2014. március 17., hétfő

belenyalintás

Jó, hát nincs kedvem írni, van ilyen, nem? Vagyis kedvem még csak- csak, időm nincs. Vagyis időm még csak lenne, de témám nincs. Nem történik semmi érdekes, folydogál az életünk a megszokott mederben, csapások jönnek - mennek, megoldások érkeznek (esetleg nem), és persze, lehetne erre úgy is tekinteni, hogy zajlik az élet, de most fásult vagyok és elégedetlen és szomorú. Ki a fene akar nyafogást írni olvasni. Naugye.

Elegem van a közéletből, ami már jó ideje kizárólag csak politikát jelent, mert a köz élete kizárólag ezen a fronton hajlandó pörögni önnön hülyesége miatt. Én nem ezt érdemlem, az biztos, ezt ne mondja nekem senki. Elegem van az agymosásból, a közszolgálati csatornák behódolásából, basszus, milyen behódolásából, benyalásából, hánynom kell az egésztől. Jobban teljesítünk, jah. Felfordul a gyomrom, hogy egy nyamvadt fűszál sem nőhet ebben az országban úgy, hogy ne nőne magasabbra, erősebbre, mint a hanyatló Nyugat, bezzegország lettünk. Kár, hoyg csak a maguk szemében vagyunk bezzegek, de biztos azért van ez, mert a rothadó kapitalistáknak már nem megy olyan jól, mint nekünk. Irigyek, gondolom. És gondolom, minden okuk megvan rá, itt még élet van, semmi elkényelmesedés. Van viszont rezsicsökkentés, nem tudom, hallotta-e már valaki. 

Na jó, azért a másik oldal sem rossz, üssem őket is kicsit? Ennyi töketlent egy kupacban régen láthatott a magyar, most komolyan, Szanyi? Egy Szanyival akarnak bármit is nyerni? Jó, ne nevesítsünk, igaz. De ha ez a felhozatal (márpedig), akkor min csodálkozunk? Én már lassan semmin.

Nem érzem jól magam az országban, tudom, nemzetietlen, magyartalan, mocskos kis elégedetlen vagyok, nem érdemlek rezsicsökkentést sem, meg népnemzeti jólétet sem, gulág kell az ilyennek. Javítom magam: az ilyeneknek.

Akarhatja-e valaki, hoyg folytassam? Van ott még, ahonnan ez jött.


32 megjegyzés:

  1. Meg a Nóta TV-t sem érdemled meg! :)
    Amúgy olyan kereken és tisztán leírtál mindent, szívemből szóltál. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a Nóta TV-t végképp nem érdemlem meg :)
      nehéz ez, de jobban teljesítek, érzem, ha kimondom. holott mi változik? de akkor is.

      Törlés
  2. Szívemből, Zazi, szívemből...

    VálaszTörlés
  3. Írjad csak, írjad, főleg ha aztán jobban teljesítesz.
    Én pedig szívesen olvastam, mert nekem is a szívemből írtad....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. előbb a tv híradót nem bírtuk elviselni, most már a rádiót sem. sztem ez tragikus. :(

      Törlés
  4. Valahogy így vagyok vele én is, Rita! És nem érzem viccesnek, hogy noha benne leszek a falubeli szavazatszámláló bizottságban (nem volt jobb ötletük, pedig még számolni se tudok... na mindegy) arról viszont fogalmam sincs, hogy kire szavazzak, nem látok jó alternatívát, még akkor se, ha a nézeteimet félreteszem, és csak a praktikus kérdéseket nézem ... Régen nem így láttam, de ma már tudom, hogy egy egyöntetű nagy szar az egész ott a parlamentben. Őszinte leszek, én annak idején ezekre szavaztam, akkor is úgy, hogy ez tűnt a legkisebb rossznak a sok rossz közt. Hogy ennyire rossz lett, az azért, mert ekkora hatalmat kaptak, és ekkorával élhettek vissza. Nincsenek illúzióim: bármelyik kapott volna ilyen fölényt, mind gátlástalanul kihasználta volna. És hogy ez így alakult, ilyen többséggel, arról az egyel korábbi lépcsőfokon lejáratódott összes többi is tehet. Idióta, haszonleső infantilis banda.
    Na de! Nekem mindig az jut eszembe, hogy azért az ötvenes vagy a hatvanas években, amikor a szüleim voltak ennyi idősek, sokkal rosszabb volt, az azért másképp volt diktatúra, meg is nyomorította őket rendesen. De mégis képesek voltak bizakodni, vagy emberként létezni, nem megalkudni, és elhordozni a szabadság hiányának mázsás terhét, vagy az üldözést. Azért ez itt most egy kicsit mégis jobb. Nem sokkal, de, basszus, csak túléljük valahogy, és azért se leszek emiatt búskomor, pedig nekem könnyen megy az :-D Inkább nem hallgatok híreket és homokbí dugom a fejem, ha nem bírja a gyomrom, de az élet, az én életem nem ettőkl függ. Persze, tényező, de nem ez határozza meg, hogy boldog legyek-e. Az elégedettség, az erő, a derű vagy belül van, és belülről fakad, a saját erőforrásokból (és akkor egy börtönben is van) vagy megette a fene. De azt várni, hogy majd engem a rendszer, meg az olajozott és prosperáló, igazságos állami gépezet fog boldoggá tenni... időpocsékolás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. boldoggá tenni? nem, azt nem várom, annyira naiv nem vagyok én sem, nyilván mindenki magának keresi a boldogságot. de azt sem várom, hogy keserítsen.
      és tudom, hoyg ennél sokkal rosszabb lehet és azt is, hoyg volte is, de én most élek, most zavar, most bánt, most vagyok ideges ettől. a világ változott, haladt (tegyük fel, hogy) előre, mi mintha lépkednénk vissza.
      azt nem értem, hoyg az elég az embereknek, ha több pénz marad a zsebükben? és most nem vizsgálnám azt, hogy a több tényleg több-e, csak így szimplán felteszem a kérdést, hoyg ez a minden? :(

      mindazonáltal abszolút értelek.

      Törlés
    2. Az a tök nagy baj, Zsuzsi, hogy a politika akkor is utánad nyúl, ha homokba dugod a fejed, és ez rendesen meg tudja keseríteni az embert. Nekem függ a jó közérzetem attól, h. a gyerekemnek kell-e négyig a suliban rohadnia, vagy h. haldoklik-e a cég, ahol dolgozom, vagy h. végig kell-e néznem, ahogy a tanár vagy művész barátaimat nap mint nap megalázzák.

      Törlés
    3. és még azt szeretném elmondani, hoyg vétlenül felháborít, hogy hülyének néznek.

      Törlés
    4. az a baj, hogy a magyar társadalom nagy része ilyen L.M. Zsuzsikból áll....bocs, Zazi, törölheted.

      Törlés
    5. Bocsi, ennek a személyeskedésnek mi értelme? A magyar társadalom baromi jól járna, ha úgy lenne, ahogy írod.

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. Kedves Marlen, nem tudom ki vagy, de te sem tudod, hogy én ki vagyok, és biztosan félreérted, amit írtam. Nem baj, . Talán most az egyszer Eszter is... A mondandóm lényege az volt, hogy 1. Tökéletesen értem, és abszolút egyetértek azokkal, akik úgy látják, hogy a helyzet szörnyű. Szerintem is az, és objektív ok NINCS arra, hogy a folyamatokat pozitívan értékelje az ember. 2. Csak azt akartam halkan megjegyezni, hogy annak ELLENÉRE, hogy alapvetően pesszimista is vagyok, és szorongással gondolok a jövőre, mégsem akarom átadni magam a kétségbeesésnek, pedig adná magát.
      Mert tudom én, hogy ez a rossz az én családom körülményeit is rosszá teszi. Csak érzelmileg nem akarom átadni magam a a keserűségnek - mert ez nem szükségszerű, és ez tőlem függ, még ha a körülményeken nem is tudok változtatni. Hinni akarok abban, hogy szabad vagyok ebben az egyben.
      Nem hagyom, hogy befolyásoljon a politikai célú érzelmi manipuláció, semelyik oldalról sem(!)

      Törlés
    8. én tökéletesen értettem Zsuzsit, sőt, egyet is értek vele, nem kellene, hogy a politika a napjaimat befolyásolja. egy olyan országban, ahol rendben folynak a dolgok, ez nem napi téma. szeretném, ha nem befolyásolná az életem, de egyrészt ehhez ki kellene vonulnom az erdőbe, másrészt pedig bele tudom magam adni az eseményekbe, magyarán szólva: fel tudja vinni a vérnyomásom, sajnos.

      egyetértek azzal, hogy ne adjuk át magunkat ennek, bár nekem még gyakorolnom kell ezt erősen :)

      Törlés
    9. Köszönöm, Rita! én sem azt akartam mondani, hogy nekem ez megy... hanem hogy ez a napi törekvésem (és sajnos nem csak az utóbbi négy évben kellett elővenni a mentális túlélési stratégiákat, hanem mióta kinőttem az illúziókból, folyamatosan így élek túl, és az már tizenéve volt.)

      Törlés
  5. én olvasom szívesen! ha már írni nincs kedvem :D mert minden szavaddal mélyen tudok azonosulni :)

    VálaszTörlés
  6. A gulágon találkozunk. Ha téged odaküldenek, akkor valszeg engem is. És ugyanezért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyeztessünk a könyvekről, ki mit visz ;)

      Törlés
    2. ahogy elnézem itt oldalt a könyves listádat, nagy az átfedés a könyvekben és az értékelésekben is. úgyhogy tényleg egyeztessünk, mert képesek leszünk ugyanazokat vinni. :)

      Törlés
    3. megsejtettem :)
      én most sok krimit olvasok, gyilkolászós kedvem van, de ennek még hasznát is vehetjük ott ;)

      Törlés
  7. A saját gondolataim látom az írásodban, és úgy tűnik, vagyunk így ezzel néhányan. Ami ebben az esetben cseppet sem vigasztaló. És nem, én sem értem azokat, akik másként látják, akiknek elég pl. a több-marad-a-zsebben-mítosz, és nem a szűk látóköröm akadályoz a megértésben. Köszönöm, hogy leírtad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt sem gondoltam soha, hogy egy napon politikáról írok a blogban. ide jutottunk. :(

      Törlés
  8. Jól szóltál és mondd még - Zazi for president :)

    VálaszTörlés
  9. Zazival minden egyetértek. Véleményem szerint ma senki se dughatja a fejét a homokba, és legalább azt a kicsit, amit megtehet, meg kell tennie - ha nem a maga, akkor a gyerekei jövőjéért. Mert való igaz, hogy egyik fél se sokkal különb, mint a másik, de azért volt, aki legalább igyekezett a törvényesség látszatát fenntartani és nem minden hatalmat abc sorrendben átadni, bebetonozva 6-9 évre, és azért a rádió-tv se volt mindig hallgathatatlan és nézhetetlen, nem úgy, mint most, amikor minden fél órában min.10 perce igazságnak tűnő féligazságok permeteznek ránk, és mi észre se vesszük, mert nem halljuk a féligazság másik felét.Így majd szépen összedől az egészségügy, a nyugdíj és egyéb nagy ellátó rendszerek, mert meg se értettük, hogy a csökkenés ott realizálódott, ahol éppen nem kellett volna (a vagyonosabb, befizető rétegeknél) és éppen ezért a rendszerekre elosztható pénzek csökkentek és kölcsönökből valósulnak meg, ami végtelenségig nem tartható fent.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, a homokba dugáson mindenki leakad :-) Félreértés ez, nem úgy értendő, hanem, aki túl érzékeny, és alig bírja elhordozni a borús világot, az érzelmi és idegi összeroppanástól azért érdemes valahogy megóvnia magát. De teljesen egyet értek azzal, hogy képben kell lenni, és mindent meg kell tenni, amit csak képes az ember, hogy jobb legyen! Sőt, talán többet is tehet, mint általában gondolják...

      (Én az egymást váltó érák közt már semmiféle különbséget nem tudok felfedezni, sem a pártok hazugságai és amoralitása, sem a média tisztasága terén. Évtizedek óta úgy érzem folyamatosan(!), hogy a Kádár-kor élt, él, és élni fog. Irigylésre méltó, aki úgy érzi, van jobb a jelenlegi felhozatalban, mert velem ellentétben akkor neki van ötlete arra, hogy kire szavazzon...)

      Törlés
    2. undercover: egy húron pendülünk..

      Törlés
    3. Zsuzsi: esküszöm, nem tudok alternatívát, ide jutottunk. .(

      Törlés
    4. No képzeld, végül dülőre jutottam. Csomó ideig úgy voltam vele, hogy nem megyek el szavazni... aztán meg arra jutottam, hogy abból jó tutira nem sül ki, ha a kiábrándult értelmiségi nem szavaz, de az agyatlan plebsz meg igen... Úgyhogy kérdezgettem fűt-fát, nálam okosabb, hasonszőrű embereket, hogy ők mi a csodát szavaznak majd? Végül arra jutottam, hogy esélytelen szimpatikusokra felesleges szavazni, próbálom hát a reálisan ellenzék-várományosokat erősíteni, mert az is gyengíti a nagyok hatalmát, legalább. De ha azok lennének hatalmon, ugyanígy aggasztana, mert nem értek egyet ezer dologban, viszont ez a veszély nem fenyeget. Fú, ennyit még nem agyaltam soha egy választás előtt se, hogy hogyan tudok, ha nem is derűs, de lelkiismeretes állampolgár lenni... (Persze, mert korábban olyan egyértelműbbnek tűnt a világ - aztán, hogy a világ romlott-e el, vagy én szememről hullott-e le a hályog, azt nem tudom... biztosan mindkettő.)

      Törlés