2008. december 19., péntek

Siker, meg köszönet, meg öröm- mindez együtt

Úgy látom, szép nagy szünetek vannak a bejegyzéseim között, az, hogy milyen sűrűn írok valamit, mindig mutatja az aktuális időfelhasználásomat. Az elmúlt napokban nagyon nem volt időm, pedig lett volna miről, de most loptam 3 napot, így pótolgatom a restanciám. Elméletileg a suliban kellene lennem, de én már olyan fásult (és fáradt) vagyok, hogy erre a 2 órára be sem megyek, ellenben itthon maradok. És holnap sem megyek dolgozni, hiába munkanap (ezek ráadásul engem mindig megzavarnak, ezek az ide-oda rakosgatott napok), és nem megyek be a 3 órára a suliba sem, hanem végre elmegyek és veszek ajándékokat. Mert egy darab sincs, nem is vagyok késésben. :o(

Na, akkor most a sikerekről. Minden információ a tegnapi napra sűrűsödött be, koncentrátumként kaptam. Részletesen:

1. Lezajlott a cég évzáró értekezlete, amit én (és csak én) Christmas party-nak nevezek, ez az, amiről írtam, hogy én vagyok a hoppmester, a szervező, a konferanszié, a felszolgáló és a fogadóbizottság egy személyben. Az újságírók jól érezték magukat, kaptak enni-inni, kaptak információt, meg sajtómappát, meg mindent, még külön ajándékot is búcsúzáskor. Kedves voltam, meg aranyos, meg gondoskodtam róluk, aztán elmentek.

Akkor átmentem a másik terembe és szembenéztem az ott rám (is) váró 130 emberrel, odamentem a pulpitushoz és szépen köszöntöttem mindenkit, majd felvezettem igazgató úr prezentációját, előtte azonban mondtam néhány gondolatot. A dolog érdekessége, hogy egyik éjszaka írtam meg a beszédem, igazgató úr nem tudta megnézni, telefonon azt mondta, hogy biztosan jó, majd ott meghallja ő is a vendégekkel egyidőben.... Kicsit faksznis a pasas és akkor még nagyon eufemisztikus a megjegyzés, de bízott bennem és az jó. Nos, a végén azt mondta, hogy Micsoda beszéd!, meg Micsoda gondolatok!, meg Neki ilyen még soha, meg ilyesmiket, közben szorongatta a kezem. Sőt, tökéletesnek tartott mindent a rendezvénnyel kapcsolatban, ami azért nagyon lélekmelegítő, mert a kollégáim 1/4 része abban reménykedett, hogy semmi nem sikerül és majd jól leégünk, mert szervezetlen lesz minden, nem lesz ajándék, nem lesz ültetési rend, nem lesz hangosítás, és egyáltalán, nem lesz semmi, milyen jó lesz, mert akkor jöhet majd a "Bezzeg" duma.

Nos, jelentem, minden volt és majd azt is megírom, milyen gondolatokkal gazdagítottam a népes közönséget. Persze csak azt a részét, ami másoknak is érdekes lehet.

2. Fent említettek miatt én nem voltam a suliban, de este felhívtak a lányok és elmesélték, hogy csillagos ötöst kaptam arra a dolgozatomra, amiben Mo. és Románia felnőttképzési rendszerét hasonlítottam össze. Igen, ez az a balul elsült beadandó, ami eltűnt a pen driv-omról és amit fél éjszaka alatt ÚJRA megírtam, nagy sírások közepette. A címnek valami olyasmit adtam, hogy : "Mo. és Románia felnőttképzési rendszerének minden részletre kiterjedő vizsgálata" És akkor tanár úr aláhúzta ezt a fent jelölt részt, alá írván, hogy talán ez túlzás. Elolvasta, majd a címem fölé írta, hogy mégsem volt túlzás részemről.
Hát.

3. És akkor az, amitől teljesen elolvadtam: megkaptam a karácsonyi húzogatós ajándékomat, nem tudom, hogyan jutott be a céghez, a kollégáim miért nem szóltak, hogy valaki keres. A valaki alatt Kastanie-t értsétek, nem is, inkább így : KASTANIE-T, engem kapott. Én meg mit kaptam? Elmondani nem lehet, lefényképezem és beszúrom ide. Olyan gazdag ajándékozásban részesültem, hogy csuda.... Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy nem érdemeink alapján vagyunk megméretve... Kastanie, írok külön, most csak annyit, hogy nagyon köszönöm....
(Csak nagyon zárójelben írom le, hogy a cipésznek nincs cipője este vagyon, vagyis az én szépítészeti cuccaim egy fekete műanyag rondaságban gubbasztottak eleddig, várván a rájuk virradó szebb napot, amikor is beköltözhetnek egy szép, méltó, méretileg és esztétikailag is megfelelő neszeszerbe. Nos, Kastanienak hála, rájuk virradt eme boldog nap. )



Volt még néhány "apróság"a csomagomban, úgymint teafű, meg kandiscukor, meg mézeskalács, de ezeket már nem tudom prezentálni, mert a gyomrom (és ezzel párhuzamosan a lelkem) táplálását szolgálandó- megittam, megettem. Viszont közben Kastanie felé szeretethullámokat küldtem, remélem, odaértek.



Mondja még valaki azt, hogy nincs rendszer és rendezettség az életünkben. Nem az enyémben, nem a tiétekben, hanem mindenkiében. Mert bár kesze-kusza az életem; mert bár mindig le vagyok maradva néhány lépéssel ahhoz képest, ahol lennem kellene; mert bár nincs még egy ajándékom sem; mert bár egy mézeskalácsom sincs még, mert bár nem vásároltunk be ennivalót; mert bár szorongató érzéssel tölt el mindez--- mégis, helyére kerülnek a dolgok, elrendeződnek az ügyek, kisimulnak a gondolatok a fejben, és igen, lesz néhány olyan napom karácsony előtt, amikor helyére kerül maga a karácsony a lelkemben. Ez a legfontosabb, azt hiszem.

15 megjegyzés:

  1. A jó (ügyes,szorgos stb.) elnyeri jutalmát! :-))))

    VálaszTörlés
  2. Annyira örülök, hogy ilyen jókedvűen írsz. És igazad van! Éppen azon gondolkodtam, mikor leültem a gép elé, hogy jár nekem ennyi: amíg megiszom a kávém, addig nézelődhetek, olvashatok. Ha esetleg férjúrközben hazajön (mert tegnap óta nem dolgozik, mégsincs itthon:-D), akkor azt fogom neki mondani, hogy nem vagyok hajlandó görcsölni azon, hogy kész leszek-e a vásárra, lesz-e süti, be vannak-e csomagolva az ajándékok, mi lesz a menü(?) stb...stb...

    VálaszTörlés
  3. Jaj, nagyon izgultam, hogy bemész-e még a munkahelyedre, és megkapod-e:-)A portán hagytam.

    VálaszTörlés
  4. Ja, és gratulálok a sikeres előadáshoz és dolgozathoz.

    VálaszTörlés
  5. Kastanie, nem lehet szavakkal kifejezni, mekkora örömet, meglepetést, ámulatot és békességet szereztél nekem. Még írok Rólad és az ajándékodról ma, csak annak egy külön bejegyzést akarok szentelni. :)
    Egyébként én hétfőn és kedden is dolgozom még.

    Julcsi! Igen!!!!!!!!!!!!! :)

    Violini! Ne túlozzunk, kérem! :)

    VálaszTörlés
  6. De bizony, Violini nem túloz. Rengeteget dolgoztál, majd tessék egyszer pihenni is.

    VálaszTörlés
  7. Tyűha! Ez igen! Csuda klassz ajándékokat kaptál...

    VálaszTörlés
  8. Pihenés.... a szót is szeretem.Lesz majd az is.:)

    Nagyon, nagyon szépséges dolgokat kaptam, igen....:)

    VálaszTörlés
  9. Egyébéként... anno a vizsgaidőszakokban készítettem ki magam, nagyon dúrván. Alig aludtam, alig ettem (hoool vannak már ezek az idők...), folyton tanultam :( És mégis úgy éreztem, hogy nem tudok eleget, sokkal több idő kellene egy-egy vizsgára, de hogyan, mikor hetente néha kettő-három, vagy több is volt :( Aztán mindig azzal nyugtattam magam, ha én tiszta szívből megteszek mindent a sikerért, a hiányosságokat a fentiek kipótolták. És tényleg így volt. Nagyon sokszor éreztem, hogy ha nem kapnék segítséget, nem tudom, mi lett volna...

    VálaszTörlés
  10. Pontosan így van, de az én hitembe az is belefér, hogy nem sikerül, bár annak feldolgozása hosszabb folyamatba telik... Mert a hit mélységét mutatja, hogy amikor nem süt a nap, akkor hogyan élem meg...

    VálaszTörlés
  11. Jó olvasni ezekről a csodákról! Ilyeneket kívánok mindannyiunknak!

    VálaszTörlés
  12. Előre figyelmeztetlek - kislitániányi gondolat fordult meg a fejemben a blog olvasása közben... Először is - szerintem még nem írtam le, mennyire szerete, a stílusodat, ahogy írsz. Komolyan mondom, már ez esztétikai élményt okoz ebben a sivár nyelvezetű netes világban (nem kifejezetten a blogokra gondolok, sőőőt, jó érzés, hogy a blogokban nincsenek túl sokan az ajik és dumcsik és hasonló színvonal mondatszerkesztésben... Visszakanyarodva: írj, én szívesen olvasom:))

    Aztán az is eszembe jutott, hogy ha nagyon a mélyére nézek a vágyaimnak, akkor valahol nagyon alul irigyellek a munkádért - legalábbis amit lányregényes képzeletemben mindehhez társítok:)) Ezek azok a fajta vágyak, amikről tudjuk, hogy vannak, de nem bánjuk, hogy nem telesültek - érted, ugye? Mindenesetre nagyon örülök, hogy ennyire jól sült el minden körülötted! Különleges érzés, hogy ennyire beengedsz minket az életedbe és válogatás (vagy mondjuk inkább így - szépítés) nélkül írsz le sikert és kudarcot - No, csöpögés vége, kívánok neked sok-sok sikeres és bolgoságtól könnycseppes pillanatot a jövő évre is:))

    Finito:))))

    VálaszTörlés
  13. KicsiKató! Hát, tudod, azért ez egy naplóféle is. Ahol azért illik őszíntének lenni, legalább ott. Nem gátol az olvasótábor és ÉN vagyok az, aki tőletek kapok, minden egyes reagálás által gazdagodom, erősödöm és bátorodom. Köszönöm, amit írtál, ezeket ajándékként fogom fel.
    Egyszer majd írok a munkámról is, sokrétű és sok. Én pl. megyek hétfőn, kedden, sőt, a két ünnep között is dolgozni, mert kell, mert sok minden van. Most voltak sikerek, de láthattad, mekkora bánatok is értek az elmúlt időben, ilyen vegyes a dolog.

    Amit külön köszönök Neked, az az, amit a stílusomról írtál, most még egyszer elolvasom az egész bejegyzésedet....igazgató úr is ezt dicsérte. Szeretnék még írni arról, amiről beszéltem, mert talán jó lenne tudni, mit mondunk az elmúlt időszakról....hogyan is mondjuk azt....

    Köszönöm, Kató, igazán. :o)

    VálaszTörlés
  14. Hát,nekem már nemigen maradtak szavak,a többiek elhasználták:)
    De itt van a szeretetem és nagyon örülök,hogy voltak bőven sikerélményeid és örömeid.
    Most a napokban én is kaptam több nagy örömöt,-:Csak úgy! Megérdemetlenül.....
    Az írásaidat én is nagyon,de nagyon szeretem!!!!!

    VálaszTörlés