attól, hogy be tudtam rakni... Egyébként le fogom cserélni, mert nem az enyém, sajnos. :o(

    VálaszTörlés
  13. Nagyon tetszik. Nkem ehhez hasonlók csak fejben vannak.

    VálaszTörlés
  14. Hát, ha visszaolvasol, látsz mindenfélét nálam, így aztán tapasztalhatod, hogy én nem az a mindent meg tudok varrni-típus vagyok...

    VálaszTörlés
  15. Ezek a virágok... a palacktartó...! Hát, ezt én is elhordanám...

    VálaszTörlés